Насилства во Македонија

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Во последно време многу насилство врз луѓе кои имаат анти-владини ставови: запалени автомобили и физички напади.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да дури 3 напади на анти-владини новинари и три на про-владини. Загрижувачки.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
Саше веке со кого не е во кавга.
Така да тешко ке с енајде сторителот.
Инаку шипка по глава не посакувам на никого.
И мене на моменти ми е иритирачки како појава.АМА...неговата маана е директност и дрскост.И дупли пар муда.Во вакво време реткост.Во нормално општество би се сметало за предност.Па во очи на многумина е налудничав.Некои нејќат ни да го видат.А ниту еден не е толку осветољубив како екипата.

Ова е од пред седум дена
Овие се и постари и денешни

Да дури 3 напади на анти-владини новинари и три на про-владини. Загрижувачки.
Толку се останати...

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Јанко бил нападнат бе, и Бобан Нонковиќ, :pos: и Ивона требаше со кечапот да ја спомнеш. Сите случаи се такви басни, у кои може само некој благо ретардиран да верува.
Ама служат барем како алиби за сите лудости шо ги праат.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
А дали некои од вас ви е чудно што има напади врз (сдсм) новинари и тоа баш само нив и на што ве потсетува ? А што се однесува до мене нема да ме чуди дека е тоа масло на сдсм и све можат прават.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Јанко бил нападнат бе, и Бобан Нонковиќ, :pos: и Ивона требаше со кечапот да ја спомнеш. Сите случаи се такви басни, у кои може само некој благо ретардиран да верува.
Ама служат барем како алиби за сите лудости шо ги праат.
А кои новинарИ биле нападнати? Само Саше Политико. Друг никој, споиред твоите стандарди, пошто нели треба да има расцепена глава некој за да го оквалификуваш како напад. Иако за волја на вистината онаа кратовска глава не е ни чудо да си ја има акнато од ѕид за да добие внимание. А @Рудници и последниот инцидент беше со крамарска на некој коктел или што и да беше кога му го тресна телефонот на Саше. Е сега Крамарска важи за про-опозициски новинар ама ако за Саше не е доволно про-опозициски па затоа ја следеше со мобилен на настанот. Е сега крамарска има ваљда маж, брат, роднини...може и они да се така? Исто така често го нарекува геровски говнар тиквар шупак а и за други опозиционери се служи со истиот речник. И они имаат мотив. А и обезбедувањето на Груевски има мотив...а бе кој нема мотив за Саше? Затоа откако ќе се испокараш со сите, некој ќе те исчука и после иди најди кој бил. Можам да замислам у станица кога го прашале - Дали има некој причина да ве нападне?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Саше Политико е новинар?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Самопрогласен:). Ако продолжи вака има големи шанси на психијатрија да заврши.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
За сега е на косотозглобно.
А у студио некој интревју му беа на место.
Вака наплив на прашања како на видеата не ми изгледа артикуирано .
Прака порака без текст не ја разбираме ( мислам на пученствово кое го гледаме по тв.).

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Продолжуваме со соживотот:

http://dnevnik.mk/?ItemID=959666BFFC33584AB8BB8E357765D842
Полуматурант со метален боксирач тепал врсник

„Зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. Вака му се обратил полуматурант од тетовското село Мала Речица кој со боксирач нападнал и тешко повредил врсник од тетовското село Сараќино, ученик во основното училиште „Kирил и Методиј“ во Тетово.

Според полицијата, крвавиот инцидент се случил завчера во 9.40 часот, во кругот на училиштето „Kирил и Методиј“. Kритичното време 9-одделенцот од Сараќино заедно со неколку другари биле во дворот на училиштето. Тогаш дошол 15-годишникот од Мала Речица, ученик во основното училиште „Наим Фрашери“ кој бил заедно со уште две деца на иста возраст.

Во еден момент 15-годишникот пришол кон 9-одделенецот од селото Сараќино и му се обратил со зборовите „зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. По кусата расправија, насилникот извадил од џебот метален боксирач и го удрил неколку пати по главата и телото врсникот од Сараќино. Повреденото момче веднаш било однесено во тетовскиот клинички центар и поради сериозноста на повредите бил задржан на лекување.

Напаѓачот набргу бил пронајден и во присуство на родител бил повикан во полициска станица, а металниот боксирач му бил одземен.

Полицијата го расчистува случајот и против насилникот ќе поднесе кривична пријава.

Zoran MKD

Мијак на квадрат.
Член од
11 септември 2010
Мислења
2.021
Поени од реакции
1.018
Саркино живеат Макеонци а од Речица знаеме.
ОБСЕ курвински гледа и се смешка.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.414
Поени од реакции
35.094
Не се секирајте, ќе се преземат мерки и малолетникот ќе го испратат на разговор со психолог кој ќе се обиде да му објасни дека насилството не е решение.
Ништо интересно нема овде за гледање, ајде сите разлаз.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Продолжуваме со соживотот:

http://dnevnik.mk/?ItemID=959666BFFC33584AB8BB8E357765D842
Полуматурант со метален боксирач тепал врсник

„Зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. Вака му се обратил полуматурант од тетовското село Мала Речица кој со боксирач нападнал и тешко повредил врсник од тетовското село Сараќино, ученик во основното училиште „Kирил и Методиј“ во Тетово.

Според полицијата, крвавиот инцидент се случил завчера во 9.40 часот, во кругот на училиштето „Kирил и Методиј“. Kритичното време 9-одделенцот од Сараќино заедно со неколку другари биле во дворот на училиштето. Тогаш дошол 15-годишникот од Мала Речица, ученик во основното училиште „Наим Фрашери“ кој бил заедно со уште две деца на иста возраст.

Во еден момент 15-годишникот пришол кон 9-одделенецот од селото Сараќино и му се обратил со зборовите „зошто ме гледаш така, што има да ме гледаш“. По кусата расправија, насилникот извадил од џебот метален боксирач и го удрил неколку пати по главата и телото врсникот од Сараќино. Повреденото момче веднаш било однесено во тетовскиот клинички центар и поради сериозноста на повредите бил задржан на лекување.

Напаѓачот набргу бил пронајден и во присуство на родител бил повикан во полициска станица, а металниот боксирач му бил одземен.

Полицијата го расчистува случајот и против насилникот ќе поднесе кривична пријава.
И поентата е?
Па ти и тие што ги браниш придонесуваат да се појават вакви случаеви, не тие кои протестираат со заеднички знамиња...

Kajgana Shop

На врв Bottom