Продолжуваме со соживотот:
http://dnevnik.mk/?ItemID=959666BFFC33584AB8BB8E357765D842
Полуматурант со метален боксирач тепал врсник
„Зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. Вака му се обратил полуматурант од тетовското село Мала Речица кој со боксирач нападнал и тешко повредил врсник од тетовското село Сараќино, ученик во основното училиште „Kирил и Методиј“ во Тетово.
Според полицијата, крвавиот инцидент се случил завчера во 9.40 часот, во кругот на училиштето „Kирил и Методиј“. Kритичното време 9-одделенцот од Сараќино заедно со неколку другари биле во дворот на училиштето. Тогаш дошол 15-годишникот од Мала Речица, ученик во основното училиште „Наим Фрашери“ кој бил заедно со уште две деца на иста возраст.
Во еден момент 15-годишникот пришол кон 9-одделенецот од селото Сараќино и му се обратил со зборовите „зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. По кусата расправија, насилникот извадил од џебот метален боксирач и го удрил неколку пати по главата и телото врсникот од Сараќино. Повреденото момче веднаш било однесено во тетовскиот клинички центар и поради сериозноста на повредите бил задржан на лекување.
Напаѓачот набргу бил пронајден и во присуство на родител бил повикан во полициска станица, а металниот боксирач му бил одземен.
Полицијата го расчистува случајот и против насилникот ќе поднесе кривична пријава.