- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.628
- Поени од реакции
- 5.277
Ова не е смешно, не е смешно воопшто. Ако немаш нешто паметно да пишуваш, немој воопшто да пишуваш.[DOUBLEPOST=1401368310][/DOUBLEPOST]Sfe e taqno. Samo go delat narodot za xhabe. Nai miren narod u sfet se albanci ali koi da go qita u kompjuteri. Site insidenti gi stfarat nekoi tamu shto go skarat narodot. Edni komshii albanci kai mene u selo go gradea kuqata na eden brazilci hiq bes pari i posle im go davaa parite za doktor u shviqarska da go leqi od rakot. NIkad nemalo insident kaj mene u Zajazi. Site albanci u sello zhiveat u sozhivot so site francuzi, shviqarci, gjermanci, brazilci, argjentinci, turci, romi, vllasi, i drugite sho go sakat sozhivot. Ali izgleda nekoi sakat da pravat etniqki konflik za xhabe.
Знам, можеби уште има такви примери, но другаров тврдеше дека од дома ги учат децата да тепат и да колат се што ќе најдат на улица.Не знам како е во Куманово,но во Скопје и во школо наставниците ги млатат децата со амин од дома на пример.
Кај македонците тое е веќе одамна изумрена практика.До пред некое време (10-15 години) старите професори по физичко (најчесто) чат пат ја држеа во живот,но и тие или ги стегнаа или отидоа во пензија.
Само еден мал пример за разликата во воспитувањето....
Мислам, со кој памет некој помислува дека има родители кои ги учат своите деца од мали нозе да колат, да крадат и да тепат?