Навредливи билборди во Скопје

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Тоа дека муслиманите се увредувале ради хумор не значи дека треба и Христијаните да паѓаат на такво лајнарско ниво, иначе што ги прави поразлични од нив...
Овде галиба осеќам двојни аршини, посебно затоа што не припаѓаш ни на едните ни на другите. Ептен одговара кога напаѓате Христијани да бидат кротки и пасивни, а ако се спротивстават тогаш дрвите дека не го „исполнуваат Законот“. Лајнарското ниво важи за сите луѓе. Без исклучок. Некои се спуштаат таму, а некои не. Џабе декларации и јуначења.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:10 ---
Па глеј колку постирачи бараат непти слично да се направи и за исламот? Викам ај чим запнале, да не биде после само хумор се терало со христијанството.

Што се донесува до мене, сум педер, can't help it! :D
Е видиш, ја не барам да се руга исламот, ни атеизмот, ни хомосексуалноста. Мене ми е поинтересно да учам од сите овие. Него заеби, ако некој сака да пљука, онда е тоа негово право. А ти мене ич не ми сметаш кој и да си. Напротив. Драго ми е што твојот глас се слуша на форумов.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Секој има право да се навреди. И колектив има право да се навреди и да реагира. Да напише писмо, да протестира. Не се тоа ниски побуди и лајнарско ниво. Лајнарско ниво е кога некој бара да ти ја пресечат главата заради цртеж, книга или филм кој го вреѓа.
Да, секој има право да се навреди, ама нема право да отстранува или цензурира начин на изразување. Да, за муслиманскиот насилен начин мислев кога реков лајнарски, далеку е христијанството ама нека внимава. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Прави разлика, некои да некои не, јас на пример сакав да ги исчукаат тие од Саут Парк што го нацртаа Мухамед. Така да не ги обвинувај сите.
Прав верник си. :)

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па овие фраериве од Скопје Креатива што не го поставиле пророкот Мухамед на билборд.Вака црква е лесно да се исмева.Ама да беше Мухамед на билборд ќе гореше цело Скопје.
Да го нацртаа Мухамед вака и да го исмеваа, ќе беа тепани на секој чекор, не ќе можеа од под јорган да излезат, сеа под полициска заштита ќе беа и ќе се плаќаа пари за да им ги отсечат главите. И они и овие сите на форумов што им изгледа смешно сега ова и да го подржуваа ќе можеа само под никови да јадат г**на. Ама среќа имаат што христијаните се поцивилизирани, потолерантни. Затоа и ова им се прави. Не бе чекам ако се толкави фраери овие од Креатива и сите атеисти и сатанисти на форумов да нацртаа нешто за муслиманите, или немора за нив туку за Хиндусите, ќе видиевме тогаш колку ќе се смееја. Плус да имаше таква изложба со такви постери и сите што ја потсмеваат таа религија да бидат заедно со "уметниците", не за друго туку да јадат ќотек и ножеви заедно.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Е видиш, ја не барам да се руга исламот, ни атеизмот, ни хомосексуалноста. Мене ми е поинтересно да учам од сите овие. Него заеби, ако некој сака да пљука, онда е тоа негово право. А ти мене ич не ми сметаш кој и да си. Напротив. Драго ми е што твојот глас се слуша на форумов.
Oкеј, да не речат после дека не сум се понудил :D Зошто ќе го линкувам твојов пост. Ќе им речам се откажав зошто другарот Петар убаво ме замоли да не бијам хумор од религии и да бидам потолерантен ;), и јас послушав.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Некој верува во чуда а некој во делотворност на средство за чистење. Подобро во чудо човек да верува отколку во отровна хемикалија.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Прав верник си. :)
Не сум јас никаков верник;) и не бранам никаква религија. Не сум ни прав верник ама ни лажен атеист;)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:14 ---
Со која цел? Немам инспирација! (и не ме ремети :P)

Уште ти фалеше ...
Кога веќе зборуваш за сатанистите, не сакам да ме ставаш во иста реченица.
Ќе те ставам

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Со која цел? Немам инспирација! (и не ме ремети :P)
Не забеаај сеа и ти, одеднаш си пацифист у однос на верници. Дај рашамарај малце по ова сељачаанава теистичка, да се знае кој е газда. Или немаш друштво?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Да, секој има право да се навреди, ама нема право да отстранува или цензурира начин на изразување. Да, за муслиманскиот насилен начин мислев кога реков лајнарски, далеку е христијанството ама нека внимава. :)
За некој да има право да цензурира и отстранува, треба да има таков терен каде ќе може да влијае. Очигледно кај нас не поминуваат карикатури и реклами на светци. Не се качи христијанин да го тргне билбордот, под наредба (не сум сигурна на кој, претпоставувам на Град Скопје, кој е воедно и организатор) билбордот е тргнат.
А сигурно не е тргнат бидејќи Мјолнир и бабичките пензионерки, се многу навредени и плачат на форумот.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Oкеј, да не речат после дека не сум се понудил :D Зошто ќе го линкувам твојов пост. Ќе им речам се откажав зошто другарот Петар убаво ме замоли да не бијам хумор од религии и да бидам потолерантен ;), и јас послушав.
Се педеришеш пак. :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не сум јас никаков верник;) и не бранам никаква религија. Не сум ни прав верник ама ни лажен атеист;)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:14 ---

Ќе те ставам
И да ме ставиш.
Ај сега кажи ти како неправ верник ни атеист, ти пречи што стоеше билбордот или ти пречи што го тргнаа?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ама сметаш дека треба да се "чукаат" луѓето со отворено различен став и поглед. Инаку, јас не реков дека сум атеист, ама ми е важна слободата на изразување.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па глеј колку постирачи бараат нешто слично да се направи и за исламот? Викам ај чим запнале, да не биде после само хумор се терало со христијанството.

Што се донесува до мене, сум педер, can't help it! :D
Ќе направат за Исламот ама затоа не ќе можат со децении во јавност да се појават од страв да не бидат убиени.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom