Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Хромов си го користам како стандарден релистувач. Ама некако како цело време во бета верзија да ми е, те нешто му фали те нешто зеза.

А интеренет екслорерот го користам само што ми се pin сајтовите на таскбарот за проверка набрзина. Според овие 2 интернет еклорерот некако поглатко ги врти страниве. Кога скролам лизга, за разлика од хромов кој "сецкаат фрејмови"

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Што од целиот свет само ти си го имал? Немој, те молам. Internet Explorer е ужас над ужасите, нешто најгадно излезено во целиот софтверски свет. Како воопшто можеш да го споредиш со Хром незнам... :facepalm:
Користам 99.9% Firefox, а IE го дадов како пример дека до толку е багосан (сеуште) тоа хромот што на моменти е посрање од IE, што не ви е јасно? Да цртам ли? :facepalm:

Дури и за форумов е срање тоа хромот, сите што поставувале прашања во ПРАШАЊА ДО АДМИНИСТРАТОРИТЕ, сите имаат проблем поради Google Chrome, а голем дел од сите што го мразат IE го мразат зашто е “во мода“ да го мразат, а не дека знаат зашто го мразат или па знаат што не чини...

Најоптимални од сите се Firefox и Opera.
--- надополнето: 24 март 2012 во 19:17 ---
Хромов си го користам како стандарден релистувач. Ама некако како цело време во бета верзија да ми е, те нешто му фали те нешто зеза.

А интеренет екслорерот го користам само што ми се pin сајтовите на таскбарот за проверка набрзина. Според овие 2 интернет еклорерот некако поглатко ги врти страниве. Кога скролам лизга, за разлика од хромов кој "сецкаат фрејмови"
Не бе, мора да си и ти единствен во светов :D

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Не бе, мора да си и ти единствен во светов :D
Шала на страна

Ова е една од најкорисните работи на еден веб прелистувач. Се надевам дека и другиеве ќе го добијат истово.

Сепак се работи за навика, мене маилот твитерот долу мора да ми седат икончина автоматски раката ми оди натака по нив :D.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Шала на страна

Ова е една од најкорисните работи на еден веб прелистувач. Се надевам дека и другиеве ќе го добијат истово.

Сепак се работи за навика, мене маилот твитерот долу мора да ми седат икончина автоматски раката ми оди натака по нив :D.
Реално гледано, IE е најпрофесионално изработен, со најмногу вложен труд и е меѓу најквалитетните, со премногу опции и поддршка. Ама сите сме навикнати на најпросто и наједноставно, побрзо и со многу додатоци, затоа “никој“ не го користи.

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
голем дел од сите што го мразат IE го мразат зашто е “во мода“ да го мразат
Точно.
Го немам користено многу IE... ама ич не ми го фаќа око. Не ме задоволува естетски. Не знам дали има нешто skins, themes....

Гласав за Хром зошто има sync на екстензиите што ептен ми се најде сега кога се префрлив на убунту.
Знае некој како би можел да го изведам тоа на другите, поготово на firefox и опера ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Точно.
Го немам користено многу IE... ама ич не ми го фаќа око. Не ме задоволува естетски. Не знам дали има нешто skins, themes....

Гласав за Хром зошто има sync на екстензиите што ептен ми се најде сега кога се префрлив на убунту.
Знае некој како би можел да го изведам тоа на другите, поготово на firefox и опера ?
Sunc на какви екстензии?
Firefox има sync и со телефони (android / iOS) со цела историја, пасворди, bookmarks...

Член од
3 април 2012
Мислења
161
Поени од реакции
156
Sunc на какви екстензии?
Firefox има sync и со телефони (android / iOS) со цела историја, пасворди, bookmarks...
Екстензиите бе. Adblock, lastpass....
Екстензиите.

Кога почнав немаше ништо инсталирано на браузерот, се логирав во акануот и одма ги спушти сите екстензии што ги користев на виндоус.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Екстензиите бе. Adblock, lastpass....
Екстензиите.

Кога почнав немаше ништо инсталирано на браузерот, се логирав во акануот и одма ги спушти сите екстензии што ги користев на виндоус.
Тие се викаат add-ones кај Firefox, имаш таму да инсталираш еден кој ќе ги зачува сите па ќе си ги префрлиш на друг РС или што и да сакаш.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Реално гледано, IE е најпрофесионално изработен, со најмногу вложен труд и е меѓу најквалитетните, со премногу опции и поддршка. Ама сите сме навикнати на најпросто и наједноставно, побрзо и со многу додатоци, затоа “никој“ не го користи.
Реално гледано, не е до навика него до едноставност на употреба...и трошење на ресурси. Не е модерно да се мрзи IE него едноставно има подобри опции.
Побавен е минијатурно ни приметливо, не дозволува многу чачкарање на содржини кои не се микрософт апровд што е срање, и не е интуитивен за употреба...у превод...нека поработат уште малце па нека пробаат. Имаат капацитет да направат најдобар прелистувач на пазарот ама не знам кој кур им е проблемот, уствари не...знам што е...не можат да го шиткаат па не сакаат да инвестираат иако се свесни дека индиректните придобивки се каде каде поголеми.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
IE е ѓубре, како и да гледаш што ако има подобрена фунционалност, од порано кога 1/4 од страните не ги рендерира правилно, се лоадираат поспоро, не е компатабилен со одреден дел од веб страни, па мора мод за компатабилност да користиш, (да се врачеме во 90-те) па заглавува на Youtube, и што уште не....мизерија!

1. Chrome
2. Firefox
3. Opera

Ако имате проблеми со Chrome, (што ми е многу чудно) пробајте ре-инсталација, и чистење со Ccleaner, после неа, па повторна инсталација, кај мене работи перфектно, еве ви еден тип, одкако ќе реинсталирате.

1. Горе во адресата на бровсерот напишете, About:flags - вклучете override software rendering.

2. Стиснете на клучот десно горе, влезете во сетинзи, влезете во under the hood, исклучете све освем enable phishing and malware protection.

Пробајте на овој начин, би требало да работи многу подобро.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Порано користев Mozilla,али после го сменив со Chrome зашто е најбрз:)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Kakov glupav komentar deka bilo moderno da go mrazis IE.Znaci site milioni korisnici sto veke ne go koristat IE otkako se pojavija firefox i chrome, onaka od moda ne go koristat IE? Ne radi funkcionalnosta, ili bagovi ili presporo citanje na stranite? Aha...aj eve i ja ne go koristam IE od moda ondak....

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Пробајте го сега новиот IE 10 на Windows 8.....па дојдете ќе помуабетиме.....можеби за прв пат наместо иконата на IE да ја бришам,ќе морам да ја оставам...а другите Chrome и Mozilla да им направам uninstall.

Еве еден сеопфатен бенчмарк : http://www.favbrowser.com/internet-explorer-10-ie10-vs-google-chrome-17-vs-firefox-10-vs-opera-11-60/

п.с за споредба...IE 10 ,форумов ми го отвара3-4 сек побрзо од Chrome-от.(зборуваме за некеширани)

Kajgana Shop

На врв Bottom