Навредливи билборди во Скопје

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А да и вие придружете се на ова уметничко дело кога ќе го правите против Исламот, и вас да ве раздрмаат малце овие вехабистиве
Јас ако го немам критикувано исламот, незнам кој го критикувал повеќе од мене на овој форум!
Мислам споредбиве ви се како на деца од второ одделение....Учителке јас пишував на ѕидот, ама другите пишуваа повеќе од мене....
Ако има абдали кој палат, рушат и убиваат затоа што се навредиле, тоа е алиби и вие да се чуствувате навредени?!

П.С. Кој сме тоа "ние"? :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Јас ако го немам критикувано исламот, незнам кој го критикувал повеќе од мене на овој форум!
Мислам споредбиве ви се како на деца од второ одделение....Учителке јас пишував на ѕидот, ама другите пишуваа повеќе од мене....
Ако има абдали кој палат, рушат и убиваат затоа што се навредиле, тоа е алиби и вие да се чуствувате навредени?!

П.С. Кој сме тоа "ние"? :)
Абе секој го критикува некого под никови или анонимно, бидејќи знае дека нема да си има проблеми, никој да се осмели јавно, не зборам само релгија туку, и за мафијаши, политичари, организации со екстремни погледи. Зборам за сите вклучувајќи ме и мене, можеме да збориме ако сакаме до утре ама свесни сме дека за тие луѓе, поединци и организации кои се моќни може последа ни прават проблеми, а поради моќта можат да ни го уништат цел живот.

Споредбите баш се на место, кој како свати, ти мислиш дека се детски. Во ред.

Па вие од ОРДО ТЕМПЛИ ОРИЕНТИС (Ред на Источните Темплари е македонскиот превод ако не грешам). Набљудував еден форум кој случајно го најдов на гогле, кој е проталибански и муџахедински каде што се величат борбите и успесите на муџахедините и Џихадот, и кажуваа за вашиот ред дека е ПРОМАСОНСКО-САТАНИСТИЧКИ, и со тоа оквалификуван како дувло на Сатаната и според нив најголемите анти муслимани (масоните), само за ваша среќа многу од нив се прашуваа какво е ова двиежење и дали сте темплари кои се борите против Исламот. Ако го најдам форумот ќе ти го пуштам да го видиш
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 02:29 ---
Па, после вербалниве бомби твои, заедно со твоево однесување, логично е човек да претпостави сешто. Од кај те знам, по форумов не ми личиш на некој нормален лик.
:pos::pos::pos::pos::pos:Ајде да ги заокружам товиве сомневања имам многу големо познавање за огноено оружје, значи сум "терорист":pos::pos::pos::pos:. Значи јас според тебе сум психопат, така? Епа кога не ме знаеш тогаш не ми лепи етикета дека сум будала и психопат. Еве имам познавање за огнено оружје и ме интересира тоа, еве ви сомнеж повеќе дека можеби сум "терорист" и подготвувам "терористички напади". CCCCCC што се нема да слушнеш на форумов и како се нема да те наречат. Ако е така еве има полиција и тајни служби кои сум 100% сигурен дека го пратат форумов па еве јавно ги повикувам нека дојдат со налог за претрес кај мене дома. Освен од ладно оружје (прибор за јадење) и пиштол и ловчиска пушка на татко ми кој ги поседува со дозвола која му е обновена пред година-две друго оружје немам. Ама сепак нека дојдат и проверат, немам ништо против. Само под услов и јас да присувствувам додека претресуваат и да ги снимам со камера зошто може да ми подментат некое оружје или нешто слично со цел да ме наместат и да ме обвинат.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 02:40 ---
Чедо не се вознемирувај аман жити мене ! Ке го стигне мојата казна.
Немој само компјутерот од глава да му го удираш,глупаво е убаво викаш живот иде даље,ако тој е забеган не значи дека и ти треба да забегуваш.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 00:14 ---
А кој е забеган, јас? Која твоја казна? Врз мене?

B

Black Guard

Гостин
А кој е забеган, јас? Која твоја казна? Врз мене?
Не избрзувај прочитај

Чедо не се вознемирувај аман жити мене ! Ке го стигне мојата казна.
Немој само компјутерот од глава да му го удираш,глупаво е убаво викаш живот иде даље,ако тој е забеган не значи дека и ти треба да забегуваш.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 00:14 ---

.
Нема ќе ТЕ стигне:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Тоа е што баба ти ти кажува за духовите, што ја учеле од памтивек и сега го пренесува, тоа е христијанска глупавост?:facepalm:

Не си налетал на брадоњине со кратки пантолони, па да видиме кој ќе се смее а кој ќе плаче.;)
Прво женско сум, а второ, муабетот беше зашто не го исмеваме исламот.
Го исмевам, на фб имам барем 50 муслимани, па сепак имам ставено слика Science flies you to the Moon, religion flies you into buildings (се мисли на кулите близначки... а исламот беше обвинет за уривањето на авионите во нив).
Ич не ми е гајле кој што религија практикува, исто ми е. Само повеќе сум во ситуации да чујам глуп муабет од христијани, а поретко од муслимани. Затоа и повеќе ги исмевам христијаните, поголем дел од моето секојдневие се токму тие присутни. И повеќе нив ги гледам на ТВ, просто и едноставно.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 03:17 ---
Мене ме нарекувале секаков на форумот, па никогаш не сум се жалел.Јас тоа и сакам искреност, а не фолирање дека сите се сакаме.Може секој се и сешто да ми рече во лице јас тоа го ценам, а не да ми прави лице со лажна култура и цивилизација.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 22:18 ---

Браво за Американците(y)

Муслиманите со светлосна брзина ја газат Македонија , а ти и понатаму смеј се и прави си facepalm “ патриотке“:cool:
И вие и муслиманите исто такво сте ми ;)

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
бла бла бла бла, замарам со глупости
Абе човеку зошто толку замараш?? Нели сфати досега дека не си во право? Милион пати ти докажаа на овие 35 страници и уште не ти е јасно? Знаеш и самиот ама нејќеш да признаеш, помири се со тоа, изгуби, готово.

Значи немаш ти право да кажуваш кој и каков билборд да става и шо да пишува на него, без разлика против кого и ШТО е. Посебно па ако билбордот е точен, РЕАЛЕН и смешен!
Незнам зошто воопшто се буниш против комедијата, наречена црква. Ај уклучи го малце мозокот, стави прст на глава и запрашај се зошто го тргнаа? Оти е вистинит бе, оти им смета дека ја открива вистината шо и самите ја знаат ама зимаат пари за тоа, а ти шо корист имаш бе? ЗА користење на изразите "дај боже","недај боже" и слични такви? Која е твојата корист? Никаква. Едноставно кажано СЛЕПО ВЕРУВАЊЕ!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Ќе ти дојдат затоа што им пречиш на соседите. Ако попот од твојата локална црква ве малтретира со музики викни му полиција. Но не верувам дека е така, туку се обидуваш да прикажеш проблем што не постои. Евентуално црковна музика може да има за некој празник исто како што и ти можеш да пуштиш музика погласно еден ден ако ти е роденден ил инешто славиш (се разбира во рамки на нормалата). Ако мислиш на биењето на камбаните, мислам декатрпењето на десеткундното биење на камбаните дневно е фер компромис со црквата како илјадагодишна институција преку која на пример произлегоа светите браќа Кирил и Методиј познати перачи на мозоци кои им ја наметнаа писменоста на јужнословенските народи или пак црковните училишта во Македонија кои беа првите кои им донесоа писменост на жителите од овој крај...
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 20:51 ---

Билбордот е навредлив и служи за исмевање. Не искажува став. Или искажува навредлив став.
Хахаахха смешки си. На пример, имам мало бебе, за Ѓурѓовден трешти музика од црква, башка и целото молење сабајлечки го пеат на микрофон. И бебево нејќе да ми спие. Викаш полицијата ќе реагира?
Тоа на друг да му збориш, жити се.

B

Black Guard

Гостин
Ич не ми е гајле кој што религија практикува, исто ми е. Само повеќе сум во ситуации да чујам глуп муабет од христијани, а поретко од муслимани. Затоа и повеќе ги исмевам христијаните, поголем дел од моето секојдневие се токму тие присутни.

И вие и муслиманите исто такво сте ми ;)
А "научните" чуда не ги прочита?:vozbud:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
А "научните" чуда не ги прочита?:vozbud:
Подфорум религија е преполн со чуда (на пример, од абдомен тече сперма, замисли, после раѓам дете, пак сум невина :tapp: ) више не знам од кое чудо да почнам.

B

Black Guard

Гостин
Почни од препораката за почеток:)

Да ја увидиш разликата во чудата од едните до другите(огромна е веруј) ама ќе оставам сама да процениш и да видиш колку се злоупотребува науката.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.767
Поени од реакции
8.793
Почни од препораката за почеток:)

Да ја увидиш разликата во чудата од едните до другите(огромна е веруј) ама ќе оставам сама да процениш и да видиш колку се злоупотребува науката.
Другар пола тема ја немам прочитано, многу сте брзи :) Не знам за што зборуваш :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
кога веќе дискусијата стигна на најниско ниво да си кажам и јас нешто.
СТОП ЗА ЦЕНЗУРАТА !!!

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Нема потреба од увреѓеност. Не е во ред да се буниш против иронија а да ја употребуваш обилно во секој втор пост. Извини, ама двоен аршин. Чисто процедурално.
Немам јас ништо против твојата иронија, само мислам дека во случајов беше непотребно ироничен со цел да ми припишеш ставови кои јас никаде не ги изнесов. Јас пишав едно, а ти се убаци со некој неповрзан ироничен муабет за тоа како ти не си бил воинствен и како, за разлика, од атеистите не си имал софистицирана стратетија за борба против оние што палат цркви. Искрено, неам поим од кај го извади муабетов, јас такво нешто не сум тврдела, сосема друга ми беше поентата.

Реагирав на коментарот за соодветен христијански одговор бидејќи навистина не гледам што би требало во дадениот контекст еден „вистински христијанин“ да направи според тебе. Ако иде да се млати и да руши е сељак, а ако молчи е пи*чица.
Воопшто не спомнав ни вистински христијани, ни соодветен христијански одговор.
Само бев револтирана поради двоструките критериуми и посочив дека би било фер одговорот, без разлика дали е соодветен и христијански, да биде ист и за атеисти и за муслимани.
Што се однесува до прашањето што би требало да направи еден вистински христијанин, јас лично мислам дека сите, без разлика на верската определба, треба да ги решаваат проблемите по институционален пат, никако со млатење и рушење. И не, не мислам дека ако некој молчи е пичица, али како што веќе напоменав, ако веќе молчи, нека им молчи на сите, а не едни да тепа, а на други да им молчи.

Смешно и апсурдно е што се прави скандал од еден обичен безопасен билборд, а вистинскиот проблем, т.е радикалниот ислам се минимизира и се пика под тепих.
Билбордот беше експресно симнат, но кога станува збор за провокации од муслимани, институциите не реагираат со истата експедитивност, или поточно воопшто и не се реагира. Колку што јас знам, никој од оние што урлаа заканувачки пароли на протестите не сносеше никакви правни последици.

Фамозниот билборд можеби беше навредлив за дел од верниците, но едно е сигурно - авторот на тој билборд или било кој атеист нема да претепа или убие никого.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Немам јас ништо против твојата иронија, само мислам дека во случајов беше непотребно ироничен со цел да ми припишеш ставови кои јас никаде не ги изнесов. Јас пишав едно, а ти се убаци со некој неповрзан ироничен муабет за тоа како ти не си бил воинствен и како, за разлика, од атеистите не си имал софистицирана стратетија за борба против оние што палат цркви. Искрено, неам поим од кај го извади муабетов, јас такво нешто не сум тврдела, сосема друга ми беше поентата.

Воопшто не спомнав ни вистински христијани, ни соодветен христијански одговор.
Само бев револтирана поради двоструките критериуми и посочив дека би било фер одговорот без разлика, дали е соодветен и христијански, да биде ист и за атеисти и за муслимани.
Што се однесува до прашањето што би требало да направи еден вистински христијанин, јас лично мислам дека сите, без разлика на верската определба, треба да ги решаваат проблемите по институционален пат, никако со млатење и рушење. И не, не мислам дека ако некој молчи е пичица, али како што веќе напоменав, ако веќе молчи, нека им молчи на сите, а не едни да тепа, а на други да им молчи.

Смешно и апсурдно е што се прави скандал од еден обичен безопасен билборд, а вистинскиот проблем, т.е радикалниот ислам се минимизира и се пика под тепих.
Билбордот беше експресно симнат, но кога станува збор за провокации од муслимани, институциите не реагираат со истата експедитивност, или поточно воопшто и не се реагира. Колку што јас знам, никој од оние што урлаа заканувачки пароли на протестите не сносеше никакви правни последици.

Фамозниот билборд можеби беше навредлив за дел од верниците, но едно е сигурно - авторот на тој билборд или било кој атеист нема да претепа или убие никого.
Осеќам дека уше си ми љута. Еве, едно извинување од мене ако се навреди од постот. За рестото: се слагам со тебе за се`. До запирка.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom