Наркомани vs дилери

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Добро мислам , тие што си одгледуваат дома е само прашање на време коа ќе сфатат дека можат да заработат од тоа срање и го претворат во бизнис и ете ти пак дилери. А тие што нарачуваат преку интернет , пак треба од некој да го порачаат , што значи сепак има некој дилер од кој ги купуваат . Додека има дилери ке има и наркомани , а бидејќи не е можно да нема дилери тоа значи дека ќе има наркомани... Сеа и во иднина .... Колку ни е убава иднината ?!?!?!?!
Иднината на секој ќе му биде онаква како што сам ќе си ја направи. Индивидуално е тоа. Не може тебе некој да ти каже како да го живееш животот. Има различни ситуации кога наивно запаѓаат во такво друштво сиромашни деца и стануваат крадци и најлоши во опшеството, ама сепак и самите требало да бидат свесни кон каде води тоа. Можеби на некои тоа им изгледа последен избор па затоа немаат каде... Не сум компетентна да зборувам и реков не можам да направам некоја разлика, за мене се виновни и едните и другите.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Као шо пиша некој пред мене...

Шо е постаро јајцето или кокошката?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Не може да нема дилери, не може да биде човештвото толку генерално морално за да нема такви работи за да не се уништуваат млади убавки животи. Ги сакаме најслабите во синџирот, секогаш ни тропкаат повесело џебовите од нив на нивна сметка. Тоа е фино цементирана човечка особина и крај, ќе си живееме со неа.
А кога ќе се смисли попродуктивен начин да се отарасиме од истата, пишете го ОДМА па ќе видиме шо може да се направи.

Од друга страна, не можеме да се отарасиме ни од наркоманите бидејќи покрај алчноста, сосема природно ја поседуваме и зависноста, и љубопитноста и креативноста во експериментирањето.. и слабоста. Ама сепак можеме да редуцираме под одредени услови.

Значи за својот интересен карактер, живот, и хепи хепи ендинг криви си се наркоманите секако, дилерите се само бизнис луѓе, и да не ги садиш ќе никнат.

U

UnholY

Гостин
Абе будали како може да викате дека дилерите се виновни за тоа шо се шири користењето на наркотици...Точно е дека се виновни до некаде ама сигурно нема да трчаат наоколу и да прашуваат кој сака дрога па да завршат во станица туку имаат луѓе од доверба на кој им даваат..А кога веќе некој е решен да дила не заборавајте дека се става на ризик...Тоа го прават обично луге шо се во слаба финансиска состојба.....Имам многу да кажуам на темава ама моментално ме мрзи оти знам како одат сите процедури на дилањето и се шо е поврзано во врска со тоа

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
НИ ЕДНИТЕ НИ ДРУГИТЕ ДА ГИ НЕМА ОД ПЛАНЕТАВА БИ БИЛО НАЈУБАВО мислам како шо кажа Crazy in love доколку не се дилерите да ке ги нема ни наркоманите

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
НИ ЕДНИТЕ НИ ДРУГИТЕ ДА ГИ НЕМА ОД ПЛАНЕТАВА БИ БИЛО НАЈУБАВО мислам како шо кажа Crazy in love доколку не се дилерите да ке ги нема ни наркоманите
Сањај друже, тоа никад :wink:
Сите знаеме кој ги пушта дилерите на улица и ги контролира, а џаначиња си се раѓаат секој ден.. тоа е :helou:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Помфеси се дилерите зш праат пари.:salut:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
ни тоа ни ова...
Oh, come on. Pick one. Џену има интересен начин да ве тера да пишете опширно.

Jaс би.. фузија. Наркомандилерите. Ојеа.

Многу потенцијал гледам во темава за чек дис аут.
Но, генерално земено неможете да обвините едно од две зла. Префрлувајќи ја вината на една страна за модернизација и ширење на дрогата меѓу младината не се случува никаков прогрес. Ако воопшто се планира да се стори нешто околу тоа, треба да се удри во стеблото на овие две гранки. А, смртна казна за никој. Секој со свој порок, еи.

Fuck. I sound like an addict. Kill the junkies.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Копга би одбирала,секако дека дилерите.ЗАшто тие се оние кои го носат и распродаваат и така настануваат наркоманите.Зависниците.РЕтко некој дилер да е зависник од дрога.

Казна...само за дилерите.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Дилерот и наркоманот се мање више споредни у приказната.
Суштината е у државите и нивните врвови кои ја дозволуваат и имаат дебела корист од трговијата со дрога. Без нивен амин, нема да има ни дилери, ни наркомани.

Затоа, ми е страшно иронично кога државите се борат наводно против бизнисот со наркотици и наркоманите, а се самите тие главни учесници и профитери од истото.

Идентична ваква ситуација има и у трговијата со цигари, алкохол...

Се на се, самите челници на државите имаат преголема корист и од наркотиците, и од цигарите и од алкохолот, за да вистински се потрудат да ги засечат во корен.

Оттаму, залудно ми изгледа било кој да биде казнуван од истата таа држава кога се работи за ова (настрана што сум дефинитивно против смртна казна).

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
според мене во затвор треба да одат дилерите на тешки дроги бидејки тие се воедно и убијци на многу млади, а наркоманите треба во болница на лекување, бидејки завист од дрога е најлошото што може да му се случи на еден човек денес

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Дилерот и наркоманот се мање више споредни у приказната.
Суштината е у државите и нивните врвови кои ја дозволуваат и имаат дебела корист од трговијата со дрога. Без нивен амин, нема да има ни дилери, ни наркомани.

Затоа, ми е страшно иронично кога државите се борат наводно против бизнисот со наркотици и наркоманите, а се самите тие главни учесници и профитери од истото.

Идентична ваква ситуација има и у трговијата со цигари, алкохол...

Се на се, самите челници на државите имаат преголема корист и од наркотиците, и од цигарите и од алкохолот, за да вистински се потрудат да ги засечат во корен.

Оттаму, залудно ми изгледа било кој да биде казнуван од истата таа држава кога се работи за ова (настрана што сум дефинитивно против смртна казна).
+1
ova e vistina

samo da dodadam ..poveketo postovi od ovaa tema e mnogu amaterska i voopsto ne korespondira so realnosta

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
А шо да правиме со сите пијаници?! Да ги испоубиеме пијаниците, или пиварите и визбите??

Kajgana Shop

На врв Bottom