Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Влатко_Русин напиша:
Абе, ајде прекинете! Си го кажавте своето! Нема потреба од јадење бурек сеа. Ако дискутирате, дискутирајте, ако не, ајт. Има уште илјада теми на форумов.
Не бе друже ти па, расчистувавме нешто,па сеа ќе дебатираме!

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
ЧЕНТО напиша:
Не бе друже ти па, расчистувавме нешто,па сеа ќе дебатираме!
Па темава не е за расчистување, ја отрувте!:jaj:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Влатко_Русин напиша:
Па темава не е за расчистување, ја отрувте!:jaj:
Големо е ривалството шо да праиш!:helou:

Луѓе ја мислам доста праиме раскол меѓу членовите.И двајцата се добри(едниот е подобар ќе признаете).Еве и ја се ивињавам ако некој навредив,ептен сум возбуден од вчера,стварно мислев дека Федерер ќе тепа.Од сега предлагам да дебатирам околу припремите за следниот голем турнит а тоа е Вимблдон!

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
а и нема што да се расчистува...мислам федерер има 9години кариера а надал 5...поените што ги стекнал федерер тие 4години(додека почнал надал) одземи ги и ке видиш ке се рамнат со поени

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ddime напиша:
а и нема што да се расчистува...мислам федерер има 9години кариера а надал 5...поените што ги стекнал федерер тие 4години(додека почнал надал) одземи ги и ке видиш ке се рамнат со поени
Добро бе друже,времето ќе покаже,ја зборам врз основа на моменталната состојба,а тоа е дека Надал освен на земја нема такви успеси на другите подлоги!:helou:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
ЧЕНТО напиша:
Големо е ривалството шо да праиш!:helou:
Навистина е големо, ама тоа се двајца сосема различни играчи, со различен стил на игра, и двајцата си имаат добри и лоши страни, како јаки и слаби точки! Едниот е подобар на земја, другиот на цврсти подлоги, сега да не навлегувам во детаљи, ама ајде. Во Шпанија има подлоги за тенис од земја само, Надал цел живот игра на земја, и нормално дека и ќе биде најдобар. Федерер очигледно дека не игра исто на земја, и на цврста подлога, ама важно игра! Надал, верувам ќе се согласите сеуште не е дораснат за да игра на цврста подлога. Федерер секаде игра, затоа е и број 1! Надал не може да собере поени, бидејќи не му оди на цврста подлога и таму губи поени, додека Федерер го освојува тој турнир на таа подлога.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
АТП мардид е на цврста подлога...а Надал е многу млад и затоа уште не може и на цврста подлога да победува...но со тек на време и тоа ке се деси...верувам во блиска иднина

еве ти еден пример- кога почнуваше со кариера федерер, кој беше 1на АТП незнам мислам Сампрас...што не го победуваше федерер на сите подлоги, него само на една (цврста мислам)...но со тек на време федерер созрева, а сампрас старее и сампрас се повеке губеше од федерер....така ке биде и во овој случај нормално(како и секаде)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Ddime напиша:
еве ти еден пример- кога почнуваше со кариера федерер, кој беше 1на АТП незнам мислам Сампрас...што не го победуваше федерер на сите подлоги, него само на една (цврста мислам)...но со тек на време федерер созрева, а сампрас старее и сампрас се повеке губеше од федерер....така ке биде и во овој случај нормално(како и секаде)
Сампрас е 10 години постар од Федерер, а овај 5 постар од Надал. Кога Федерер дојде на 1 место на АТП Сампрас беше пред пензија (интересно Сампрас во тоа време мислеше дека Лејтон Хјуит ќе бил најдобер). Ама надал ќе биди 1 на АТП и пред да се пензионира Федерер.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Federer i Sampras imat igraano 2 meca. Federer pobedi na dvata ( + na ovoj egzibiciskiot )...

I ako gi odzemes poenite koi Federer gi sobra dodeka Nadal ne igrase, povtorno Federer ima poveke. Iako toa ne e nacin da se " racuna " koj teniser e pogolem majstor. Koga Federer ke ja zavrsi karierata, ke ima poveke poeni od Nadal ( koga ovoj ke ja zavrsi negovata ).

Ne kazuvam deka edniot e podobar od drugiot... Ne mozete da sporeduvate na primer eden napagac i eden defanzivec. Sepak, igraejki bekend so dve race, Nadal nema da stigne daleku.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Јас кажав дека мислам Сампрас...сепак, кога почнувал федерер го тепал првиот носител на сите подлоги ? и можеш да ми кажеш колку е скорот во меѓусебни дуели надал-федерер ?

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
И обацајта се закон тенисери, не знам што го тупите сеа...

Инаку навивам за Федерер :) Не знам зошто.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
8-4 za nadal na zemja. Vkupno neznam.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
8-4 е севкупно...колку што памтам

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
оооооооооо in надал we trust!!!

а не кажвате дека има и ваква тема а? :)

Надал цар за земја, за другото признавам дека FedEx е подобар но како и да е Надал е помлад и ја крева неговата игра постојано, двајцата се супер го имат донесено тенисот на друго ниво оние удари штро ги вадат невозможни оние топки што ги спасуваат(НАДАЛ!!!!???) па поен да ен можиш да му земиш на надал...лудила се двајцата ама сепак би гласал за Надал бидејќи навивам за него ама сепак Федерер е подобар but not for long :)

Kajgana Shop

На врв Bottom