Насилства во Македонија

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
На видеото каде кажува дека мајка му трчала да го спаси детето...не ми е јасно чива е рамбовката ? на мајка му или на детето ? А и не битно,у април месец они се шетаат само по долни маици односно рамбовки...интересно.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Работата е пријател еден витален член на нивната фамилија има криминално досие поголемо од сите книги на Game of thrones,и вози како агресивен бугар. Така да инцидентот пред една година е дискутабилно дали е направен од мегуетничка природа или поради криминални кругови.Кога се случи инцидентот истиот тој излезе со сабја ... значи сабја зборам нешто у стил сабјиште,замисли колкава штета може да направи ако замавне еднаш со тоа.За воља на вистината многу Македонци од населба се познаваат со нив и имаат одлични односи. Кога ги масакрираа децата од гнев се очекуваше дека ке бидат нападнати но истите тие не беа допрени и алудираа дека им е жал за настанатото.

Во друга тема беше речено за албанциве:

Види, тоа се неколку куќи во кој што живеат албаци (2-3 куќи), и верувај многу мирни луѓе. Лани сакаа да ги запалат, но пројдоа само со ишарани ѕидови и скршени прозори, можеби и од тука произлегува нивниот ваков пристап.

Човекот рече дека ова е група на млади демохристијанчиња! Тоа јас нема да го коментирам, затоа што не сум запознаен со истото.
И јас така мислам , најверојатно мислеле дека ова е таа група која им фрла по куќата, додај ги тука и пцовките за кои признава и тепаниот македонец дека употребувал. (според него, он само враќал)

Епилог: Двајцата членови од семејството треба да одговараат за физичкиот напад , а шоферот за друго кривично дело (да не речам какво, да не се налути леандра).
А и другите ако мавале со шишиња.

А и другиот моментум кој што предизвикува инциденти: Македонците не многу внимаваат на изразувањето, и многу лесно се впуштаат во навреди, а албанците даваат значење на зборот, може и за еден збор да падне човечки живот, па затоа албанците меѓу себе внимаваат.
Но македонците меѓу себе вербално лом се прават , но физички потешко , па мислат дека и албанците се такви.
Оваа е таа културна разлика што често прави проблеми.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Што знам, ваљда сме бегале од римјаните кога ја запоседнаа тврдината на Теута, па да спасиме жива глава се засолниме кај нашите антички браќа македонци. Или пак бегајќи од австријците, а можда сме ги мавале турците па ете тука сме се "засолниле", задоволен ?
Искрено дали знаеч какво потекло имаш, од какво племе?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.584
Поени од реакции
6.739

И јас така мислам , најверојатно мислеле дека ова е таа група која им фрла по куќата, додај ги тука и пцовките за кои признава и тепаниот македонец дека употребувал. (според него, он само враќал)

Епилог: Двајцата членови од семејството треба да одговараат за физичкиот напад , а шоферот за друго кривично дело (да не речам какво, да не се налути леандра).
Изгледај ја снимата убаво и види зашто мавале, им се пуштија со стапови и богзнае што кон нив а мала група се. Потоа групата се зголеми и нормално се повлекоа пред порти,голем број на малолетници биле инволвирани пост повлекувањето на наоружените и се створило критична маса која би било чудо да не нападне. За фамилијата , мирни спокојни луге? Па се видоа во вистинско светло колку се мирни со самиот инцидент, и никој не им влегол дома дека се се дешава на главната улица поточно на Радишанска.Шоферот немаше многу опции за реакција кога му мафтаа со палките пред кола , а истиот се појави се со цел да ја смири ситуацијата (според видеото) а фамилијата пробуваше од кола да го извади , нема тука многу избор за реакција кога пред тебе има 10 души.

А и другиот моментум кој што предизвикува инциденти: Македонците не многу внимаваат на изразувањето, и многу лесно се впуштаат во навреди, а албанците даваат значење на зборот, може и за еден збор да падне човечки живот, па затоа албанците меѓу себе внимаваат.
Но македонците меѓу себе вербално лом се прават , но физички потешко , па мислат дека и албанците се такви.
Оваа е таа културна разлика што често прави проблеми.[
/quote]
Тука можам да ти елаборирам со саати ама ке бидам краток, албанци , македонци сеедно. Веруј дека Македонец кој потекнува од рурална околина и не е соодветно урбанизиран со еден навредлив збор може да ти забие секира во глава.Ако се фатиме за оружје ради вербална навреда подобро да не вратат во 13ти век, незнам ти кај живееш ама вербално навредување во оваа држава е многу честа појава без разика од која страна иде,и често споменуваш македонци против албаци.Пак потенцирам дека ако лично дојдеш да ме навредиш веруј не ме интересира каква верзија си и кој модул.И црнците се осетливи на Нигер па последен пат Америка кога имаше граганска војна беше поодамна. Сите теории ти пагаат во вода, очигледно си пристрасен кој твојата етничка припадност и ти сугестирам како на тебе така и на сите други да не се делат на каква било основа овде со векови се живее мултиетнички и така и ке остане.За културна разлика па ич не ми се разговара, 600 години п.н.е на овие простори живееле барвари и ден денес живеат па можеби во ген ни е да избувнуваме за најбанални работи.

И дај бе банирајте го тоа кокичето што провоцира цело време.

Последно уредено од модератор:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Чекај бе, неможам да стигнам од овие што се "качија" врз глава зачудени што имало и црногорци тука. Што знам, само знам дека сме которци, ваљда тој да не е "племе" ?
Се прашувам затоа што до пред 100-200 години линијата кои ги делела албанските со црногорските племиња била многу тенка.

Член од
1 март 2014
Мислења
283
Поени од реакции
73

4:10 e momentot koga makedonecot doaga so pistol potocno izleguva od BMW-to i trca nakaj masata. Da vidime kako ke reagira ministerkata.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

4:10 e momentot koga makedonecot doaga so pistol potocno izleguva od BMW-to i trca nakaj masata. Da vidime kako ke reagira ministerkata.
значи 6 страни наназад, тебе и на дарданија ви се поставува прашањето, и го избегнувате цело време. Еве го повторно истото. Каде е исечокот на почетокот на видеото и каде е исечокот кога дечкото влетува во масата луѓе со кола? Има ли некој сведок кој ќе каже што се случило во меѓувреме во тие 2 ситуации кадешто видеото е исечено? Значи ни јас не го оправдувам тоа што типот улета со пиштолот у рака, ама работата е да се дознае КОЈ ПРВ ПОЧНА? Што се случило пред да дојде дечкото со белата јакна да разговара со човекот кој стоеше пред својата куќа? Кога веќе почнавме да го анализираме видеото треба да почнеме од некаде, куќа не се гради од покрив се гради од темел така? И друго, човекот на второто видео вели "Викаа по нас ш***ри одете гласајте ова она па пак ш****ри... и така натака. Мене ме интересира, зошто ве вреѓа кога македонците ќе ве наречат така, а кога албанец ќе ви каже така никому ништо? Што сме ние помалку од вас?

Последно уредено:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Група од 20 непознати лица од албанска националност денеска околу 19 часот на автобуската постојка кај Бит Пазар нападнале 16 годишно моче и неговите двајца другари. 16 годишниот А.Ј. и неговите другари стоеле на постојката по што биле напднати од големата група. Во нападот се здобиле со видливи повредипо целото тело. Полицијата го потврдува случајот и најавува негово расчистување.

press24.mk/tepachka-vo-bit-pazar-20-albanci-pretepale-16-godishen-maloletnik

незнам колку е веродостоен изворот, ама зошто сум бил црногорац ! :(

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Група од 20 непознати лица од албанска националност денеска околу 19 часот на автобуската постојка кај Бит Пазар нападнале 16 годишно моче и неговите двајца другари. 16 годишниот А.Ј. и неговите другари стоеле на постојката по што биле напднати од големата група. Во нападот се здобиле со видливи повредипо целото тело. Полицијата го потврдува случајот и најавува негово расчистување.

Што ти е сега поентата,и што сакаш да доловиш со постов ?? дека кукавици се децава Македонци во случајов,и ако им е ?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

Кој броел, знае што се случило. Ова сеа некое време ќе иде у круг, нашиве ќе се соберат ќе натепаат нивни, после они ќе се соберат ќе натепаат наш и на крај ние ќе се откажеме оти некој мора нели и така.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Првин незнам колку е тачно оваа информација/вест. Второ жал ми е малолетниве деца затоа што се истепани ( се знае од кого и кој напаѓа во група ) и се надевам дека немаат некои поголеми повреди. Трето, како што вели погоре, се надевам дека полицијата ќе го "расчисти" случајот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881

Што има да рече: Во самоодбрана вперил пиштол.

Чим изнесоа лага дека инцидентот настанал после сообраќајка , се гледа дека се прикрива , дечките биле од правилната партија , нема да им фали влакно после сите овие работи , ете јас не видов дека имало вперење пиштол во маса луѓе.

Се што треба да пази човек во Македонија е да бидеш во најсилната партија , не ќе имаш проблем во животот.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Првин незнам колку е тачно оваа информација/вест. Второ жал ми е малолетниве деца затоа што се истепани ( се знае од кого и кој напаѓа во група ) и се надевам дека немаат некои поголеми повреди. Трето, како што вели погоре, се надевам дека полицијата ќе го "расчисти" случајот.
Епа што ти требаше да пишеш затоа што сум црногорац ? ОК е,сфативме,ти пишува башка и на никот дека си црногорец.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
У јаки луѓе, имаат камери за надзор да гледаат кој им проаѓа пред врата, браос.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Што има да рече: Во самоодбрана вперил пиштол.

Чим изнесоа лага дека инцидентот настанал после сообраќајка , се гледа дека се прикрива , дечките биле од правилната партија , нема да им фали влакно после сите овие прекршоци , ете јас не видов дека имало вперење пиштол во маса луѓе.
Имаше,еве ја видов.Го фатиле дечкото со БМВ-то,ќе му поднесат прекршок,истиот е тој што извади пиштол мислам дека...ако не,ќе го најдат и тој.И сфаќаме сите за што пиша дека во ссамоодбрана извадил пиштол...само ќе ти кажам,нека ти е на чест што правиш иронија со таков случај,ама и онака сте празни вие од внатре,па те заболе.

БТЊ,од чива партија беше воџата на шверцерат шкуп ?? му вадеа лисици на Кале...мора да бил и тој од правилната партија...

Абе,кој им е крив кога грешеле партијата...http://www.youtube.com/watch?v=LgcOMEjL3q0[DOUBLEPOST=1397598653][/DOUBLEPOST]
У јаки луѓе, имаат камери за надзор да гледаат кој им проаѓа пред врата, браос.
Дека загрозени ептен...ама од кого само ? Очигледно имаат у фамилија некоја луда глава,па затоа не им е мирен сонот...а и така и кажа еден член кој живеел таму,неколку страни поназад...ама дарди кажува дека ставиле ради хулиганиве...чудно само,у Радишани хулиганите фрлаат молотови коктели,бомби,а на протести кога се иде,има по 100-120 души кои што фрлаат по 2-3 камења...

за разлика од мирољубививе луѓе,кои што искачаат по 2-3 иљади,кршат и палат све што ќе најдат...ус пат и по некој автобус.

Kajgana Shop

На врв Bottom