Навредливи билборди во Скопје

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Просто да не ти се верува како жртвите на цензурата во претходниот режим ги користат истите методи со кои се служеше режимот. Како ли го научиле тоа.
Толку.
Всушност денешниве неокомуњари преправени во демохристијани таквите методи ептен добро ги усовршија.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Просто да не ти се верува како жртвите на цензурата во претходниот режим ги користат истите методи со кои се служеше режимот. Како ли го научиле тоа.
Толку.
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Koга веќе прашуваш НЕ не сум геј, но не сум ни нацист/фашист кој сонува како ги пали и убива сите лица со поинакви сфаќања ........ значи како прво треба да имаш малку култура, било со некого да разговараш на форум или пак на улица во живо, било каде мора да постои култура, па дури и тотално да се разликувате со ставовите сепак културата е нешто што се учи уште во прво одделение ............ инаку јас немам никакви проблеми со Албанци, ниту ги тепам, ниту ме тепаат и да секојдневно комуницирам со Албанци и поседуваат далеку поголемо ниво на култура од празноглавец како тебе ...... кој те шиша и онака на форумов такви како тебе со такви сфаќања се на прсти да ги изброиш, по тоа се гледа дека сте/си во АУТ !
Страшен вртигзец си.Ги вртиш муабетите како што ти одговара.Мене ме заболе за тоа дали ти мене ме сметаш за културен или не.Јас ниту сум културен, а ниту сакам да сум културен.Крај краева ја сметам за перење мозок.Зошто да бидам културен со некој педер кога не го сакам?Зошто да бидам културен со некој Арнаут кога не ги сакам?Ти тоа што им лижеш газ и си дволичен пред нив и на страна тоа е твој проблем и доволно покажува каква личност си.

Дали сме ние малцинство или не гадно се лажеш.Само во Македонија ги има илјадници, а за ширум светот да не ни правам муабет.Се повеќе и повеќе во Европа и Америка се буди расниот национализам и рушење на еврејските идеологии(демократија, либерализам, комунизам, анархизам).За твоја информација пред недела дена во Хамбург над 5 000 млади бели Германци протестираа, а во Русија им ебаа матер на педери на парада, па види ти колку се малку.

А, ти и натаму си се дружи колку сакаш со сите, ама не заборавај тие секогаш си се враќаат на своето за разлика од тебе кој што вечно ќе трча да им лиже гз да го дружат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Толку.
Јас тоа би го окарактеризирал како играње со оган ......... ОК е да имаш свои сфаќања било какви, но чим почнуваш своите сфаќања и ставови да ги наметнуваш како најрелевантни и најпозитивни, најперспективни и.т.н. а притоа своите неистомисленици да ги дисквалификуваш е крајно недемократски ............ во 21 век во секуларно општество да промовираш и наметнуваш религии и начин на живот од средниот век е невидена глупост, но и играње со оган истовремено како и предизвикување на непотребни тензии во општеството(тука мислам на тензии помеѓу самите Македонци)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
.Крај краева ја сметам за перење мозок.

Културата ја сметаш за перење мозок? Е да се гледа по твоите коментари на форумот. Тебе ич не ти испран мозокот.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Јас тоа би го окарактеризирал како играње со оган ......... ОК е да имаш свои сфаќања било какви, но чим почнуваш своите сфаќања и ставови да ги наметнуваш како најрелевантни и најпозитивни, најперспективни и.т.н. а притоа своите неистомисленици да ги дисквалификуваш е крајно недемократски ............ во 21 век во секуларно општество да промовираш и наметнуваш религии и начин на живот од средниот век е невидена глупост, но и играње со оган истовремено како и предизвикување на непотребни тензии во општеството(тука мислам на тензии помеѓу самите Македонци)
А не е непотребно создавање тензии да се заебаваш со нечии чувства под превезот на некаква уметност. Зарем "уметничката" не знаеше какви реакции ќе предизвика нејзиниот петминутен труд? И што она доби со ова? Што и згреши некој што ете му било интересно ова? Или ете некој поверувал дека било божјо чудо? Што ја засега неа тоа па да мора да се заебава со луѓето?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
А не е непотребно создавање тензии да се заебаваш со нечии чувства под превезот на некаква уметност. Зарем "уметничката" не знаеше какви реакции ќе предизвика нејзиниот петминутен труд? И што она доби со ова? Што и згреши некој што ете му било интересно ова? Или ете некој поверувал дека било божјо чудо? Што ја засега неа тоа па да мора да се заебава со луѓето?
Дали на целава тема ќе успееш да поставиш барем едно релевантно прашање?

В

Вештерот

Гостин
Па дечко тоа е уметност. Тоа е една од целите на уметноста. Да испровоцира размислување. Не е смисолот на уметноста цртање пејсажи и виножита(добро и тоа е дел од уметност, се вика импресионизам, но е мал дел).

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Дали на целава тема ќе успееш да поставиш барем едно релевантно прашање?
Еве ти едно релевантно прашање - Која е потребата да се исмева нечие верување кое на ниеден начин не влијае на тој што исмева.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Еве ти едно релевантно прашање - Која е потребата да се исмева нечие верување кое на ниеден начин не влијае на тој што исмева.
Тотално нерелевантно. Така и се ќефнало. (еден од 1000 можни одговори) И сега што?
Ич не е важно ти и 99% други дали ќе се најдете навредени. Единствено што е релевантно е дали таа има загарантирано уставно право да се изрази како што сака, или нема.
Ако има (а има), што понатаму правиме муабети?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Па дечко тоа е уметност. Тоа е една од целите на уметноста. Да испровоцира размислување. Не е смисолот на уметноста цртање пејсажи и виножита(добро и тоа е дел од уметност, се вика импресионизам, но е мал дел).
Ептен има за размислување креацијата на госпоџиве. хммм што сакаа да кажат со средството за чистење и сликите од иконите...да не е дека некој ги исчистил иконите со средство за чистење? Или нешо друго? Којзнае...висока уметност е ова.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Страшен вртигзец си.Ги вртиш муабетите како што ти одговара.Мене ме заболе за тоа дали ти мене ме сметаш за културен или не.Јас ниту сум културен, а ниту сакам да сум културен.Крај краева ја сметам за перење мозок.Зошто да бидам културен со некој педер кога не го сакам?Зошто да бидам културен со некој Арнаут кога не ги сакам?Ти тоа што им лижеш газ и си дволичен пред нив и на страна тоа е твој проблем и доволно покажува каква личност си.

Дали сме ние малцинство или не гадно се лажеш.Само во Македонија ги има илјадници, а за ширум светот да не ни правам муабет.Се повеќе и повеќе во Европа и Америка се буди расниот национализам и рушење на еврејските идеологии(демократија, либерализам, комунизам, анархизам).За твоја информација пред недела дена во Хамбург над 5 000 млади бели Германци протестираа, а во Русија им ебаа матер на педери на парада, па види ти колку се малку.

А, ти и натаму си се дружи колку сакаш со сите, ама не заборавај тие секогаш си се враќаат на своето за разлика од тебе кој што вечно ќе трча да им лиже гз да го дружат.
Добро де ОК биди си таков каков што си, твое право, но јас не го прифаќам тоа .............. биди си Нацист, но зашто сметаш дека мора и другите да бидат такви ...... што сега според тебе се што е различно треба да се сотре ..................... абе уствари па незнам зашто воопшто се цитираме еден со друг, очигледно сме различни како ден и ноќ ............. е сега јас како културен човек имам цврсто поставени граници до каде можам да се движам, дури и со такви како тебе можам да комуницирам, со секакви сакам да комуницирам, но ти цело време се служиш со навреди, пцовки, таков речник, тоа не е мое ниво, а плус и забранети се лични навреди на форумов, така да не продолжувам со муабетов со тебе, ти продолжи со твојот речник па нека те исфрлат од тема, твое право !

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Иначе дискусијата тука е одамна офтопик, веќе не се ни зборува за билбордот. Јас на темата ќе кажам само уште една работа. Тоа што некој се навредил, се навредил, се е дел од слободното општество, и тие што се навредиле имаат право да бидат навредени.

Мене ми е мило што христијанството и христијанските верници достигнаа цивилизависко ниво и развој до тој степен што на вакви појави регираат или со негодување, коментирање, осуда, по некоја официјална изјава од црква или евентуален мирен протест (тоа за некои посериозни навреди). Добро е што христијанствоот не се понаша како оние неандерталските следбеници на мухамед кои за вакви работи би убивале, палеле, кршеле и сл.

Добро е што христијанството ја научи историската лекција и на некој начин се обидува да се оправда за своите гревови во минатото.

Kajgana Shop

На врв Bottom