Насилства во Македонија

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
(y). По 6-7 месеци, колку што сум на форумов, прв пат читам пост од тебе каде не си ги употребил поимите “Господ“, “Бог“ или “Божја“.(y)
.
Кога светот ќе се разбуди за Суштината на Која што упатуваат тие поими, тогаш ќе може да се зборува и за вистинско решение на проблемите, кои се симптоматични за сиот збркан и егоистичен вавилон!
.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
.

А што ќе беше ако дечкото во белата тренерка (што без видлива причина го тепаа дури и со шипка), наместо да ги викаше другарите на помош, да одеше во полиција и да пријави што му е направено?

.
Ја ќе ти кажам, што ќе беше (од вистинска случка).
Ќе му речеа у полиција - Не сум ти ја телохранител!

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Е за то пријател има други чекори, само на инаетот треба да си упорен и да ја тераш до крај!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.408
Поени од реакции
84.705
Е за то пријател има други чекори, само на инаетот треба да си упорен и да ја тераш до крај!
Не ми се десило тоа на мене, туку на еден член од форумов.
Ја да бев, ја си знам како ќе беше.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
.
Кога светот ќе се разбуди за Суштината на Која што упатуваат тие поими, тогаш ќе може да се зборува и за вистинско решение на проблемите, кои се симптоматични за сиот збркан и егоистичен вавилон!
.
Втор коментар, ова се вика напредување.(y)
А што ако светот остане заспан за таа суштина?
Инаку дај и ти предложи решение за овој централен проблем!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
А има ли повисока инстанца од таквиот полицаец?

.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Втор коментар, ова се вика напредување.(y)
А што ако светот остане заспан за таа суштина?
Инаку дај и ти предложи решение за овој централен проблем!
.
Духовното Будење е решението!
.[DOUBLEPOST=1400190083][/DOUBLEPOST]
Битно ли е?
Тука праиме муабет за полицајци и инстанци во Македонија 2014-та. Помниш?
.
Да, ама ако ме удриш на правдина, јас ќе барам помош од полиција. Ако полицијата ја одбива работата за која што е задолжена, тогаш мора да има некое повисоко место кадешто ќе можам да побарам помош, за одбиената помош на полицијата. Така?

.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.964
Поени од реакции
50.962
За да го решиме проблемот со Албанците, ние најпрвин мора да расчистиме со ваквите.
Сметам дека нашата енергија сега кон нив да ја насочиме, пред да преминеме на директно решавање на проблемот.
Таквите двојни аршини, кои некој Македонци ги имаат, верувајте во моментов, многу штета ни прават и им помагаат на Албанците во исполнувањето на нивната агенда за освојување територија.

а од друга страна имаш некакви си прогресивни, отворени шошони како оној амон ра, ким мехмети и овој пуно овде, што се секогаш за граѓански концепт, толеранција и соживот, а никако да ги осудат делата на нивните (да, знам, за нив нивни не постојат) туку најдалеку што одат е тук-там по некое пљукање по ДУИ и нивните елити.

Нешто како тактиката на Едноооки на времето, ги пљукаа политичарите за бидат допадливи и прифатливи за сите, ама СДС малце повеќе колку да ја истуркаат агендата.
Така вчера гледав на оноа 24 тој Ким како пљампа на оваа тема и вика нешто у стил, нема соживот, ДУИ и ВМРО го делат народот, еве пример е јадната фамилија од Радишани.... па додека сме кај Радишани имаше далеку пострашно нешто за спомнување на тема нарушен соживот, ама на тој инбред не му се спомиња за тоа, него си ги гледа неговите, за разлика од оваа Боранија ли Уранија како и да се вика таа курва што едвај дочека да се направи паметна.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.579
Поени од реакции
6.719
.

А што ќе беше ако дечкото во белата тренерка (што без видлива причина го тепаа дури и со шипка), наместо да ги викаше другарите на помош, да одеше во полиција и да пријави што му е направено?

.
А што ке беше ако не му излегоа лугето во помош? Да го претепаат до смрт? Башка ако се надеваш на некаква правда или сигурност од нашава полиција си го утнал местото на живеење.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
а од друга страна имаш некакви си прогресивни, отворени шошони како оној амон ра, ким мехмети и овој пуно овде, што се секогаш за граѓански концепт, толеранција и соживот, а никако да ги осудат делата на нивните (да, знам, за нив нивни не постојат) туку најдалеку што одат е тук-там по некое пљукање по ДУИ и нивните елити.

Нешто како тактиката на Едноооки на времето, ги пљукаа политичарите за бидат допадливи и прифатливи за сите, ама СДС малце повеќе колку да ја истуркаат агендата.
Така вчера гледав на оноа 24 тој Ким како пљампа на оваа тема и вика нешто у стил, нема соживот, ДУИ и ВМРО го делат народот, еве пример е јадната фамилија од Радишани.... па додека сме кај Радишани имаше далеку пострашно нешто за спомнување на тема нарушен соживот, ама на тој инбред не му се спомиња за тоа, него си ги гледа неговите, за разлика од оваа Боранија ли Уранија како и да се вика таа курва што едвај дочека да се направи паметна.
Ким Мехмети е еден од најголемите шовинисти. Тоа го знаат вработените од МТВ кога го ставија таму директор на албанска редакција. На крај мораше да напушти и од тогаш секогаш зборува со омраза кон Македонија и Македонците. Кафански филозоф без формално образование.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Може ли некој до локалните жители од прва рака да ми каже, зошто токму оваа фамилија е цел на нападите?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Дефинитивно ќе имало протест денес.од 1:30 кај скендербег па внимавајте...знаеме колку се цивилизирани протестите на борците за човекови права.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Лелеле 235 коментари за 2 мали модрички кои до сега му поминале. Дневно има по 50 тепачи вие сте се фатиле за една од пред 3 недели и уште зборувате за тоа. А со оглед...без навреда ама овде се собрале најголемите националисти и религиозни фундаменталисти на форумов и не ме чуди за тонот и правецот на дискусијата.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Лелеле 235 коментари за 2 мали модрички кои до сега му поминале. Дневно има по 50 тепачи вие сте се фатиле за една од пред 3 недели и уште зборувате за тоа. А со оглед...без навреда ама овде се собрале најголемите националисти и религиозни фундаменталисти на форумов и не ме чуди за тонот и правецот на дискусијата.
Не сме се фатиле ние туку албанските медиуми, сорос организациите и дел од мак медиумите.[DOUBLEPOST=1400242851][/DOUBLEPOST]50 души на протестот а меѓу нив и Зијадин Села градоначлинкот на Струга. Очигледно дошол да се промовира откако го исфрлија од партијата. Повторно приказните како албанците се наошаат во лоша позиција во Македонија, како албанскиот дом бил светост (хаха) и морал да се брани по секоја цена и такви-ми-ти работи.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom