Навредливи билборди во Скопје

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Од моментот кога некој идиот ти кажал дека има раси (на база на пигментација/етничка позадина), а не една, човечка раса.

Ако ти е антипатична културата (општо, било каква), ти немаш што да бараш во цивилизарано оптество. Оди негде создавај свое неандерталско племе во Тунгуска, ем сосед ќе бидеш со Русите.

А ти од сите најде да дрвиш за перење мозок?

Одлично, чувството е взаемно.

Не, тука си грешка, бричена главо. Има луѓе кои го мислат тоа што го дрват овде или било каде, кога се работи за малцинства, и други култури, и етникуми. Не е дволичност.

Што се однесува за малцинските групи овде, си имам негативни мислења за одредени групи на албанци, кои од километар можам да ги познаам од која тајфа се. Имам пријатели албанци исто така, кои повеќе ги гледаат останативе како сељаци, него како било што друго. Не го знаеше ова, а? Па и нема да го знаеш, немаш пријатели од таков калибар, сакаш да си "чист".

Сум се дружел и со црнци, и доколку некој од вас бричените ја извадевте таа мазна глава од вашиот задник, и земевте не 5 минути да направите муабет со некој од нив, сите стереотипи ќе ви се скршат. Но претпоставувам тој изговор за мозок што го имате во глава едноставно нема никогаш да ви дозволи.

Знам добро колкава бројка сте. Ако не се лажеш себе си, нас сигурно нема, нели?

:pos::pos: :pos::pos::pos::pos:

NEWSFLASH на(р)цистич - Секогаш кога имало подем на нацизам/неонацизам, е кога има економски кризи, проблем со невработеност, хаос

Вашите перачи на умови тогаш бараат баш типчиња како тебе, зелени, без многу IQ, чувство за супериорност, и желба да изиграва свој личен херој, демек ќе спашаваш нешто ..

.... И ми ти ја пунат главата со глупости за закана од исламизирање на белата европска престолнина (порано беше црнците), во америка закана од латиносите кои грабаат работни места на белите американци, тука за рамковен и како албанциве се вработуваат ти сироти без работа ќе останеш, па мора да се бориш, да го окончаш еврејскиот заговор против белата раса (оти нели, најголемиот дел се белци кои страдаат од кризава нели) и како вие треба да си го земете правото назад на ваша територија, ваша религија, ваши работни места, ваша култура.

Многу добро знам како функционирате, и како регрутирате. Истата формула се користи насекаде, само проблемот е понекогаш во малку поинаква форма, ама процесот е ист.
И за овој пост имаш 10ка од мене, браво, само незнам зашто се мачиш воопшто да му објаснуваш на овој тип, нема фајде !
Знаеш он е чистокрвен претставник на белата(ариевска/чиста)раса, а сите други се џубриња, нели, според него и таквите како него !
Сите им/му се криви Муслимани, Евреи, Црнци, Хомосексуалци .............. а најмногу има/ат револт кон Мексиканците кои им ги ’’краделе‘‘ работните места на белите Американци .. демек Мексиканците биле црни, не биле права/чиста/ариевска бела раса како белите Англо-Саксонски Американци !

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Па добро бе ке ме снема на десет дена и очите ке си ги извадите овде ! Што е ова од вас ?
Се прават пилешки прсти не викате,се прават пијанки не викате,за расправање пак не викате, што народ ке бевте бе ?
На темава оние што споредуваат со исламистиве, ако се тие зелки не значи дека ние треба да бидеме поголеми зелки ! И на крај краева немаше ништо навредливо на билбордот,имаше само силуети со аура , што има тука навредливо или некој си ја ишка чафката од глава :pos:
Kaj си бе се изгуби... :icon_mrgr:
Него се испотепавте ли си оној..како му беше никот не ми текнува сега..

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сега верник си или не си? Или ќе ги извртуваш верувањата како што ти одговара?

Инаку целта на Креатива е постигната, иако само кратко стоеше билбордот. :)
Кај виде ти дека извртувам нешто, како заклучи, погледни ми ги постовите ќе видиш. Зборувам реално. Јас сум христијанин ама не сум прав верник може да се каже никаков, и не сум забулен и фанатичен толку по религијата. А ти сега ќе ми кажеш или не, дали ќе покренете инициајтива вие атеистите и креаторите да нацртате пртив муслиманите нешто, ама со договор да не се криете зад цел христијански народ како кукавици туку да си ги покажите ликовите и вашите иммиња и презимиња, за невин ндарод да не страда од вехабистине поради вашите глупи и невкусни испади. Реков погоре на еден пост ако го направите тоа според моите услови, ќе ви пружам рака и ќе ви честитам.

Браво "Секоја им чест"

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Kaj си бе се изгуби... :icon_mrgr:
Него се испотепавте ли си оној..како му беше никот не ми текнува сега..
Не бе буљаш, го чекав до 4:50 пред зегин буњаковец и не дојде да го ебам.
Те еб*ам у златен зуб не се кези,а ви ја спомне востината човек колкави хиени сте одма педерски играте,али ако ке си го подебнуем јас по малку од страна не се секирај ти :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во ред е тоа ова е форум за се и сешто ама може на некој иконата му смета, и шири верска омраза и нетолеранција кон нехристијаните. Ако е така се сложувам нека се тргне. Мене на пример ми смета сликата на The LIGHT со Албанското знаме кое под него има Шахада. Или на сликата на Дарданија на која е Хашим Тачи. Дури и никот му е навредлив бидејќи претставува територијални претензии. Дарданија ти е територија која го опфаќала цело денешно Косово, Јужна Србија (Бујановац или Прешевска Долина), и Скопје. Ама сепак тоа е нивно право. Денес нели живееме во демократија.
Тоа е поентата на сите нешто ни смета, ама никој не си зема за право да го тргне. Тргањето на билбордот е чиста глупост.
А нели мислиш дека они треба да достигнат некој степен на развој и самите да почнат да се критикуваат како што она ние денес го правиме? Нели мислиш дека они уствари и немаат капацитет за критика?:) Сепак треба да се надмине некој степен на развој и потоа ќе си се создаде критичка маса. Овие кој се изразуваат се Македонци, верувам и крстени како бебиња во црква, па си искажуваат револт кон своето. Али они се далеку....они се во подрум. Прво треба да излезат, после ќе се бават со уметност.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Тоа е поентата на сите нешто ни смета, ама никој не си зема за право да го тргне. Тргањето на билбордот е чиста глупост.
А нели мислиш дека они треба да достигнат некој степен на развој и самите да почнат да се критикуваат како што она ние денес го правиме? Нели мислиш дека они уствари и немаат капацитет за критика?:) Сепак треба да се надмине некој степен на развој и потоа ќе си се создаде критичка маса. Овие кој се изразуваат се Македонци, верувам и крстени како бебиња во црква, па си искажуваат револт кон своето. Али они се далеку....они се во подрум. Прво треба да излезат, после ќе се бават со уметност.
Ама сепак поради реакциите мораше да се тргне.
(y)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Те еб*ам у златен зуб не се кези,а ви ја спомне востината човек колкави хиени сте одма педерски играте,али ако ке си го подебнуем јас по малку од страна не се секирај ти :pos:
Те немаше доста време и све се мислев дали си у болница или у полициска станица..:pos:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да, така ќе беше вистина е, во право си. Но не сфаќам зошто нас ни се обраќаш како да сме ние лицемери, па ги браниме радикалните исламисти, а демек ништо не не интересира за нашата религија. Ние сме христијани, никогаш се надевам нема да паднеме толку ниско и да убиваме во име на религија или да палиме објекти.
Еве на пример еден на форумов има ставено аватар Свети Димитрија. Уште прв пат кога го видов замолив да го тргне бидејќи мене тоа ме навредува. Дечкото го смени и за некое време повторно го стави за аватар. Да не треба да одам дома и компјутерот од глава да му го скршам? Го пријавив да му го тргнат, повеќе лица сметаат дека не е навредливо и така заврши. Он до ден денес има светец за аватар, јас се ежам секој пат кога ќе го видам, а животот иде даље.
Чедо не се вознемирувај аман жити мене ! Ке го стигне мојата казна.
Немој само компјутерот од глава да му го удираш,глупаво е убаво викаш живот иде даље,ако тој е забеган не значи дека и ти треба да забегуваш.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 00:14 ---
Те немаше доста време и све се мислев дали си у болница или у полициска станица..:pos:
Не бе каква болница какви полициии,не дојде чекај чекај го нема.
Па и киселиот го викав на помош ама не сакаше да дојде.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па добро бе ке ме снема на десет дена и очите ке си ги извадите овде ! Што е ова од вас ?
Се прават пилешки прсти не викате,се прават пијанки не викате,за расправање пак не викате, што народ ке бевте бе ?
На темава оние што споредуваат со исламистиве, ако се тие зелки не значи дека ние треба да бидеме поголеми зелки ! И на крај краева немаше ништо навредливо на билбордот,имаше само силуети со аура , што има тука навредливо или некој си ја ишка чафката од глава :pos:
Јас не ни го видов билбордот каде беше поставен, а реакции дојдоа поради средството за чистење на оние круговине што стојат позади главите на личности, што значат светост, и тоа одма се дојде до заклучок дека се исмева настанот во Св. Димитрија, со кои научниците кажаа дека се чистени од црковните служби.
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 00:18 ---
Со кој ќе си се тепал од форумов, му го знаеш никот и за што ќе сте се тепале?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Јас не ни го видов билбордот каде беше поставен, а реакции дојдоа поради средството за чистење на оние круговине што стојат позади главите на личности, што значат светост, и тоа одма се дојде до заклучок дека се исмева настанот во Св. Димитрија, со кои научниците кажаа дека се чистени од црковните служби.
Чекај бе сега, кој си ти машко ?
Абе некој ако си има проблем и во ништо препознава нешто тоа си е негов проблем,исто како сега тебе некој да те застане и да ти ја запали колата пошто била црвена по боја а тоа е комунистичка боја.
Или некој да ти ја скрши главата зашто си личел на Стефан и со тоа си го исмејувал ГГГГ Стефан.
Со кој ќе си се тепал од форумов, му го знаеш никот и за што ќе сте се тепале?
Е сега јавно ке кажувам со кого како на дуели сум бил,гледај испровоцирај ме уште малку :sneaky:

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Кај виде ти дека извртувам нешто, како заклучи, погледни ми ги постовите ќе видиш. Зборувам реално. Јас сум христијанин ама не сум прав верник може да се каже никаков, и не сум забулен и фанатичен толку по религијата. А ти сега ќе ми кажеш или не, дали ќе покренете инициајтива вие атеистите и креаторите да нацртате пртив муслиманите нешто, ама со договор да не се криете зад цел христијански народ како кукавици туку да си ги покажите ликовите и вашите иммиња и презимиња
, за невин ндарод да не страда од вехабистине поради вашите глупи и невкусни испади. реков погоре на еден пост ако го направите тоа според моите услови, ќе ви пружам рака и ќе ви честитам.

Браво "Секоја им чест"
Он бил христијанин, ама не верник, ризница на бисери :)) Прво расчисти сам со себе што си, мој совет..
Поради што страда невин народ, не сфатив? Билбордот ги провоцира вахабистите или некако ти нема смисла тезата? Меѓудругото ти одговорив, кога нешто друго ќе ги инспирира веројатно ќе објават, а нивните имиња и презимиња ги има на линкот што го споделив.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Значи се работи за domestic issue?
Океј. Тука е големата грешка на Тео Ван Гог. Не сфатил со време дека треба само својот двор да го чисти и да не се занесува со "art is universal", па го кркал ножот.
Идиот.
Не мислам баш на тоа дека треба да се ограничи некој уметник само на матичната религија, туку мислам дека христијанството повеќе ја продава "уметноста" за разлика од исламот и затоа повеќе е застапено. Не верувам дека причината што не е исламот толку исмеван како христијанството е толку стравот, секако ова не се однесува за муслиманските земји каде што истото е казниво со закон.
Инаку навистина не гледам потреба да правиме Hello Kitty муабети за тоа која религија е потолерантна од причина што овдека се исмева глупавоста на одредена група на луѓе.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Навистина не знам зошто се толку погодени некои верници од билбордов :) Еве и јас не сум атеист па пак би го оставила да стои. Зошто? Па затоа што очигледно е дека тоа беше чиста глупост со иконите. Не дадоа снимки од камерите, резултатите од анализите никогаш не ги ни видовме, на вести си најдоа пофрапантни наслови и си ломотат за нив, за случајов ни А ни Б... Не ти треба никакво познавање на религиите, магистериуми и докторати за да собереш 2 + 2. И сево ова не го гледам како исмевање на тие што поверуваа/веруваат во „чудото“, туку на тие што му го пласираа ова на народот.

Ај може ќе ги тргнат и останатите билборди што се реклами за бандажи затоа што и нечии бандажи светат бетер од сонцето.
Чедо божје пази што зборуваш,да не налеташ на некој црн џип што ке вози по тротоар.
Тоа со моторчето беше само предупредување !

B

Black Guard

Гостин
Колкав само креативен капацитет има нашава држава ете тоа е вистинско ЧУДО!

Kajgana Shop

На врв Bottom