Насилство и повредени на протестот во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Како бе протестот за изградба на црквата во предизборен период е проблем, а секојдневното фрлање лопати од страна на Премиерот не е. Абе испрани мозоци, до кај ќе стигнеме со вас...
Па исто, предизборна кампања...

За да чоек се нафати на таква работа во предизборие и треба да е испран мозок.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Цитат:
Напишано од ernesto ce
do koga be so kurvi komunjarski drogirani ke se vadite be levica ebana vo makedonija, barem recnik da imate be komunjari edni a ne ta kkoskata studentkata pojma nema. A na grcev se mu preci osven divogradbite zaradi takvi kako nego nemavme drzava mnogu porano

ехе ехххе ее и ова го пишува Ернесто Че :pos2::pos2::pos2::tapp::uvo:

Самокритика брат, да имаат вистинска самокритика, кај ќе им беше крајот....
и тоа шо викаш мене па неми текна тоа, ваљада оти у македонија тој збор е исчезнат затоа

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Јасно е дека протестите се и политички мотивирани ама требаше место 15 полицајци да има 120 и немаше да има никакви проблеми.

Вака само сдс излегоа невини жртви.
Има политичка заднина ама секој има право на свое мислење бре луѓе. Со која храброст мажишта тепаа девојки онаму.Па ајде да кажеме дека биле сдс провокатори што паѓаат овие другиве толку ниско да удираат.Па и богохули да се нивно право секаде во светот има протести за се и сешто па не ги тепаат вака.Јас од снимката препознав еден мој сосед кој е член на вмро и удри девојка така да не ги правете ни нив цвекиња за мирисање.
Ги подржувам студентите без разлика дали некој партиски член стои зад нив или не баренм мирно приотестираа а не тепаа и пак они ќе си го изедат.Тоа е нашата "демократска" држава:kesa:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Треба некој и да диригира. Јасно е дека се судрија Сорос и Вмро на плоштадот. Ко и секогаш настрадал и некој невин.
Само во сексуалната револуција страдаат невините...
Што барал народот таму?
Се организира еден протест а во позадина е нешто сосема друго?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ajde sega ni po babi ni po stricevi. Od plostadot do sveti Dimitrija ima ne povekje od 300 metri, i eve neka bidat 700 do soborna crkva i isto tolku do Bogorodica.
Strumiks videl crkvi na plostadi. I jas sum videl ama razlikata e vo toa sto prvo bile izgradeni crkvite pa plostadite okolku niv. Seto toa izgleda mnogu ubavo i vkusno kako arhitektura.
Da trupas crkva na toj prostor e totlno nevkusna rabota. Zosto ? za inaet da se zatvori Limiks, kako severna na gradski sto go "zaeba" demek kineskiot zid.
Ako vekje tolku mu e merak na Grujo da ja pravi neka bide otsprotiva na prazniot prostor pred posta. Mnogu policno kje bide i pokraj toa sto mislam deka apsolutno nema potreba. Ima crkvi dovolno, fabriki nema, a ima kade i za sto da se gradat.
Интел, ај ко прво што си го извадил цитатот од контекст си го извадил, ама барем да го прочитање и да видеше дека помешу тоа што ти ми го оправаш каок крива дрина никаде не се спори со тоа што си ме цитирал.

Член од
28 мај 2008
Мислења
211
Поени од реакции
12
Враќање на ДПБНЕ на 5-10 пратеници во парламент? И зошто велиш недај боже? Се плашиш да не бидеш ословен како педер или наркоман ако не користиш "бог" во твоите постови?
Прва работа што може ДПБНЕ да ја направи во остварување на нивната цел на фашизам е да ги укинат изборите. А бидејќи тие не се укинати (сеуште), сосема реално очекувам нивно губење на власта и победа на Фрчко за 1 недела. Само бидејќи ова зло е многу поголемо од она што Фрчко може да ни го нанесе.
Луѓето сакаат економска плелодба плед се, а не духовна. Таа може да биде клајна.
Не дај боже, бидејќи не можам да се замислам себеси со динамит на телото да се џитнам во групата "за христијанска Македонија".

Mene se poveke mi mirisa na ona "ne daj Boze".:toe:
Jas nemam nisto zaednicko so onie denesni neandertalci na plostad.
Gledajki deka takvite od den na den se poveke gi ima, redno i logicno ke bide konecno da ni se razdelat patistata. Neka teraat so krstonoscite, jas ke gledam da pravam pari i da si go prcam ednas godisno na Maldivi.
Edino zal mi e za nekoi, ama jebiga mili i dragi moi braka ( da, da, za braka ve smetam ), ja tuka veke nisto ne mozam da storam. Caj sekogas ke ima za vas kaj mene :toe:
Па март е. Лош временски период за државава во минатото.
Ако на Лубчо му требаше "мала војна" за да ги обелодени картите во кои 25% од територијата на државата се разменуваше на овој фиреров мислам дека е појак и го подига влогот. Ја сака цела територија за македонските христијани, "можеби ќе ја добие" подршката од САД бидејќи тие се против исламските терористи .
Стравувам од тоа ако другата страна,која во вакви услови станува 50% од населението реагира (веќе реагираа на најкултурен демоикратски начин) го исплати влогот и ќе оди исто така на све или ништо.

Единствено што треба да се направи е Ахмети заедно со турците и ромите да ја напуштат власта. Се друго ќе си тече по најдобар ред.

Mangavadu

пролетер
Член од
23 март 2009
Мислења
695
Поени од реакции
42
Никако не ги оправдувам тепачите, но многу се наивни тие што мислат дека студентите се самоорганизирале и дека нема никаква партиска логистика позади нив.

Исто е наивно тврдењето и дека тепачите се само спонтана група на луѓе коишто го искажале револтот.

Двете политички партии си ги одмерија силите, а единствени жртви излегоа студентите. Најпрвин се брутално искористени за кампања од сорос-сдс, а и си добија ќотек.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ne sum protiv crkva nikade ama ne lici na plostad podobro bi bilo edna na kaleto i pogolema da bide od Sv. Sava vo Belgrad i ke lici skopje na grad.
A za onie bolestnici od strana so nivnite sponzori od evropa nema mesto za niv vo makedonija slobodno ateistite neka se spakuvat so pederite i komunjarite i pravec vo zapadna evropa.

So verba vo Hrista protiv komunista!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Види, без да се навлага во проблематиката, ова не беше ништо друго туку партиска пресметка, тоа ми е муабетот. Од едната страна беа едните од другата другите и крај. На крај, некои други, заради лични интереси, ги оцрнија и поповите и студентите.
Абе не им се мешам ни на политичка ни на верска определба,спорам само за локацијата за која сум компетентен и сум на страната од оние кој протестираат против тоа,а не против изградба на црквата на плоштад.А наместо народно обединување,власта само прави сопки кој водат кон разединување и поларизирање на овој народ,само за да им удоволи на моронските дебилни и некадарни замисли коју им ги импунтираат одредени луѓе блиски до власта,кој себе се замислуваат дека се урбанисти или архитекти,само затоа што ја виделе Саграда Фамилија или Нотердам.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
Абе не им се мешам ни на политичка ни на верска определба,спорам само за локацијата за која сум компетентен и сум на страната од оние кој протестираат против тоа,а не против изградба на црквата на плоштад.А наместо народно обединување,власта само прави сопки кој водат кон разединување и поларизирање на овој народ,само за да им удоволи на моронските дебилни и некадарни замисли коју им ги импунтираат одредени луѓе блиски до власта,кој себе се замислуваат дека се урбанисти или архитекти,само затоа што ја виделе Саграда Фамилија или Нотердам.
Е сега не амнестирај, за танго се потребни двајца....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
И ај да се степаме сега, оти јас сметам друго...
Прво дали си компетентен и едуциран за да сметаш друго,имаш ли појма од градење цркви или било какви други сахрални објекти,си читнал ли нешто од областа на архитектура или урбанизмот,или само си го гледал премиерот на ТВ а можеби го следиш во живо како фрла по една лопата бетон последниве денови,сечејќи црвени панделки?Уствари терајте бе,ако сакате и Дизниленд на Солунска Глава можете да направите,не само црква во најтесното уличе на плоштад.:toe:

рок-кејт

незгодна ко кратко ќебе!
Член од
22 мај 2007
Мислења
1.024
Поени од реакции
70
e, за првпат пишам во политика, и општо не се замарам ама ова веќе не е политика, ова е НЕПРАВДА. значит некој си имал некој грев на срце шо си го носел и си рекол, ха, ќе напрам црква и Бог ќе ме сакат, ама ќе ја напрам на сред скопје за да бидит поблиску до љуѓево.. да се сопкет на црквава. значит резил.. ова е нешо шо НИ било Ни ќе биит... студентиве отидоа мирно и со факти да го спречат градењето на објект ( воопшто не игра улога што е црква) на непогодно место, а некоја група на џукели веднаш се нафрли да мава... резил.. за луѓе и за држава.. и, да немора во секој скандал да има вмешани комуњари и вмровци.. сите студенти денес беа сплотени барајќи ја правдата, а добија некој бокс повеќе.. :uvo:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Денес кога ги видов на тв фаците па случањо се нашле на плоштад све беа активисти на Дпмне,

Јас сум за црква на плоштад ама не вака да се тепаат невини студенти плус девојки демократија секој си има свое мислење а не вака вандализам од Дпмне срамота е.

Брат Љубе спас за ВМРО-ДПМНЕ.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.414
e, за првпат пишам во политика, и општо не се замарам ама ова веќе не е политика, ова е НЕПРАВДА. значит некој си имал некој грев на срце шо си го носел и си рекол, ха, ќе напрам црква и Бог ќе ме сакат, ама ќе ја напрам на сред скопје за да бидит поблиску до љуѓево.. да се сопкет на црквава. значит резил.. ова е нешо шо НИ било Ни ќе биит... студентиве отидоа мирно и со факти да го спречат градењето на објект ( воопшто не игра улога што е црква) на непогодно место, а некоја група на џукели веднаш се нафрли да мава... резил.. за луѓе и за држава.. и, да немора во секој скандал да има вмешани комуњари и вмровци.. сите студенти денес беа сплотени барајќи ја правдата, а добија некој бокс повеќе.. :uvo:
Не само што немора, ами и нетребит, ама така е за жал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom