Насилства во Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Sfe e taqno. Samo go delat narodot za xhabe. Nai miren narod u sfet se albanci ali koi da go qita u kompjuteri. Site insidenti gi stfarat nekoi tamu shto go skarat narodot. Edni komshii albanci kai mene u selo go gradea kuqata na eden brazilci hiq bes pari i posle im go davaa parite za doktor u shviqarska da go leqi od rakot. NIkad nemalo insident kaj mene u Zajazi. Site albanci u sello zhiveat u sozhivot so site francuzi, shviqarci, gjermanci, brazilci, argjentinci, turci, romi, vllasi, i drugite sho go sakat sozhivot. Ali izgleda nekoi sakat da pravat etniqki konflik za xhabe.
Ова не е смешно, не е смешно воопшто. Ако немаш нешто паметно да пишуваш, немој воопшто да пишуваш.[DOUBLEPOST=1401368310][/DOUBLEPOST]
Не знам како е во Куманово,но во Скопје и во школо наставниците ги млатат децата со амин од дома на пример.
Кај македонците тое е веќе одамна изумрена практика.До пред некое време (10-15 години) старите професори по физичко (најчесто) чат пат ја држеа во живот,но и тие или ги стегнаа или отидоа во пензија.

Само еден мал пример за разликата во воспитувањето....
Знам, можеби уште има такви примери, но другаров тврдеше дека од дома ги учат децата да тепат и да колат се што ќе најдат на улица.
Мислам, со кој памет некој помислува дека има родители кои ги учат своите деца од мали нозе да колат, да крадат и да тепат?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Ова не е смешно, не е смешно воопшто. Ако немаш нешто паметно да пишуваш, немој воопшто да пишуваш.[DOUBLEPOST=1401368310][/DOUBLEPOST]
Знам, можеби уште има такви примери, но другаров тврдеше дека од дома ги учат децата да тепат и да колат се што ќе најдат на улица.
Мислам, со кој памет некој помислува дека има родители кои ги учат своите деца од мали нозе да колат, да крадат и да тепат?
A palkite ,nozevite,boksiracite onaka gi nosat shkonovite radi reda,moze so nozot jabolko ke jade,moze e iznerviran pa so palkata ke udira vo drvo......:)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
A palkite ,nozevite,boksiracite onaka gi nosat shkonovite radi reda,moze so nozot jabolko ke jade,moze e iznerviran pa so palkata ke udira vo drvo......:)
Сигурно не е дека мајка им им ги става во чанта.
Незрели и неинтелигенти родители не значи дека се злобни и жедни за детска крв.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Сигурно не е дека мајка им им ги става во чанта.
Незрели и неинтелигенти родители не значи дека се злобни и жедни за детска крв.
Да бе тој излага со помисла безбол да игра , а со ножот помаранџи да љупи.Немој да ме јебеш бре.Незрели и неинтелегентни биле родителите уште вика,па какви да бидат коа од брат и сестра излага дете.Дај тури прст на чело ако твоите не биле роднини , не значи дека и на другите не се.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.176
Значи не се праи на тошо.
Доврши го изразот. Никој не тврди дека ве учат да крадете и тепате од било кого, туку да крадете од кафири и да тепате кафири (кога се може, секако).

Allah is an enemy to unbelievers. - Sura 2:98

On unbelievers is the curse of Allah. - Sura 2:161

Slay them wherever ye find them and drive them out of the places whence they drove you out, for persecution is worse than slaughter. - 2:191

Fight against them until idolatry is no more and Allah's religion reigns supreme. (different translation: ) Fight them until there is no persecution and the religion is God's entirely. - Sura 2:193 and 8:39

Fighting is obligatory for you, much as you dislike it. - 2:216
(different translation: ) Prescribed for you is fighting, though it is hateful to you.

..... martyrs.... Enter heaven - Surah 3:140-43

If you should die or be killed in the cause of Allah, His mercy and forgiveness would surely be better than all they riches they amass. If you should die or be killed, before Him you shall all be gathered. - 3:157-8

You must not think that those who were slain in the cause of Allah are dead. They are alive, and well-provided for by their Lord. - Surah 3:169-71

Let those fight in the cause of God who sell the life of this world for the hereafter. To him who fights in the cause of God, whether he is slain or victorious, soon we shall give him a great reward. - Surah 4:74[DOUBLEPOST=1401371154][/DOUBLEPOST]
Не. Ножот е да мачка еурокрем, а палката да меша ајвар.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Да бе тој излага со помисла безбол да игра , а со ножот помаранџи да љупи.Немој да ме јебеш бре.Незрели и неинтелегентни биле родителите уште вика,па какви да бидат коа од брат и сестра излага дете.Дај тури прст на чело ако твоите не биле роднини , не значи дека и на другите не се.
Ако твоите родители се роднини не значи дека и другите се.

Не знам како можете да пишувате вакви глупости, свака ви част.[DOUBLEPOST=1401371817][/DOUBLEPOST]
Значи не се праи на тошо.
Доврши го изразот. Никој не тврди дека ве учат да крадете и тепате од било кого, туку да крадете од кафири и да тепате кафири (кога се може, секако).
Тоа е твоја задача, да тераш антиалбанска и антиисламска пропаганда, и доброт ти оди, имаш помош од институциите, имаш помош и од ретардирани албанци, употребуваш селектирани примери.
Кој паѓа под твојава проганда, толку е способен, и го сосем го заслужува тоа.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357

Не знам како можете да пишувате вакви глупости, свака ви част.

Ако реалноста не ти се допаѓа секогаш имаш два избора: да ја прифатиш или да ја промениш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.176
Тоа е твоја задача, да тераш антиалбанска и антиисламска пропаганда, и доброт ти оди, имаш помош од институциите, имаш помош и од ретардирани албанци, употребуваш селектирани примери.
Јак процент имате изглеа, болдов, пошто најголемата помош ми е од нив. И да неќам, ја добивам секоја недела по два пати, минимум.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874

Не знам како можете да пишувате вакви глупости, свака ви част.[DOUBLEPOST=1401371817][/DOUBLEPOST]
Eve jas da ti kazam eden primer od licno iskustvo. Znaci imam komsii maz i zena shkonovi. Mazot umira i posle dve godini zenava ima dete:) a nikade ne izlaga od doma ne ja pustaat a ima svekor samo. Od kade mislos deka padnalo toa dete,da ne go donel shtrkot?:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Mazot umira i posle dve godini zenava ima dete:) a nikade ne izlaga od doma ne ja pustaat a ima svekor samo. Od kade mislos deka padnalo toa dete,da ne go donel shtrkot?:)
Задоцнета трудноќа, волљата на Алах! сигурно мажот многу грешел....

Член од
23 октомври 2013
Мислења
817
Поени од реакции
170
? Деца на што таблети сте

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Eve jas da ti kazam eden primer od licno iskustvo. Znaci imam komsii maz i zena shkonovi. Mazot umira i posle dve godini zenava ima dete:) a nikade ne izlaga od doma ne ja pustaat a ima svekor samo. Od kade mislos deka padnalo toa dete,da ne go donel shtrkot?:)
Значи ти си свекорот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.558
Поени од реакции
85.176
Значи ти си свекорот?
Лично искуство, во превод - лично бил сведок на таков случај.

Инаку тоа дали Албанците се женат со снаите, дали ни личат грдо или живеат у подрум, тоа е небитно ама баш најмногу на свет. Проблемот е друг, а за овие работи ич не треба да не боли уво. Нивна работа. И ние му личиме на некој од Данска како кромањонци у фаците. Се самозалажувате ако мислите дека не е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom