- Член од
- 24 април 2024
- Мислења
- 469
- Поени од реакции
- 888
Пиши и цена да не одиме џабе. Грамажа само ако си мерел, немој од око.Најдобра вртена пита со месо на Шампионче Кисела Вода до кафичот Ум.
Пиши и цена да не одиме џабе. Грамажа само ако си мерел, немој од око.Најдобра вртена пита со месо на Шампионче Кисела Вода до кафичот Ум.
Се слагам со ова 100%. Тестото како го погодуваат, не е многу мрсно се топи во уста и не штедат на месо. 70 денари е четвртот и најадува.Најдобра вртена пита со месо на Шампионче Кисела Вода до кафичот Ум.
Секогаш кога идам да купам од таму ја заборавам кујнската вага да ја земам со мене.Пиши и цена да не одиме џабе. Грамажа само ако си мерел, немој од око.
Знам порано во Топанско тие бурекџилниците што продаваат сарејевски бурек, долги со еден ред, тие продаваа на кило, на времето.Нека каже некој дали во Скопје некаде се продава бурек на мерење како што се продава во Србија и веднаш ќе одам таму да си купам.
Уште така го мерат, 70-80дена е парче ама ја мери грамажата на вага. Босна се вика едната бурекџилница каде што јадев последниот пат, 3 се една до друга и нема утка во ниедна. Баш е сараевски бурек на ленти.Знам порано во Топанско тие бурекџилниците што продаваат сарејевски бурек, долги со еден ред, тие продаваа на кило, на времето.
Ерес ти е мислењево, не ми чепкај пица бурек!!!Пица бурек...Ама сфе тој е ерес
Абе и сс ананас ке почнеф да праиф.Ерес ти е мислењево, не ми чепкај пица бурек!!!
Еве.Доказ.Крај.Decki neznam dali ste slushnale,
Micko gi chital makite na deckite po forumov i reshil a stavi minister za burek merenje.
Taka da, pochekajte da se formira vladava i che bidi i toj peoblem reshen.
Tarifa 300g burek 55 denari. So Joghurt 60.
I sega idemo dalje