Најдобар бурек според вас прават во...

Член од
24 април 2024
Мислења
469
Поени од реакции
888
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.052
Поени од реакции
5.964
Нека каже некој дали во Скопје некаде се продава бурек на мерење како што се продава во Србија и веднаш ќе одам таму да си купам.

Член од
25 јуни 2017
Мислења
57
Поени од реакции
149
Најдобра вртена пита со месо на Шампионче Кисела Вода до кафичот Ум. (y)
Се слагам со ова 100%. Тестото како го погодуваат, не е многу мрсно се топи во уста и не штедат на месо. 70 денари е четвртот и најадува.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.843
Поени од реакции
40.402
Пиши и цена да не одиме џабе. Грамажа само ако си мерел, немој од око.
Секогаш кога идам да купам од таму ја заборавам кујнската вага да ја земам со мене.:D

Иначе 70 денари е.

A

Ali Pasha

Гостин
Нека каже некој дали во Скопје некаде се продава бурек на мерење како што се продава во Србија и веднаш ќе одам таму да си купам.
Знам порано во Топанско тие бурекџилниците што продаваат сарејевски бурек, долги со еден ред, тие продаваа на кило, на времето.

Член од
22 септември 2018
Мислења
194
Поени од реакции
125
Знам порано во Топанско тие бурекџилниците што продаваат сарејевски бурек, долги со еден ред, тие продаваа на кило, на времето.
Уште така го мерат, 70-80дена е парче ама ја мери грамажата на вага. Босна се вика едната бурекџилница каде што јадев последниот пат, 3 се една до друга и нема утка во ниедна. Баш е сараевски бурек на ленти.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.515
Поени од реакции
4.283
Najubav burek e vo Madzari, posle 01/02 posle iskacanje u disko kafic, se vrakjas i kaj Bucko lapas burek so sve i svasta.. i od pile mleko ima burek... mene mi se svigja so kulen, prejak e..

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.855
Поени од реакции
21.632
Пица бурек,сс кулен,сс кари,сс пичке си материне,сфе е тој можда укусно(још па ако си пијан и солен кур ке ти е укусан(шалу се))...
Ама сфе тој е ерес.
Тој ти е нонбајнари елџибити бурек.

Бурек,знае се.Како што праиф сфи нормални људи.Како што праимо ја и Агда(@Artemisia Vulgaris ).
Крај.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789
Decki neznam dali ste slushnale,
Micko gi chital makite na deckite po forumov i reshil a stavi minister za burek merenje.

Taka da, pochekajte da se formira vladava i che bidi i toj peoblem reshen.
Tarifa 300g burek 55 denari. So Joghurt 60.

I sega idemo dalje

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.855
Поени од реакции
21.632
Ерес ти е мислењево, не ми чепкај пица бурек!!!
Абе и сс ананас ке почнеф да праиф.
Али ако,ти си мој човек.И тој ке прогл'там ради тебе хаха.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.855
Поени од реакции
21.632
Decki neznam dali ste slushnale,
Micko gi chital makite na deckite po forumov i reshil a stavi minister za burek merenje.

Taka da, pochekajte da se formira vladava i che bidi i toj peoblem reshen.
Tarifa 300g burek 55 denari. So Joghurt 60.

I sega idemo dalje
Еве.Доказ.Крај.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.788
Поени од реакции
26.803
@парва кажи ми дали е нонбајнари елџибити бурек да ти го мерат на вага место да ти го продаваат на 1/4 и осмина ?

Kajgana Shop

На врв Bottom