Наркомани vs дилери

Legaliziranje na lesni drogi.. Sve ostalo BESILKA..
Ako nema pojaki i poopojni sredstva ni dzanacite nema da preminat vo polosa faza neli?

А зошто џанаците да имаат право макар и на лесни дроги? Има разлика ли?
Се што е лесна дрога да се купува како мастика, а сите што нудат нешто друго на бесилка ... кој нелогичен муабет.:uvo:

Од проста причина што сите лудости и смртта од дрога произлегува од потешките дроги, не од лесните. А иначе колку и да збориме за бесење и убивање на наркомани и дилери ни е џабе. Светскиот комитет 300 не го дозволува тоа.. Дрогата чисти многу повеќе одколку дилерите да се исчистат и моменталните наркомани затоа што секој ден има нови и нови наркомани.. А нивна цел е да се намали популацијата нели?

Забегав.
Сепак има и легални дроги за кои на никој не му текнува да се најде решение.. Што е со аптеките и апчињата внатре? Зашто никој не почитува тоа дека не треба да се даваат на пример тромадоли без рецепт? Лорами? Па и лексилиуми и диазепами? Тромадолите се полоши од хероинот од хемиска гледна точка, а лорамите и сличните срања па полоши од тромадолите.. И што е фората тука? Како може тоа да биде легална дрога, а ганџата не? Сепак ако се легализира трева, и се превземат строги мерки за чистење на другите дроги може и да се стигне до некаде.. Вака полека стануваме меѓу првите држави на Балканот за црни бизниси и дрога.
Ајд.. Поздрав.. Зајдов и ја

Од проста причина што сите лудости и смртта од дрога произлегува од потешките дроги, не од лесните. Дрогата чисти многу повеќе одколку дилерите да се исчистат и моменталните наркомани затоа што секој ден има нови и нови наркомани.. А нивна цел е да се намали популацијата нели?
Ниеден наркоман не започнал со својата "кариера" директ со тешки дроги,сите тие прво започнале со ганџа,милион примери знам
Точно има се повеќе и повеќе наркомани а кој е крив за тоа,дилерчињата така?
Фини и мирни на сам страт се додека не те зае*ат
Забегав.
Сепак има и легални дроги за кои на никој не му текнува да се најде решение.. Што е со аптеките и апчињата внатре? Зашто никој не почитува тоа дека не треба да се даваат на пример тромадоли без рецепт? Лорами? Па и лексилиуми и диазепами? Тромадолите се полоши од хероинот од хемиска гледна точка, а лорамите и сличните срања па полоши од тромадолите.. И што е фората тука? Како може тоа да биде легална дрога, а ганџата не? Сепак ако се легализира трева, и се превземат строги мерки за чистење на другите дроги може и да се стигне до некаде.. Вака полека стануваме меѓу првите држави на Балканот за црни бизниси и дрога.
Ајд.. Поздрав.. Зајдов и ја
Колку си само упатена неможам да поверувам
Девојче на 15 год а толку преоптеретено со дрога и опојни средства:uvo:

Ма ни едните ни другите !!! едните се паметни па заработуваат на смрт и несреќа (дилери) а другите се глупи па умираат како колатерална штета !!!

ЛЕСНА ДРОГА НЕМА !!!!
Секоја дрога ствара завис .... и никоја нема да ти рече ти од утре нема да ме земаш туку утре пак земиме !!!! било да е тревка било да е хашиш.

Срекен сум што не се замарам со нив !

Мислам дека наркоманите се криви повеќе..Дилерите нудат, не те приморват да земиш..Ти ако сакаш земаш, ако нејќиш не земаш..Наркоманите се тие будали шо се толку лекомислени и шо сакат да купат дрога. Не велам дека дилерите се криви, ама наркоманите се далеку покриви од самите дилери..НИКОЈ нив не ги тера да земат дрога..Самите одлучват да земат.

Мислам дека наркоманите се криви повеќе..Дилерите нудат, не те приморват да земиш..Ти ако сакаш земаш, ако нејќиш не земаш..Наркоманите се тие будали шо се толку лекомислени и шо сакат да купат дрога. Не велам дека дилерите се криви, ама наркоманите се далеку покриви од самите дилери..НИКОЈ нив не ги тера да земат дрога..Самите одлучват да земат.
Дилерите нудат ама....првенствено даваат демек другари ова она па те навлекуваат на дрогата па после ти ја продаваат .... секако дека се покриви наркоманите пошто тие конзумираат а дилерот ќе се богати дур не го фатат :)

e sea edna mala replika kako sakas svati ja.Narkomanite se pretezno deca koi svojot prv dopir go imaat bas preku dilerite kako eve vaka probaj de sto ke ti stane glej me mene i pocnuva prikaznata toj sto e i najmalku ljubopiten aj da ne kazam lekomislen baska prvite i ne mora da gi plaka pa si vika so ke mi stane od ednas ama u sustina ne e ednas utre denta pa istoto se dodeka ne se stvori navika i potreba od istoto i togas pocinjaat problemite kako kradenje pari kako od doma taka i grabezi vrsenja na t.n reket na deca niz naselba i mal milion drugi raboti a dodeka dilerot sedi i "uziva" a se steknuva so blago ili paritaka da seuste si stojam na stavot smrt za dilerite:toe: :toe:

e sea edna mala replika kako sakas svati ja.Narkomanite se pretezno deca koi svojot prv dopir go imaat bas preku dilerite kako eve vaka probaj de sto ke ti stane glej me mene i pocnuva prikaznata toj sto e i najmalku ljubopiten aj da ne kazam lekomislen baska prvite i ne mora da gi plaka pa si vika so ke mi stane od ednas ama u sustina ne e ednas utre denta pa istoto se dodeka ne se stvori navika i potreba od istoto i togas pocinjaat problemite kako kradenje pari kako od doma taka i grabezi vrsenja na t.n reket na deca niz naselba i mal milion drugi raboti a dodeka dilerot sedi i "uziva" a se steknuva so blago ili paritaka da seuste si stojam na stavot smrt za dilerite:toe: :toe:

Ама никој не му е крив шо се толку лекомислени..Ако му речам да скокнат в Драгор, ќе скокнат!? Знам како продолжват сите работи..Крадењето од дома, грабежи насекаде..
Не велам дека дилерите не се криви, туку дека, поголемата кривица ја носат наркоманите шо не се доволно добро информирани за дрогата и се околу неа, па од то произлегува нивната лекомисленост.:wink:

Ама никој не му е крив шо се толку лекомислени..Ако му речам да скокнат в Драгор, ќе скокнат!? Знам како продолжват сите работи..Крадењето од дома, грабежи насекаде..
Не велам дека дилерите не се криви, туку дека, поголемата кривица ја носат наркоманите шо не се доволно добро информирани за дрогата и се околу неа, па од то произлегува нивната лекомисленост.:wink:
nie vikame dali ke skokne u vardar ama znaes li za narodnata so kogo si takov si ????Taka da ja i ne gi pravdam do tolku narkomanite demek oni jadnite da jadni se ali nekogas pa i pocitta od drustvoto i sredinata za nekogo e i premnogu bitna ako se razbirame ova od iskustvo go zboram cela sreka sto glasev za lud vo naselba a pritoa i sportist pa nikoj i ne mi ponudil no imam i mn. primeri od moi drugari koi za da bidat in vo drustvo sea ili gnijat pod zemja ili gnijat za dva gointa u zatvor a tie za koi rabotea nisto ne im fali se razbirame?:wink:

Tamar4e znaes zasto dilerite se krivi? Se pocnuva od naivnost i inicijativa na nekoi bas takvi faci. Dilerite se tie sto moraat na SITE da go promoviraat toa sto go imaat zatoa sto nivniot leb i glavata zavisi od toa.. Sepak ima nekoj i nad niv. Pozadi sekoj diler se krie pogolem diler, a pozadi sekoj takov cela mafija. Narkomani se tie sto gadno vletale vo takva mreza.. A obicno dilerite se NAJTESKITE narkomani.

ако нема наркомани ќе нема дилери така да мислам дека треба наркоматните да го јадат зошто претеруваат по некад напагаат луѓе на улица и слично.Не можат туку така да ги фатат дилерите они се поврзани меѓу себе ќе постојат уште долго време за жал.

Дилерите се секогаш виновните. Да не земам да објаснувам на долго, парите ги заработуваат на туѓи проблеми и дорпинесуваат за смрт на милиони млади луѓе годишно.

Смртна казна за нив.:violent1:

Да, точно, да не се дилерите ќе нема и наркомани, тие живеат од тоа, им продаваат дрога на наркоманите, а овие другите посегнуваат зашто не се карактер. :toe:

А зошто ги поистоветувате?Има три вида наркомани,и неможе сите да ги ставите во ист кош:
Богати деца кои немаат на што да си ги потрошат парите,па ете некој им кажал дека да шмркаш бело е кул,па си навлекле и после го цедат и последниот денар за да најдат...за осуда.
Средна класа-деца кои сакале малку да експериментираат а и имале некој денар повеке од матура,па ете си дозволиле едно лето да се дружат со дрога,најчесто марихуана.Во секој случај мислам дека е многу тешко за нив да се навлечат на дроги,бидејки најчесто со крајот на средствата,завршува и авантурата.
Најзагрозениот вид се деца кои секојдневно трпат срања,бидејки се малку поразлични од другите,можеби немаат толку пари или немале девојка досега.Исполнети се со комплекси.Главна цел на дилерите.Најчесто воопшто немаат допир со марихуана,туку почнуваат со трамадол,кој им ја дава потребната самодоверба,ги врака во живот.
Убаво е,се додека апчињата престанат да делуваат.Тогаш преминуваат на хероин и се случува масовно продавање на ствари оддома.Ако се заштитат тие деца,дилерите ке имаат многу помало влијание...

Не можам да направам некоја разлика, зашто виновни се и едните и другите. Сепак факт е дека ако нема дилери бројот на наркомани ќе биде значително послаб.
А како што ги подели Fabullous очигледно е дека има наркомани кои подлегнале на такво нешто заради различни причини и не може сите да се ставаат во ист кош. И во затворите пак наоѓаат дрога и наркотични средства затоа што има дилери. Да нема не би се случило такво нешто. Ако си одгледуваат дома и нарачуваат од интернет сигурно не би биле до тој степен загрозени каква што е ситуацијата моментално.

Ако си одгледуваат дома и нарачуваат од интернет сигурно не би биле до тој степен загрозени каква што е ситуацијата моментално.
Добро мислам , тие што си одгледуваат дома е само прашање на време коа ќе сфатат дека можат да заработат од тоа срање и го претворат во бизнис и ете ти пак дилери. А тие што нарачуваат преку интернет , пак треба од некој да го порачаат , што значи сепак има некој дилер од кој ги купуваат . Додека има дилери ке има и наркомани , а бидејќи не е можно да нема дилери тоа значи дека ќе има наркомани... Сеа и во иднина .... Колку ни е убава иднината ?!?!?!?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom