Насилства во Македонија

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Институции, граѓанска непослушност сте толелирале, треба да им веруваме на оние што не водат..

Ало бре, бескичмењаци едни. Вас да ве снајде ваква работа, да видам што ќе кажете и дали ќе глумите парламентарци на форум. Уф бе племето.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Молба до некој да ми прати линк,каде коментираат љочките

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не е проблем да се направи полициска реформа и да се сосече криминалот и ваквите немили настани до ниво да бидат 5 пати помалце од сега. Во многу поголеми градови (Њујорк на пример) кога ситуацијат станала алармантна се преземала радикална акција и се смениле работите.

Проблемот е немањето политичка волја, јас за жал не верувам дека кај нас такво нешто е можно, радикална реформа нема да успее од едноставан причина, ќе биде сосечена во корен уште првиот ден. Одма ќе почнат разни сценарија, укрански, сириски ебам ли ги какви веќе, ќе почнат да плачат пак „обесправените“ и „угнетените“ и оп ете пак ситуација како 2001 кога нас не претставуваа како бед гајс, странкса интервенција, одновно „борци за човекови“ права по шумите во северозападна Македонија.

Искрено, немам појма како може ова да се реши, вакви работи да не се случуваат.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јас се сеќавам имаше еден ваков настан уште пред 4-5 години , знам во школски двор меѓу себе се заклаа албанци, на тоа се сеќавам многу добро зошто не можев да поверувам како некој може толку суров да биде, еј дете да прободе со нож друго дете. Тоа само кај нив го има, во племенски заедници.
Даа да да, сега ми текна, во основното во Ченто горе, Сингилич, незнам као се викаше точно, пред 7-8 години меѓу себе се рокнаа, да да, со нож во срце, убаво ми текна сега.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Јас се залагам за тие идеали, што не значи дека некогаш би се оствариле во Македонија. Работата е замината во курац. Со вакви немили настани се повеќе мислам дека шансите за подобро утре во Македонија се намалуваат. Не се согласувам со демонстрациите врз објекти со приватна сопственост на Албанци бидејќи ние ќе платиме, а тие пак ќе вратат.

Дека ќе враќаат сум сигурен, само ќе биде лошо доколку враќаат на луѓе, а не на објекти. Најчесто е така. Ете зошто не се согласувам. Гледајте ги работите реално.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Алоооооо ДА ЈА РАБОТЕА РАБОТАТА ИНСТИТУЦИИТЕ СЕГА ОВОЈ НАСЕР Е ЌЕ БЕШЕ ВО ЗАТВОР И ЌЕ ГО ТУЦАА ВО АНУСОТ СЕКОЈДНЕВНО А АНГЕЛ ЌЕ БЕШЕ НА ТРЕТА ВЕЧЕР МАТУРА, дали сфаќате бре луѓе или не сфаќате дека се работи за лице со криминално досие? ДАЛИ ЧИТАВТЕ КОГА ПИШАВ ДЕКА СОКОЛ 84294839248390284932 ПАТИ Е ИНФОРМИРАН ЗА ПРОБЛЕМИВЕ ВО НАСЕЛБАВА? Дека милион пати на отворен ден се идело да се жали за криминалот, да се жали за тоа што пешачиот е само за украс, за тоа што браќата после 10 навечер се трчаат со гољфовите со затемнети стакла?

Аман....
На партизанска пред 2 години у влае прегазија на пешачки средношколка, у Ѓорче 2 е уште бетер, али битно казни за паркинг има.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.816
Даа да да, сега ми текна, во основното во Ченто горе, Сингилич, незнам као се викаше точно, пред 7-8 години меѓу себе се рокнаа, да да, со нож во срце, убаво ми текна сега.
Не е само тоа, они меѓу себе се рокаат доста често.
Особено на тие релации пошто најтешките дебили на светот живеат во селата после Сарај.
Не само таму, се имаат рокано меѓусебе и во комбињата кои ги носат до Бит пазар.

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Најглупото и нешто што најмногу ме разгневни е што СЕКАДЕ по тв на главните вести, само мал прилог од 2-3 мин со акцент дека сторителот е фатен, а тоа дека народот од Ѓорче е разгневнето, дека има блокади, да видиме вклучувања во живо од таму, не ништо не видовме од таму.
Најважно беше одма да се отиде во Белград и да се раскажува за поплавите. Не ме разбирајте погрешно, во овој момент ти се случува нешто во државта каде згаснува млад човечки живот за банална работа, каде имаш побунето население ти му сервираш за некој туѓ проблем, искрено не ме интересираат поплавите, сакам да знам што се случило таму во Ѓорче.
Жална Македонија,
Почивај во мир Ангел, Господ напомош на неговото семејство, кое само пред два дена го испратиле на матура:place:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Институции, граѓанска непослушност сте толелирале, треба да им веруваме на оние што не водат..

Ало бре, бескичмењаци едни. Вас да ве снајде ваква работа, да видам што ќе кажете и дали ќе глумите парламентарци на форум. Уф бе племето.
Да им веруваме на оние што не водат? Дефинитивно НЕ ТРЕБА да им веруваме.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
На партизанска пред 2 години у влае прегазија на пешачки средношколка, у Ѓорче 2 е уште бетер, али битно казни за паркинг има.
Брат ти не разбираш, значи институциите работат, ние им се мешаме...

Kajgana Shop

На врв Bottom