НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.812
Дури го чекаме лудилото со драфтот, еве во една друга ера како компетитивно се играше за ол стар, камо преку сезона или во ПО.
Немаше шминкери како сега, немаше глупави фаули, ривалитет до плафон, талент до плафон, да му се изнагледаш и изнарадуваш на баскетот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.989
Ова со гала вечер било бре, ебате тоа американците од се да се прави драма и церемонии. :facepalm:

C

confusion

Гостин
Одличен трејд за Вашингтон, Пул ќе добие шанса да си ја спаси кариерата во екипа без притисок кај ќе биде главен играч и нема да го има Дрејмонд Грин како досадна наказа до него. Вориорси ќе се ослободат од огромен договор ама пак колку добиваат со Пол, не знам ама искрено и нема многу други екипи кај што би играл Пул во моментална форма.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.044
Поени од реакции
6.971
Бостон иглата не ја поместија ни сантим :icon_lol: .

Овој Порѕингис е подобар од тој што играше со Лука али сепак не е ѕвезда....ја би рекол се на исто ниво, со тоа што земаа и пикови па го добија трејдов реално.

А ГСВ и Крис Пол не идат заедно.

Ни за од клупа не е веќе добар Крис Пол, може ќе го истурат у друга екипа за некој друг играч.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.590
Поени од реакции
2.470
Лесно се откажаа Вориорс од Пул, можеби заради договорот. Психички во минус ја почна сезоната. Мислам дека е избрзан потег ова и не е one season wonder.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Лесно се откажаа Вориорс од Пул, можеби заради договорот. Психички во минус ја почна сезоната. Мислам дека е избрзан потег ова и не е one season wonder.
Не е one season wonder и сигурен сум дека ќе доминира, не знам дали ќе освојува со Вашингтон пошо ептен е тешко тоа ама ќе биде играч што ќе има близу 30 просек со сигурност.
Ова се потези за да се искористи кариерата на Кари до максимум, има шанса Стеф да заврши ко еден од топ3-5 што некад ја играле играва со уште еден-два прстени и очигледно е дека ќе одат all-in откако не им успеа баш да направат баланс измеѓу ветераните и ептен младите драфтувани играчи.

Не верувам дека тука се завршени, ќе го дооформат тимот до максимум со сигурност, а и со ова им се растеретува малце и буџетот ако не се лажам.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.989
Ауу го отупеа со овој Вембајама, уште од веце шолја не ми излегол. Секоја година ли прават толку галама за првиот пик?

Иначе многу циганчиња бе, слабо диверзитет. Како функционира со плата, имаат некој руки фиксен договор или сите ќе зимаат различен кеш?

И знаат ли играчите унапред каде ќе одат, или дознаваат на лице место?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Последен пат ваква галама за Пик бр.1 на драф беше за Зајон Вилијамс, а пред него колку што пратам драфт, ЛеФлоп.
ЛеФлоп освои 4 титули, додека Зајон затрудна стриптизета.
За некои играчи имало хајп откако биле драфтувани како пик бр.1 како на пример Бен Симонс :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom