Насилства во Македонија

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Имаше,еве ја видов.Го фатиле дечкото со БМВ-то,ќе му поднесат прекршок,истиот е тој што извади пиштол мислам дека...ако не,ќе го најдат и тој.И сфаќаме сите за што пиша дека во ссамоодбрана извадил пиштол...само ќе ти кажам,нека ти е на чест што правиш иронија со таков случај,ама и онака сте празни вие од внатре,па те заболе.

БТЊ,од чива партија беше воџата на шверцерат шкуп ?? му вадеа лисици на Кале...мора да бил и тој од правилната партија...

Абе,кој им е крив кога грешеле партијата...http://www.youtube.com/watch?v=LgcOMEjL3q0[DOUBLEPOST=1397598653][/DOUBLEPOST]

Дека загрозени ептен...ама од кого само ? Очигледно имаат у фамилија некоја луда глава,па затоа не им е мирен сонот...а и така и кажа еден член кој живеел таму,неколку страни поназад...ама дарди кажува дека ставиле ради хулиганиве...чудно само,у Радишани хулиганите фрлаат молотови коктели,бомби,а на протести кога се иде,има по 100-120 души кои што фрлаат по 2-3 камења...

за разлика од мирољубививе луѓе,кои што искачаат по 2-3 иљади,кршат и палат све што ќе најдат...ус пат и по некој автобус.
Па партија бе , на тие со партиска само Господ им може нешто , кои лисици кои зандани, за нив нема вина.

Цело министерство затвара очи.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
значи 6 страни наназад, тебе и на дарданија ви се поставува прашањето, и го избегнувате цело време. Еве го повторно истото. Каде е исечокот на почетокот на видеото и каде е исечокот кога дечкото влетува во масата луѓе со кола? Има ли некој сведок кој ќе каже што се случило во меѓувреме во тие 2 ситуации кадешто видеото е исечено? Значи ни јас не го оправдувам тоа што типот улета со пиштолот у рака, ама работата е да се дознае КОЈ ПРВ ПОЧНА? Што се случило пред да дојде дечкото со белата јакна да разговара со човекот кој стоеше пред својата куќа? Кога веќе почнавме да го анализираме видеото треба да почнеме од некаде, куќа не се гради од покрив се гради од темел така? И друго, човекот на второто видео вели "Викаа по нас ш***ри одете гласајте ова она па пак ш****ри... и така натака. Мене ме интересира, зошто ве вреѓа кога македонците ќе ве наречат така, а кога албанец ќе ви каже така никому ништо? Што сме ние помалку од вас?
Тоа мирното дете што поминуваше беше запрен од возрасниов албанец кој му рекол не сакам да поминуваш пред моја куќа и го пцуе се и сешто, но пак мирното момче со убави нежни зборови се извинува и се обидува да се помири со злобниот чичкоо кој потекнува од злобно племе, истовремено му ветил дека нема веќе да поминува покрај неговата куќа. Но злбниот чичко пак не му се допаѓа извинувањето и за секој случај ги вика своите монструозни синови кои ги има десетици, ги вика да му одржат дукаѓинска правда на мирното момче каа вечер тргнал да купува млеко.
Го испотепаа дечково, но не беше тоа доволно, тргнаа и по други да тепаат, дури и по коли кои се движеа во спротивна насока бајдвеј.....
Мора да признавам, ова е повероватно за вас.

Вистинското прашање е кој видеово го ставил на јутјуб??????
Вториот болд:facepalm:....

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Тоа мирното дете што поминуваше беше запрен од возрасниов албанец кој му рекол не сакам да поминуваш пред моја куќа и го пцуе се и сешто, но пак мирното момче со убави нежни зборови се извинува и се обидува да се помири со злобниот чичкоо кој потекнува од злобно племе, истовремено му ветил дека нема веќе да поминува покрај неговата куќа. Но злбниот чичко пак не му се допаѓа извинувањето и за секој случај ги вика своите монструозни синови кои ги има десетици, ги вика да му одржат дукаѓинска правда на мирното момче каа вечер тргнал да купува млеко.
Го испотепаа дечково, но не беше тоа доволно, тргнаа и по други да тепаат, дури и по коли кои се движеа во спротивна насока бајдвеј.....
Мора да признавам, ова е повероватно за вас.

Вистинското прашање е кој видеово го ставил на јутјуб??????
Вториот болд:facepalm:....
Да еве тој тргнал со раце во џеб. Не велам дека не тргнал без никаква намера, ама да не излезеа тие двајца планинари од позади верувам ќе се решеше се помирно отколку сега. А да те прашам зошто болдот го избегаваш? Баш ме интересира најсериозно незнам зошто е тоа така, па еве би сакал одговор од прва рука.

Инаку видеото очигледно го ставил а воедно и едитирал оној кој давал изјава за Нова ТВ. Ја незнам кој друг би се замарал, освен ако некој нема попаметна работа.

едит: За болдираново. Таман мислев дека си сериозен.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Да еве тој тргнал со раце во џеб. Не велам дека не тргнал без никаква намера, ама да не излезеа тие двајца планинари од позади верувам ќе се решеше се помирно отколку сега. А да те прашам зошто болдот го избегаваш? Баш ме интересира најсериозно незнам зошто е тоа така, па еве би сакал одговор од прва рука.

едит: За болдираново. Таман мислев дека си сериозен.
Јас не сум бил таму, ни мои роднини не биле, не знам со сигурност, не им верувам на медиумиве, на МВР па ич.
Само се чудам од вашите реакции, не осудувате нам дека не го осудуваме насилството.

А за болдираното неколку пати сум објаснувал, никогаш порано словенските народи не ги викале албанците така, секогаш ги викале, арбанаси, рабанаси, албанци. *Новово* именување потекнува после балканските војни, измислено од геноцидарните кралства и српски држави. Е креирано со намера за навредување, и ти кога ќе ме викаш така намерата ти е да ме навредуваш.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Дарди или како и да се викаш. Џабе е друже. После извадени факти на масата не може да го браниш некој што не е во право. Како може да изиграва тој на видеото невин? Кажи ми ти сега, ако еве на пример некој македонец што има куќа во арачиново (нема таков дека избркани се сите) вака направи на сограѓани од друга националност, што ќе биде со тој човек? ГАРАНТИРАМ дека жив нема да излезе тој или неговата фамилија од арачиново. И на крај ете и на тој настан ќе дојде полиција и пак ќе изигравате жртви...

Што се однесува до првата полициска кола, со таа се носени гласачките ливчиња од ацо шопов.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.440
Поени од реакции
30.934
Не сум македонец, црногорец сум. Ме заболе за Вас, отсекогаш сте биле кукавици и ќе си останете такви. Арно ви прават албанциве.
Shots have been fired!!!

Inace uste ne sfativte deka celta na dardi e da glumi ludilo za cash?
Mislam kakvo scenario izvadi, alal vera vakvo samo od gledanje indiski serii moze da izmislis.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.582
Поени од реакции
35.376
@Dardan-ia ти или си слеп или слеп се правиш? Убаво се гледа на почетокот на видеото како го тепаат типот со белата јакна 3ца, од куќата излагаат со дрва и секири, за на крај истите тие да излезат жртви? Нема логика.
За воља на вистината, не тепаа сите тројца туку двајцата после.
Првиот се обиде да ги смири двајцата кои излегоа надвор со очигледна намера да го тепаат човекот во бела блуза со капуљача. Убаво се гледа како двајцата одат од различни страни, тој од десно има стап или шипка. Тој од лево кажува нешто и го фаќа за рака човекото со бела блуза, истовремено тој од десно замавнува со шипка/стап, по што и тој од лево замавнува со бокс. Тој од десно уште еднаш мава и го удира тепаниот со шипка/стап по глава, по што овој почнува да бега.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
A nikoj ne zaprimeti deka zagrozeniot vo intervjuto pokazuva dolna maica so DEMEK krv,koja sto ecna majka mu(?) Koja trcala da go odbrani deteto od napagjacite...Ja ne vidov notu eden po rambovka najmalku majka mu..

Za deckoto ato se navreduva so zborot Albanec i za site kako nego...kako se vikate vie megu sebe ?oo sqiptar ? Problemot e vo q mozda ?

2

~2A

Гостин
Лаже курвата дека им влегле дома.
Јас сум сигурен дека два-тројца браќа останале во куќата зад врата со калаши, доколку дојде до најлошото.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Лаже курвата дека им влегле дома.
Јас сум сигурен дека два-тројца браќа останале во куќата зад врата со калаши, доколку дојде до најлошото.
Kade kazuva toa i koj ??

П

Пе Џо

Гостин
У воа државава секој инцидент меѓу две групи со различни наставки на презимињата одма пап - меѓуетнички тензии.

Добро бе, мајко му, може си дужат пари.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Класични "етнички" инциденти пред избори, за да се зоврие патриотската атмосфера. Ова ти е како газда на дискотека не сака да плати рекет на локалното обезбедување и една вечер влегува една група момци и се делат на две групи и почнуваат да се тепаат, демек немири и демек на газдата му треба обезбедување.
Вакви "инциденти" пред избори, пред краен датум за почеток на преговори со ЕУ само глуп човек може да поверува дека се вистина.

:pos:дечко кај живееш ти?

Kajgana Shop

На врв Bottom