Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
кој гласал за Apple Safari :tapp:
--- надополнето: Aug 30, 2011 8:10 PM ---
Google chrome ѕвер нема бољи

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
кој гласал за Apple Safari :tapp:
--- надополнето: Aug 30, 2011 8:10 PM ---
Google chrome ѕвер нема бољи
Јебига секој си има свое мислење.Ова твоево ми гледа како почеток за тролање али јас нема да наседнам.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Е ај објасни ми зашто е Сафарито најдобар
Јас не тврдам дека ниту Сафарито е најдобро ниту Џамот.
Ти кажувам дека ова шо го напиша е навреда за корисниците на сафари.Фала богу секој има различно мислење.Инаку до пред два дена го користев IE9 но имаше некои багови и често кочеше на ФБ. Сега ја задов Лисицата и сум задоволен, за понатаму незнам, неверувам дека ке пробам некој друг прелистувач.
Инаку не би било лошо да престанеш да ги навредуваш корисниците на Сафариo_O

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Јас не тврдам дека ниту Сафарито е најдобро ниту Џамот.
Ти кажувам дека ова шо го напиша е навреда за корисниците на сафари.Фала богу секој има различно мислење.Инаку до пред два дена го користев IE9 но имаше некои багови и често кочеше на ФБ. Сега ја задов Лисицата и сум задоволен, за понатаму незнам, неверувам дека ке пробам некој друг прелистувач.
Инаку не би било лошо да престанеш да ги навредуваш корисниците на Сафариo_O
Претпоставката е дека си ги пробал сите прелистувачи и им ги знаеш перформансите ако не си го направил тоа тогаш не гласај и не треси зелени. Би било полезно тие што користат Сафари да го заменат од чисто практични причини. Ако го користат од емоционални причини односно им се свиѓа а и они самите незнаат зашто им се свиѓа тогаш нека продолжат да го користат им нема спас!

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Претпоставката е дека си ги пробал сите прелистувачи и им ги знаеш перформансите ако не си го направил тоа тогаш не гласај и не треси зелени. Би било полезно тие што користат Сафари да го заменат од чисто практични причини. Ако го користат од емоционални причини односно им се свиѓа а и они самите незнаат зашто им се свиѓа тогаш нека продолжат да го користат им нема спас!
Јесте, сум ги пробал и нема некоја посебна разлика меѓу нив, некои се побезбедни, некои имаат попрегледен интерфејс, некои се побрзи али мој заклучок тука се некаде. Барем оние најпознатите Лисицата, Џамот и Експлорерот.Опера е добар али зема многу ресурси а и сафари не заостанува многу.Како и да е има голем избор на квалитетни прелистувачи, во прашање е само вкусот.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Јесте, сум ги пробал и нема некоја посебна разлика меѓу нив, некои се побезбедни, некои имаат попрегледен интерфејс, некои се побрзи али мој заклучок тука се некаде. Барем оние најпознатите Лисицата, Џамот и Експлорерот.Опера е добар али зема многу ресурси а и сафари не заостанува многу.Како и да е има голем избор на квалитетни прелистувачи, во прашање е само вкусот.
Е ама IE9 ти кочел па си го сменил така?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Е ама IE9 ти кочел па си го сменил така?
Да но на почетокот работеше префекто.Како и да е мислам дека мајкрософт се вратија на старите патеки, 9тата верзија е светлосни години подобра од 8мицата.Како и да е ИЕ9 стои рамо до рамо со лисицата и џамот.Он нив е најбезбеден али не и нај стабилен.Во овие два дена не забележав ниту еден проблем со лисицата, иаку полесни се снаојѓав со ИЕ9.Ако ме изневери лисицата ке барам алтернатива кај Џамот, но се надевам дека ке биде се во најдобар ред.Дури потоа би користел Сафари и Опера.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Chrome не зема многу ако го гледаш во таск менаџер, но ако скролаш надолу ќе видис chrome,chrome,chrome,chrome,chrome

:pos:

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Според мене Google Chrome е најдобар јас до пред 3 години користев Mozilla Firefox но многу кочеше :( итн.. Но сега Google Chrome ни коче ни ништо како нов да ми е компјутерот ;) :)

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Пробани многу прелистувачи, од експлорер преку макстон и авант па се до хромот и лисицата.Ако некој зема најмалку ресурси тоа е Операта.Незнам од каде тврдењето дека операта троши многу ресурси но очекувам да го потврдиш тоа со линкови и докази.

Инаку, како најдобар пребарувач би го ставил хромот.Најдобро рендерирање, и функции кои што го носат чекор понапред пред конкуренцијата,Веднаш после него би ја ставил операта, не е толку добра во рендерирањето и некои други функции но има брзина, можам слободно да речам дека опера е најбрзиот пребарувач.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:32 ---
Пробани многу прелистувачи, од експлорер преку макстон и авант па се до хромот и лисицата.Ако некој зема најмалку ресурси тоа е Операта.Незнам од каде тврдењето дека операта троши многу ресурси но очекувам да го потврдиш тоа со линкови и докази.

Инаку, како најдобар пребарувач би го ставил хромот.Најдобро рендерирање, и функции кои што го носат чекор понапред пред конкуренцијата,Веднаш после него би ја ставил операта, не е толку добра во рендерирањето и некои други функции но има брзина, можам слободно да речам дека опера е најбрзиот пребарувач.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234

--- надополнето: 12 декември 2011 во 13:32 ---

Видија датат на мојот пост и ке сватиш:D
Тврдењето ми се основа на празни моабет, на кои јас сум им верувал.
Не сум ја пробал операта, бидејки сум немал потреба.
Но паметам дека сум прочитал во неколку наврати, на форуми дека операта јаде ресурди, мноогу.
Нормално јас тогаш си го земав здраво за готово, и мислев дека нема потреба за проверка, па затоа и ми изникна ова мислење:cautious:

btw Уште сум на лисицата, ме нема изневерено:P
Стабилноста и брзината ја добив. Не забележувам крашнување, блокирање на пребарувачот.
Другити малку ке почекаат додека да ги користам, немам причина сеуште за „алтернативи“.

Kajgana Shop

На врв Bottom