Јас личен став кај Арнаутите, Цигани, Турци, Босанци, Црнци , Азијати не гледам особено кај Азијатите
Утре кога пак ќе ве тепаат по улици немој да доаѓаш и да плачеш тука.Крај краева твоите постови ми се крајно идиотски и не се ни замарам во глобала да ги читам, затоа што се шаблон од прв до последен.
Со тоа 70 годишно перење мозок на ЛИЧНО ПРАВО гледаме еден куп наркомани, самоубиства, убиства.
Наметнување е кога некој ќе дојде дома со пиштол и ќе ти го стави на чело, а до тогаш ти можеш да сереш до утре заедно со твоите педерчиња ако не си и ти(што е очигледно).
Ако ти имаш поима од наметнување на став, или промоција на истиот, или пак агресивна индоктринација на останатите со истиот, јас ќе сменам комотно сексуална ориентација.
Тоа што некој изнел некаква подршка за луѓе ко мене, автоматски го прави геј? А таков моронски став само луѓе ко тебе можат да го имаат. Дека постојат еволуирани хетеросексуалци ни на крај памет не ви доаѓа.
А се мислев и дали воопшто да те цитирам, оти и мене твоите постови ми се крајно идиотски, но бидејќи си влезен во некој филм редно време е некој да те симне од облаци и да ти каже дека поима немаш од живот, и дека ментално си дегенеративен.
Личното право не создало убијци. Она што го дрвев една страница претходно, беше перцепција и интерпретација. Тие што решиле да земат оружја и да посегнат по туѓ живот така си го интерпретирале тоа нивно лично право (никој ни ги оправдува), ама не се криви борците за лични права. А самоубиства? Кој кур си ти па да им судиш? Нивен живот е, ако сакаат ќе си го одземат.
Кои грозотии ги правел Хитлер?Комуњарите и анархистите убиле 30 пати повеќе луѓе отколку Хитлер.Прашај било кој стар Македонец и ќе ти каже колку Германците убивале во Македонија, ама затоа прашај колку Македонци останале без имот, куќи, стадо, пари , земјиште од комунистите
Ако не си запознаен, удри Гугл. Најдобар пријател е на неинформираните. Не ме интересира што правел или не правел Хитлер овде, има грозотии од ред други луѓе кои биле на овие простори, нема потреба да ги дискутираме. Јас пред се сум човек, пред да сум Македонец, и не ме интересираат работите кои биле исклучиво на оваа територија. Анархистите глобално не убиле толку луѓе колку масовните убијци, затоа не туку сери.
За комунистите нема да зборам, не сум комунист.
Билбордот е навредлив и служи за исмевање. Не искажува став. Или искажува навредлив став.
Ма немој?
Или има некаков став, или нема. Не може или/или, и да му лупнеш придавка ако не ти се допаѓа едното од тие две.
Речиси секоја модерна тв серија во себе има некој забавен геј пар, разведени луѓе кои се понормални од тие во брак и тн. дали тоа не е наметнување ставови? Дали тоа не ти пречи? Не тебе ти е страв некој да не стане против абортус или не дај боже да направи трето дете поради 5 минутна реклама.
Голем број луѓе стапуваат во брак со погрешната личност или стапуваат во тој брак од погрешни причини. Како и да е, поентата на разводот е да го реши тој брак во моментот кога тој ќе стане проблем. Нормално е во таков брак да има тензија, стрес, нервоза, караници, и однесување надвор од нормалата. Целта на разводот е да ги нормализира тие работи. Што не знам зошто те чуди дека од тие серии/филмови луѓето изгледаат понормални од тие во брак (освен ако не си целел на нешто друго).
Едноставно прикажуваат дека не е страшно и дека не е крајот на светот ако некој брак се распадне. Што е доста чест страв кај децата од тие личности. Ако телевизијата би помогнала да прикаже дека луѓето колку толку може и после тоа нормално да функционираат, тогаш според мене е одлично. Сигурно не би сакал кога спротивното би се наметнувало, каде веќе постоечките стравови на детето би се зголемиле неколкукратно.
Истото и со хомосексуалноста. Не е потребно дополнотелни стресови, нервози и стравови да му се кљукаат на детето од телевизијата кога веќе во доволна мера го добива истите од животот општо и неговата ситуација (особено ако е и тоа геј).
А за трето дете, и преходно кажав, луѓе немаат леб да јадат во државава, ќе прават трето дете, мислам ало луѓе, со кој памет и од владава земаа да промовираат тоа, кога државава ни е растур систем!?
Грев е да донесеш уште еден живот во ваква беда.
Најразвиените западни општества имаат уште пострашен проблем со наталитетот. Не е до парите, до размислувањата е и до се поголемата отуѓеност и самодоволност на луѓето. Од таму и големиот процент на разводи, се поголемата граница на години пред стапување во брак, се помалку деца... нема врска битно е да не ни "наметнуваат мислење" и да не бидеме "затуцани".
Таму браковите станаа премногу испопуларизирани уште од времето на Буш сениор, и неговите друштва на конзервативци и традиционални организации кои промовираат токму тоа - конзерватизам и традиција, како тука (што не ме чуди ич Груевски да ја копира истата формула, само кај нас рака до рака со христијанството).
Луѓе стапуваа во брак од разно разни причини. Ниедна доволна за да го задржи тој брак. Тоа ден денес трае. Без разлика дали политички некој се дели на една или друга страна, семејната индоктринација останала.
Секој втор брак таму денес се прави поради финансиски причини. И нека не те чуди што разводите пркнаа баш во време на економскава криза. Доста жени станаа незадоволни од тоа што мажот станал финансиски осакатен или комплетно банкрот, па се ослободуваат од товарот, и бараат друго чаре. Мислам, зборам за оние жени кои се "традиционални", "семејно" ориентирани. Не модерниве, од кои се плашите и бегате како мачка од вода.
А за наталитетот таму, не знам од каде ти е тоа извадено, се уште гледам редовно на ТВ семејства од по 6 до 12 деца. Што значи немаат проблем со тоа. А сум зборувал и со луѓе кои живеат таму, не се пожалиле на таков проблем.
И да е така, по некоја случаност, во период на светска економска криза (потенцирам - светска), свет удавен во хаос и војни, во предвесие на уште една потенцијална нуклеарна војна, насилство, неморал, дегенративност и материјализам, и сериозен недостаток на ресурси, храна и енергија - ти (зборам неодредено) се решаваш да донесеш не едно, не две, ами три деца на светов!?
И јас сум сакал да бидам родител, ама не е поентата само да сакам и да имам желба да бидам родител, како некои што прават - и поради тоа и стануваат родители, туку за да бидам родител морам децении однапред да размислувам, планирам и реализирам, и да погодам добар тајминг, за да се решам да донесам нов живот на овој свет.
За да се оправи наталитетот кај една нација треба многу време, а кампњата почна да дава многу позитивни резултати.Тоа и самиот Бучковски го изјави како добар закон .Многу Македонки родија тој период трето и второ дете.
Браво, ајде да се радуваме!
И сега што? Од каде за нив образование? Денес, каде пренасочуваат млади да студираат нешто инакво од тоа што планирале, оти не е предвидено да се финансира одредени структури во образованието, или немало доволно место во тој факултет, се пополнето, немале они предвидени финансии за да можеле да прошират тоа квотата.
Да не започнувам што нема одредени stand-alone факултети за разни други струки, затоа што владава ни наша не виделе сега засега профит (мислам, прогрес) од основање на истите. А демек ко Виена аспириаме да бидеме, или некоја друга западно европска метропола - ама никако да аспирираме да бидеме такви и во квалитетно образование, него само во изглед и урбана естетика (а и тука сме под знак прашање).
Храна? Луѓе во последно време доста пати ги гледам во продавница, враќаат производи зошто немаат пари да ги платат сите. Цените рипнати, народот гладен, важно донеси уште три усти за хранење, оти Грујо рекол дека Бог така сакал, нашиов свилен наталитет ни паднал.
А умот и разумот? Каде ни паднаа? Некаде измеѓу некои страници од Библијата изгледа. Или го заборавивме кај попот на последното чистење од гревови со ракија (која он ќе ја љока после литургија)
Каде ќе се вработуваат тие деца? Ние со опаднат наталитет не можеме да се избориме со третина население невработено, не па уште секоја втора жена во брак да донесе уште едно или две деца плус - што ќе стане тогаш со нашата стапка на невработеност!?
Наталитет - Да! Големо семејство - Да! Ама кога сите други проблеми ќе се решат и ќе има место и услови за тоа. А не преку гз погача. Како со споменициве. Споменици сакале, да личиме на Италија или што ти е знам што, fine! Whatever! Ама кога се друго ќе решиме, не вака, од крајот да се почнува.
Тоа е тоа друже.Педерана преку своето лоби финансира филмови и серии во коишто во секој филм мора да има педери.
Навистина - од каде го извади тоа? Од твојот заговарачки задник?
Тие во тие филмови се најдобри, фини, нежни и сите нив ги дискриминираат.
И така е. Не дека нема идиоти и кај нас, ама така е, такви сме како што си опишал погоре
.
Исто како Евреите коишто во сите филмови тие се жртви и си измислуваат некои егзодуси врз нив во којшто го натераа цел свет да им верува.Еве типичен пример ти е со серијата Вил и Грејс којашто цел свет го преплави и ја гледаат мали деца.Во секој филм има педерана и лезбејки, во секоја новина има како Анџелина Џоли се лапала со некоја девојка и пола девојчиња ќе одат да се лапаат затоа што тоа Анџелина Џоли се лапала.Дали некаде си прочитал за тоа дека Ку Клукс Клан реновирале сами цел пат за да им го подобарт животот на локалното бело население во таа држава?
Кур ме боли за белото население и што реновирале Кју Клукс Клан! Што и да направиле, или направат денес, нема да го поправи срањето што го правеа назад во историјата (а и денес).
Модерна Америка ќе беше ништо, ама баш
НИШТО, да не беа домородните индијанци, африканците и латиносите, кои им беа робови.
А и ти заеба било каква шанса некој да те земе за сериозно со тоа што ги уфрли чесните Кју Клукс Клан и потенцирам, нивниот придонес за
белото население. Ма мрш оди губи се!
За Евреите нема да коментирам - нема да ти го дозволам луксузот ова да го претвориш во анти-семитистичка пролив дебата, ти расистичко ѓубре ти ...
Медиумот е страшна работа.Најголема пропаганда.Оваа 70 годишна завера што се води против белата раса преку медиуми, образованието во коишто секојдневно гледаме филмови со разводи, антисоцијални, филмови во коишто се форсираат семејства со 1 дете или без со којшто на нормални девојчиња им се наметнува таквиот живот.
Тој заговор е само во вашите изебани глави. Во реалноста не постои никаква опасност за белата "раса", никаков заговор. И ти, како и секој ебано квази-интелектуално бело ѓубре, сереш веќе илјада пати преџвакани (туѓи) ставови со кои си перен во моз ....индоктриниран. Од истата перспектива, и тебе ти е наметнат овој став што го имаш, не е твој.
Немој така друже да збориш!!Па, Мачорка и Leandra и тој педерот нема like да ти стиснат.Немој да бидеш до толку ограничен жити се.Купи си подвезици за да си ги носиш под фармерки да бидеш во тренд!
Тој педерот има
НИК. А и поголеми муда од тебе очигледно, кога не му пречи ако те цитира да го лупне и твојот ник, без разлика колку инфантиелен заостанат е.