Taка нешто... а сигурно тука ќе ти бараат документ дека е одјавена од Словенија, па откако ќе ја одјави ќе треба и по пошта да ти го прати документот.[/COLOR]Значи треба да ја донесе во мк, да ја пријави за увоз на граница и таблиците да ги врати во словенија и да ја одјави колата таму?
a ova od kaj go izmislivte deka do avgust ke vazi zakonot za uvoz na polovni avtomobili? ako imate nekade procitano daj kazete link da procitame. jas sekoj den ja citam stranata na carinata www.customs.gov.mk i nikoj tamu ne veli deka do avgust e zakonot. ako ima nekoj po konkretni informacii neka kazi..1. до август/или ќе продолжат до септември, па октомври, којзнае
2. цол табли не, тој ќе ја донесе, има европски пасош,
нормално дека ќе треба да се одјави од таму колата. ако грешам, нека ме поправи некој.
дотогаш можеш да увезиш возило со ЕУРО 1 мотор....немаш убаво прочитано за што станува збор...a ova od kaj go izmislivte deka do avgust ke vazi zakonot za uvoz na polovni avtomobili? ako imate nekade procitano daj kazete link da procitame. jas sekoj den ja citam stranata na carinata www.customs.gov.mk i nikoj tamu ne veli deka do avgust e zakonot. ako ima nekoj po konkretni informacii neka kazi..
продолжи да читаш, за ЕУРО 1 - шест месеци, после тој рок, само ЕУРО 2 :nesum:a ova od kaj go izmislivte deka do avgust ke vazi zakonot za uvoz na polovni avtomobili? ako imate nekade procitano daj kazete link da procitame. jas sekoj den ja citam stranata na carinata www.customs.gov.mk i nikoj tamu ne veli deka do avgust e zakonot. ako ima nekoj po konkretni informacii neka kazi..
за недај боже од полицијата му даваат записник. има многу луге што сакаа така да прават па и ги пишуваа колите во пасош за да ги вратат назад. ова ти го кажувам од искуство :smir:Кај го смисливте ова... ако ја продај или недај боже ја искрши во сообраќајка? Ќе треба на шлеп служба да го врати кршот во словенија, па наново да го донеси до Македонија?
Нема врска, со самиот увоз во Македонија, се издава документ со кој што колата ќе се одјави од Словенија (или кај и да е). Единствено што треба да се врати во Словенија се табличките, ништо друго.
okolu 1300ehttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11274856066257767&f1=details
Пример за оваа кола колку би излегле сите давачки до регистрација?
Колата е 3400 евра.
???
600-700 :smir:А за оваа кола колку би биле давачките до регистрација? цената и е 720 евра
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3820023&show=1
И јас ова го прашувам долго време, али никој не ми потврдува, а логично е ако купиш кола од правни лице (автосалон) да ги го вратат ДДВ то, али не сум сигурен дали важи за половни коли.А има ли опција некаква кога купуваш возило од Словенија на пример,да ти вратат данок или сл. на излезот од нивната граница...оти имам подслушнато дека и таква некоја опција има?!