Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Сум видел тролови....ама сите можат вода да му носат на овој....
мислиш дека е трол? некако посериозно ми изгледа неговото него обично тролањеСум видел тролови....ама сите можат вода да му носат на овој....
Овој е најнесаглам на цел форум.24:40 Или, пак, како темнини во море кое го покриваат бранови еднинадруги, а над нив облаци: темнини еднинадруги натрупени така што, кога ќе се извади раката, ни прст не може да се види. На оној на кој Аллах не му дава светлина тој и нема светлина!
Колку е тешко да се пронајде авион на дното на океанот?
Замислите да стоите на врвот на планина и да се обидувате да пронајдете куфер во нејзиното подножје. За работите да бидат уште потешки, замислете дека тоа го правите во комплетна темница. Тоа се условите во кои работи тимот што се обидува да ги пронајде остатоците од малезискиот авион од летот 370.
Податоците кои ги регистрираа уредите потекнуваат од морското дно, од длабочина околу 4.500 метри од површината.
Колку за споредба тоа е повеќе од пет згради високи колку Бруџ Калифа (највисоката зграда во светот која е висока 829 метри) наредени една врз друга, а дури и во тој случај ќе останат уште 300 метри до површината, пишува CNN.
На тие длабочини, морскиот живот е незамисливо чуден.
„Колку што одите подлабоко, наоѓате се помалку организми. Тие што сепак живеат таму, се многу толерантни на ниските температури и веројатно немаат очи. Тие животни немаат потреба да гледаат бидејќи на дното нема светлина“ - вели биологот Пола Карлсон.
TEMATA E NAUCNI CUDA OD KURANOT, tebe ako ne ti se sviga temava imas poveke od stotici razni temi.Овој е најнесаглам на цел форум.
Гурџи и Спирос вода можат да му носат колку е овој избеган...
Темата е драпај се каде што не те чеша, а ти си скроз избеган, Турчин бос не те стига.TEMATA E NAUCNI CUDA OD KURANOT, tebe ako ne ti se sviga temava imas poveke od stotici razni temi.
Дечко, ова чудо е дебункирано многу одамна, срамота е да се рачуна ова за чудо. Ако си успеал во јутјуб да се качиш можеш слободно да најдеш видеа за овој феномен, и може со голо око да се види и сега и пред 1400 год, немало ни нема ништо чудо овде.„Тој две мориња едно покрај друго остави: едното питко и слатко, другото солено и горко, а меѓу нив преграда и невидлива брана постави.“ 25: 53
„Тој Кој Земјата за живеалиште ја направи и низ неа реки спроведе и на неа стабилни планини постави и две мориња прегради. Зарем покрај Аллах постои друг бог?! Не постои, туку повеќето од нив не знаат.“ 27: 61
„Ни двете мориња не се еднакви: едното е слатко и пријатно – водата лесно му се пие, а другото е солено и горчливо; вие и од двете јадете свежо месо и вадите накит со кој се украсувате; и ти ги гледаш бродовите како по него водата ја сечат за да стекнете од изобилството Негово, и за да бидете благодарни.“ 35: 12
„Пушти две мориња да се допираат, меѓу нив има преграда и тие не се мешаат - па, која благодат од Господарот свој ја негирате?! Од нив се вади бисер и мерџан - па, која благодат од Господарот свој ја негирате?! Негови се и бродовите кои како ридови високо по морето се издигнуваат - па, која благодат од Господарот свој ја негирате?!“ 55: 19-25
http://www.youtube.com/watch?v=Go3c2Abl3XA
ок. мене ми е чудно со оглед на тоа што ова е далеку од арабија и пишано пред 1400 год. прочитав и постирав. гуд најтДечко, ова чудо е дебункирано многу одамна, срамота е да се рачуна ова за чудо. Ако си успеал во јутјуб да се качиш можеш слободно да најдеш видеа за овој феномен, и може со голо око да се види и сега и пред 1400 год, немало ни нема ништо чудо овде.
Под фотокопир ли ве прават бре....ботови!ок. мене ми е чудно со оглед на тоа што ова е далеку од арабија и пишано пред 1400 год. прочитав и постирав. гуд најт
Tesko tebeПод фотокопир ли ве прават бре....ботови!
Па како да прифаќаат тие што не веруваат? И зошто да веруваат кога ова твоето се „научни“ чуда? Дали постојат всушност научни чуда? Јас велам дека не постојат, бидејќи научното е докажано, може да се повтори, се знаат законите и тука нема ништо чудно, освен за неукиот!eden od pojasnite dokazi za vistinosta na Kuranot deka e bozji zbor, iako toa ne go prifakat tie sto ne veruvaat.
Пак ли бе со морето бе.....eden od pojasnite dokazi za vistinosta na Kuranot deka e bozji zbor, iako toa ne go prifakat tie sto ne veruvaat.