Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Незнам дали сте го виделе ова.Ова е Лудило.Можеби еден од најдобрите тениски поени.Од кого ако не-Федерер!изгледајте го цело!
НЕВЕРОЈАТНО!!!!!!!!!

=

Ова да го направи Надал..................
Тешко!

Единствено нешто што ме нервира ..... ај прегрубо е тоа ........ што ме иритира кај Надал е тоа што секад си ги вади панталоните од гз. Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.

Влатко_Русин напиша:
Единствено нешто што ме нервира ..... ај прегрубо е тоа ........ што ме иритира кај Надал е тоа што секад си ги вади панталоните од гз. Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.
Ептен му се тесни :pos::pos::pos:

И дали тоа Федерер е ПЕТКРАТЕН ШАМПИОН НА ВИМБЛДОН!!!!!!!!!!!
ВЧЕРА ФЕДЕРЕР ВО ОДЛИЧЕН МЕЧ МОРА ДА ПРИЗНАЕМЕ ВО 5 СЕТА ГО ИЗРАМНИ РЕКОРДОТ НА БЈОРН БОРГ ОД 5 ЕДНОПОДРУГО ТИТУЛИ НА ВИМБЛДОН

БРАВО МАЈСТОРЕ!!!!!!!
4268745909.jpg

Ја потврди својата доминација како еден од најдобрите тенисери на сите времиња

Добар натпревар. Одличен. Како и секогаш кога играат овие двајца. Јас навивам за Надал, иако Федерер е подобар тенисер од него.
Блатко_Русин напиша:
Инаку е одличен тенисер, но гласав за Федерер бидејќи во моментов е крал на тенисот, и го бива за сите подлоги.
И Милан е најјак очигледно, па не ме гледаш да навивам за него. :baeh:

ако надал е крал на земја, федерер е цар - император за него

ако надал е крал на земја, федерер е цар - император за него

Што збориш, што се резилиш, легни си, ќе се повредиш. Федерер е многу јак на трева, Надал е на земја. ако не пратиш, не пишувај...

Прв сет - два брејка и на надал и на федерер (израмнета игра, во тај брејк 9/7)
втор сет - надал направи брејк (6/4, надал израмни)
трет сет - нема брејк (израмнета игра во тај брејк отиде сетот)
четвр сет - тука се виде кој е кој :) 2брејка на Надал (!!!) 6-2
пет сет - ногата на надал не можеше да издржи(повреда), очигледно беше дека не трчаше по топките

Сепак мислам дека повредата го спречи надал да го освои Вимболдон
Честитки за федерер, и самиот изјави дека имал среќа во натпреварот...искрено од него:)

Браво за Федерер.

Ама се виде дека повеќе не е толку надмоќен на трева, за разлика од Надал на земја. И самиот кажа дека имаше среќа во двата гема на негова серва од последниот сет кога надал имаше 40-15.

Federer uste si e opasen :) master e bateto na treva

Тоа го напишав и се ришив да го анализирам мечот :)
Ако го гледаше мечот во решавачкиот сет ке видеше дека е повреден, а не сака да збори дека ке мислат се правда...го гледаше како сервира ? трчаше по топките или ги гледаше само ?

А и те молам не ми мешај ПОВРЕДА СО ЗАМОР....
Џокович последните 2меча му траеа 9 ипол саати!!! и можеш ти за 3дена да изиграш 11саати на терен ? јас се изморив што ги гледав а камо ли да играм :) и затоа го предаде џокович...ЗАМОР

и Ако си го гледал финалето, ме мрзи да го барам клипот....кога надал си ја свитка ногата...

Прв сет - два брејка и на надал и на федерер (израмнета игра, во тај брејк 9/7)
втор сет - надал направи брејк (6/4, надал израмни)
трет сет - нема брејк (израмнета игра во тај брејк отиде сетот)
четвр сет - тука се виде кој е кој :) 2брејка на Надал (!!!) 6-2
пет сет - ногата на надал не можеше да издржи(повреда), очигледно беше дека не трчаше по топките

Сепак мислам дека повредата го спречи надал да го освои Вимболдон
Честитки за федерер, и самиот изјави дека имал среќа во натпреварот...искрено од него:)

Точно дека имаше некој проблем но да беше толку сериозно ќе го предадеше мечот како што Џокович направи.Ниту изјави Надал по мечот дека тоа било причината за поразот.Значи се е јасно.А за среќата,па редно е по 4 пати во ред освојување на Вимблдон малку и среќата да го посака.Всушност работата беше што Надал грешеше во клучните моменти.А и Бјорн Борг се изјасни околу чистата победа на Федере и петата по ред титула.Веројатно следи и 6 пошто тешко дека некој ќе го достигне.А инаку Џокович да не се предадеше Надал и тоа како ќе изгубеше.А и со Јужни и Содерлинг играше дури 5 сета и беше на работ на поразот.Федерер пред финалето испушти само еден сет!

Тоа го напишав и се ришив да го анализирам мечот :)
Ако го гледаше мечот во решавачкиот сет ке видеше дека е повреден, а не сака да збори дека ке мислат се правда...го гледаше како сервира ? трчаше по топките или ги гледаше само ?

А и те молам не ми мешај ПОВРЕДА СО ЗАМОР....
Џокович последните 2меча му траеа 9 ипол саати!!! и можеш ти за 3дена да изиграш 11саати на терен ? јас се изморив што ги гледав а камо ли да играм :) и затоа го предаде џокович...ЗАМОР

Извини ама Надал играше со Јужни и Содерлинг 5 сета па не беше изморен.Официјално се потврди дека Џокович се откажа поради повреда.Ако беше толку сериозно како кај Џокович можеше комотно да се предаде.А и никој од неговиот табор не спомна за повреда

И шо да збориме најдобриот си победи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom