какви само класични примери на тинејџери и адолесценти кои ги удриле годините во глава и мислат дека можат да го освојат светов, ама ај амлку по аналитички да пристапам кон проблематикава.
Прво ќе го гледаме социолошкиот и психолошкиот елемент на напреднатата денешна младина. Јас кога бев петто оделение, имав ретка можност да имам компјутер за разлика од многу други, поимот интернет уште ми беше непознат се до осмо, а имав можност да го користам тек од кај трета година средно, многу влијание од информациите на интернет немаше врз мене, бидејќи некако мојата личност и карактер доста рано ги имав оформено. Денес децата уште на 10 години доаѓаат до секакви информации на интернет кои директно влијаат на формирањето на нивната личност , карактер и моментално однесување, а родителите кои ради нивнаото непознавање со можностите да го заштитата своето дете од секакви информации, доведува до пораното појавување на некои „девијантни” особини кај младината. Освен тоа очигледно е дека и родителите се криви бидејќи или епетен ги чуваат своите деца од реалноста на животот или воопшто немаат увид на животот на нивното дете, а треба да да ги посочуваат и учат како е можно што подолго да уживаат во безгрижниот и убав тинејџерски живот.
Од физички гледен аспект, мора да се признае дека тинејџерките денес физички се поголеми одколку во мое време и изгледаат повозрасни, Тоа се должи на амерчките батаци полнети со хормони :hahi::hahi::hahi:, се зезам се должи на повисокиот животен стандард и ништо друго.
Јас инаку си се сметам за доста напреден, во 3 одделение на своја рака без да има никој дома си пржев лепчиња пошто ми се јадеше.