Научни чуда во Ку`ран

Член од
25 март 2012
Мислења
8.611
Поени од реакции
5.250
Овој феномен е опишан во Римската и античката Грчка литература 800 години пред Куранот и секој морнар и рибар можел да го види секаде каде река се влева во море или каде се среќаваат две мориња во теснец. Можел и Мухамед да го види пошто бил трговец и прилично нашетан човек за тоа време пред да почне со пророкувањето.

Исто така описот кој го даваш ја прави истата грешка како и античките извори со предпоставка дека не се мешаат двете води.
Всушност се мешаат кога ке се изедначи температурата само треба време, ден-два во зависност од условите али тогаш не можело да се забележи тоа.

И овој пример од почетокот на темата е даден многу пати.
Toa контунуирано се повторува?, еднаш се меша, па после се одвојуваат водите, како точно се одвива?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Toa контунуирано се повторува?, еднаш се меша, па после се одвојуваат водите, како точно се одвива?
Целиот процес те интересира? Или некој дел конкретно?

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
Ме интересира само дали е континуиран тој процес.
чекај да смисли нешто, неговата цел е да биде против Куранот, ништо повеќе.
он не верува ни во "биг банг теоријата" само затоа што Куранот го пишува тоа.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ме интересира само дали е континуиран тој процес.
Зависи што сметаш за континуиран...
Ај вака. Двете "води" имаат различна густина. При контакт се јавува површински напон кој го оневозможува мешањето на двете во прво време. Како што се разменуваат молекули меѓу двете тела, напонот ослабува се додека не се изгуби.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.611
Поени од реакции
5.250
Ај вака. Двете "води" имаат различна густина. При контакт се јавува површински напон кој го оневозможува мешањето на двете во прво време. Како што се разменуваат молекули меѓу двете тела, напонот ослабува се додека не се изгуби.
Добро, се мешаат водите. Се одвојуваат после или?
Ме интересира дали е контунуиран проце?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Добро, се мешаат водите. Се одвојуваат после или?
Ме интересира дали е контунуиран проце?
Технички, се одвојуваат. Дел од водата низ годината испарува, кондензира во атмосферата, паѓа назад како снег. Формира глечер кој се топи и оди водата назад во морето/океанот/каде и да оди.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Ti go izmisli ovoa ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.611
Поени од реакции
5.250
Технички, се одвојуваат. Дел од водата низ годината испарува, кондензира во атмосферата, паѓа назад како снег. Формира глечер кој се топи и оди водата назад во морето/океанот/каде и да оди.
Фала за одговорот. Извини што вака те прашувам, ме интересираше зошто се зема како чудо тоа.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Фала за одговорот. Извини што вака те прашувам, ме интересираше зошто се зема како чудо тоа.
Не знам зошто некој би земап на природна појава да гледа како на чудо. Ако треба да погодувам, бидејќи ни видел, ни слушнал дека такво нешто може да постои. Замисли на некој човек од античкиот свет да му покажеш авион. За него тоа е чудо. Ти знаеш дека е дело на човечката способност да создава.[DOUBLEPOST=1393013538][/DOUBLEPOST]
Da toa i objasuvanjeto za vodata!
Па, јас немам ништо измислено до сеа, уште помалку создадено природна појава. Јеби га, не дека не сакам , ама сами си постојат. Така, и површинскиот напон е релативно независен од мене. А доколку имаш друго објаснување, слободно понуди.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Па, јас немам ништо измислено до сеа, уште помалку создадено природна појава. Јеби га, не дека не сакам , ама сами си постојат. Така, и површинскиот напон е релативно независен од мене. А доколку имаш друго објаснување, слободно понуди.
Zanci smetajki po formulata na @Feelingly
чекај да смисли нешто, неговата цел е да биде против Куранот,
i prirodata go mrazi kuranot. OK

Член од
21 мај 2012
Мислења
296
Поени од реакции
59
видео прикази од научното чудо од Аллах,
за муслиманите познато пред 1400 год.
но многу покасно е потрвдено и од научниците како вистинито.
19.Ги оддели две мориња кои само се допираат:
20.меѓу нив има Препрека, и не се мешаат,

Kajgana Shop

На врв Bottom