Навредливи билборди во Скопје

N

Nessa Alcarin

Гостин
Баш ме занима дали ќе ти се сипат атеистите од форумов да ја докажат својата бескомпромисност во борбата против опиумот за прос народ. А можда и нема пошо им кинам рука со постов. ;)
Here he goes again...
Што ќе му се сипат, пола и повеќе се банирани. :D

S

stefi

Гостин
Редно време беше некој да се појави со ваков билборд, св. Димитрија се наполнија со пари...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Баш сега на еден пријател му го дадов тој пример. Сеуште чекам да видам билборд на кој е нацртан Муахамед, со тоа бомбата на глава, како јаде свинско, во реклама за Промес, на која пишува: "Промес -- вкус на кој никој не може да одолее".
Христијанството крка ќотек од уметниците редовно. Црквите се жалат, протести се прават...никому ништо. Уметникот е слободен пак да се заебава со Исус. Кај исламот не е така.
Oкеј нема храбри изгледа.

Ајде, ми даде идеја што да нацртам ново на deviant art. Само да најдам време, аплоудирам и линкувам во темава, да не биде дека не го резилиме исламот.

Ќе ја постирам сликата и на македонски портали по избор/предлог на увредениве наши христијани.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па овие фраериве од Скопје Креатива што не го поставиле пророкот Мухамед на билборд.Вака црква е лесно да се исмева.Ама да беше Мухамед на билборд ќе гореше цело Скопје.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Oкеј нема храбри изгледа.

Ајде, ми даде идеја што да нацртам ново на deviant art. Само да најдам време, аплоудирам и линкувам во темава, да не биде дека не го резилиме исламот.

Ќе ја постирам сликата и на македонски портали по избор/предлог на увредениве наши христијани.
Не биди педер. Се работи за принципиелност. Јас ќе го поддржувам доследно сечие право на слобода на говор и креативност во врска со било која религија или светоглед. Иначе, сум бранел права и на хомосексуалци и на атеисти на форумов. Стојат постои. ;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ај не се криј позади банирани членови. Или знаеш само да напаѓаш у глутница?;)
Make love, not war... е моето мото. Не напаѓам бе Петар јас верници, само „дискутирам“ со нив. Муабетот ми беше дека ми фали Ставрогин да каже нешто....
п.с И плус, после чудото во Св. Димитрија, не сум веќе атеист... Сега сум Друид :ROFLMAO:

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Па овие фраериве од Скопје Креатива што не го поставиле пророкот Мухамед на билборд.Вака црква е лесно да се исмева.Ама да беше Мухамед на билборд ќе гореше цело Скопје.
Тоа шо ти кажува ? Дека Христијаните се помирни, покултурни , пофлексибилни и поинтелигентни сушстества , за разлика од планинците .. коа видеш овоа му доаѓа ко некој комплимент на Христијанството :pipi:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што мешаш поими, го виде ли ти билбордот? Беше ли Исус на него?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Тоа дека муслиманите се увредувале ради хумор не значи дека треба и Христијаните да паѓаат на такво лајнарско ниво, иначе што ги прави поразлични од нив...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Make love, not war... е моето мото. Не напаѓам бе Петар јас верници, само „дискутирам“ со нив. Муабетот ми беше дека ми фали Ставрогин да каже нешто....
п.с И плус, после чудото во Св. Димитрија, не сум веќе атеист... Сега сум Друид :ROFLMAO:
Не се криј мацо зад Ставрогин, Петко и Станко. Ако си ербап. бујрум, удри мавај!;)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Го гледам билбордот секое сабајле кога идам на работа. Навистина иновативна и интересна реклама. Нема што да се навредува никој, рекламата ја збори вистината.
Па нормално за вас сатанистите е во ред
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:01 ---
Се смеевте Саут Парк кога го исмеваа Мухамед а сега престанува да биде смешно? :) Инаку да, уметноста никако не смее да биде цензурирана. :)
Прави разлика, некои да некои не, јас на пример сакав да ги исчукаат тие од Саут Парк што го нацртаа Мухамед. Така да не ги обвинувај сите.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не се криј мацо зад Ставрогин, Петко и Станко. Ако си ербап. бујрум, удри мавај!;)
Со која цел? Немам инспирација! (и не ме ремети :P)
Па нормално за вас сатанистите е во ред
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:01 ---

Прави разлика, некои да некои не, јас на пример сакав да ги исчукаат тие од Саут Парк што го нацртаа Мухамед. Така да не ги обвинувај сите.
Уште ти фалеше ...
Кога веќе зборуваш за сатанистите, не сакам да ме ставаш во иста реченица.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Тоа дека муслиманите се увредувале ради хумор не значи дека треба и Христијаните да паѓаат на такво лајнарско ниво, иначе што ги прави поразлични од нив...
Секој има право да се навреди. И колектив има право да се навреди и да реагира. Да напише писмо, да протестира. Не се тоа ниски побуди и лајнарско ниво. Лајнарско ниво е кога некој бара да ти ја пресечат главата заради цртеж, книга или филм кој го вреѓа.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не биди педер. Се работи за принципиелност. Јас ќе го поддржувам доследно сечие право на слобода на говор и креативност во врска со било која религија или светоглед. Иначе, сум бранел права и на хомосексуалци и на атеисти на форумов. Стојат постои. ;)
Па глеј колку постирачи бараат нешто слично да се направи и за исламот? Викам ај чим запнале, да не биде после само хумор се терало со христијанството.

Што се донесува до мене, сум педер, can't help it! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom