Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Незнам дали сте го виделе ова.Ова е Лудило.Можеби еден од најдобрите тениски поени.Од кого ако не-Федерер!изгледајте го цело!
НЕВЕРОЈАТНО!!!!!!!!!

=

Ова да го направи Надал..................
Тешко!

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Се знае!!!Цар на Земјена Подлога е Надал,А на трева е Федерер!!!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Единствено нешто што ме нервира ..... ај прегрубо е тоа ........ што ме иритира кај Надал е тоа што секад си ги вади панталоните од гз. Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Влатко_Русин напиша:
Единствено нешто што ме нервира ..... ај прегрубо е тоа ........ што ме иритира кај Надал е тоа што секад си ги вади панталоните од гз. Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.
Ептен му се тесни :pos::pos::pos:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
И дали тоа Федерер е ПЕТКРАТЕН ШАМПИОН НА ВИМБЛДОН!!!!!!!!!!!
ВЧЕРА ФЕДЕРЕР ВО ОДЛИЧЕН МЕЧ МОРА ДА ПРИЗНАЕМЕ ВО 5 СЕТА ГО ИЗРАМНИ РЕКОРДОТ НА БЈОРН БОРГ ОД 5 ЕДНОПОДРУГО ТИТУЛИ НА ВИМБЛДОН

БРАВО МАЈСТОРЕ!!!!!!!

Ја потврди својата доминација како еден од најдобрите тенисери на сите времиња

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Добар натпревар. Одличен. Како и секогаш кога играат овие двајца. Јас навивам за Надал, иако Федерер е подобар тенисер од него.
Блатко_Русин напиша:
Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.
И Милан е најјак очигледно, па не ме гледаш да навивам за него. :baeh:

Член од
27 декември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
179
ако надал е крал на земја, федерер е цар - император за него

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ако надал е крал на земја, федерер е цар - император за него
Што збориш, што се резилиш, легни си, ќе се повредиш. Федерер е многу јак на трева, Надал е на земја. ако не пратиш, не пишувај...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Прв сет - два брејка и на надал и на федерер (израмнета игра, во тај брејк 9/7)
втор сет - надал направи брејк (6/4, надал израмни)
трет сет - нема брејк (израмнета игра во тај брејк отиде сетот)
четвр сет - тука се виде кој е кој :) 2брејка на Надал (!!!) 6-2
пет сет - ногата на надал не можеше да издржи(повреда), очигледно беше дека не трчаше по топките

Сепак мислам дека повредата го спречи надал да го освои Вимболдон
Честитки за федерер, и самиот изјави дека имал среќа во натпреварот...искрено од него:)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Браво за Федерер.

Ама се виде дека повеќе не е толку надмоќен на трева, за разлика од Надал на земја. И самиот кажа дека имаше среќа во двата гема на негова серва од последниот сет кога надал имаше 40-15.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Federer uste si e opasen :) master e bateto na treva

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Тоа го напишав и се ришив да го анализирам мечот :)
Ако го гледаше мечот во решавачкиот сет ке видеше дека е повреден, а не сака да збори дека ке мислат се правда...го гледаше како сервира ? трчаше по топките или ги гледаше само ?

А и те молам не ми мешај ПОВРЕДА СО ЗАМОР....
Џокович последните 2меча му траеа 9 ипол саати!!! и можеш ти за 3дена да изиграш 11саати на терен ? јас се изморив што ги гледав а камо ли да играм :) и затоа го предаде џокович...ЗАМОР

и Ако си го гледал финалето, ме мрзи да го барам клипот....кога надал си ја свитка ногата...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Прв сет - два брејка и на надал и на федерер (израмнета игра, во тај брејк 9/7)
втор сет - надал направи брејк (6/4, надал израмни)
трет сет - нема брејк (израмнета игра во тај брејк отиде сетот)
четвр сет - тука се виде кој е кој :) 2брејка на Надал (!!!) 6-2
пет сет - ногата на надал не можеше да издржи(повреда), очигледно беше дека не трчаше по топките

Сепак мислам дека повредата го спречи надал да го освои Вимболдон
Честитки за федерер, и самиот изјави дека имал среќа во натпреварот...искрено од него:)
Точно дека имаше некој проблем но да беше толку сериозно ќе го предадеше мечот како што Џокович направи.Ниту изјави Надал по мечот дека тоа било причината за поразот.Значи се е јасно.А за среќата,па редно е по 4 пати во ред освојување на Вимблдон малку и среќата да го посака.Всушност работата беше што Надал грешеше во клучните моменти.А и Бјорн Борг се изјасни околу чистата победа на Федере и петата по ред титула.Веројатно следи и 6 пошто тешко дека некој ќе го достигне.А инаку Џокович да не се предадеше Надал и тоа како ќе изгубеше.А и со Јужни и Содерлинг играше дури 5 сета и беше на работ на поразот.Федерер пред финалето испушти само еден сет!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Тоа го напишав и се ришив да го анализирам мечот :)
Ако го гледаше мечот во решавачкиот сет ке видеше дека е повреден, а не сака да збори дека ке мислат се правда...го гледаше како сервира ? трчаше по топките или ги гледаше само ?

А и те молам не ми мешај ПОВРЕДА СО ЗАМОР....
Џокович последните 2меча му траеа 9 ипол саати!!! и можеш ти за 3дена да изиграш 11саати на терен ? јас се изморив што ги гледав а камо ли да играм :) и затоа го предаде џокович...ЗАМОР
Извини ама Надал играше со Јужни и Содерлинг 5 сета па не беше изморен.Официјално се потврди дека Џокович се откажа поради повреда.Ако беше толку сериозно како кај Џокович можеше комотно да се предаде.А и никој од неговиот табор не спомна за повреда

И шо да збориме најдобриот си победи!

Kajgana Shop

На врв Bottom