НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.831
Поени од реакции
4.429
Шо имаше потреба од вакв фаул при решена утакмица, среќа не падна незгодно Џорџ

Член од
27 мај 2013
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.706
Voa Paul George po gadno kjumbe odamna ne sum videl, bratot misli Prime Kobe e mu ebam toa mrsulavata faca

Ti ebam Rick Kurlal ebate neznae edna ebena akcija da postavi koga ne mu ja komanduva ekipata Doncic koj stasa si puca labavo bez kompas ekipa

Ti ebam se od tim hardavej do ebeni faking burke

Donesi go Lillard i glej kako doncic so podrska ja siluva ligata ne tuku mi nosi josh faking richardson tip igraci pola ekipa na dallas im se ne trejduvani igraci ebate aj u kurac i Nba i se

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.605
Запад: Клиперс - Денвер, време е за одмазда од лани.
Исток: Бруклин - Атланта 4-1

Бруклин освојува.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.343
Поени од реакции
11.764
Ме интересира вие што го одбирате Денвер пред Феникс, со каква игра би го победиле? Сам Јокич со 50+ секоја утакмица?

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987

James Harden (hamstring) has been ruled out for Monday's Game 2 against the Bucks.
This isn't all that surprising and the Nets have to just hope he'll be available at some point during the series. Kyrie Irving and Kevin Durant will once again have to carry the load in hopes of going up 2-0 in the series.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.003
Поени од реакции
2.798
Запад: Клиперс - Денвер, време е за одмазда од лани.
Исток: Бруклин - Атланта 4-1

Бруклин освојува.
Предикција финалиња, одиме:

Исток: Атланта-Милвоки
Запад: Јута-Денвер
Не значи ако Атланта вчера поведе дека ќе игра финале на истокот!

Член од
18 декември 2019
Мислења
600
Поени од реакции
1.666
Бруклин - Фила
Јута - Феникс

Во Далас фали тип на играч ко Харис (бруклин) или Клеј Томпсон. Ова дрвово од 220цм и Хардавеј треба одма да ги набркаат.
Хардавеј имаше солидна сезона но потфрли во неколку натпревари против Клиперс. Ама реално он си ја врши улогата која му е дадена. Истото важи и за Брунсон, Finney-Smith, Ричардсон итн. Не се они криви што Порзингис одигра очајно, и не можеме да очекуваме други играчи да ги надокнадат тие поени. Далас без Дончиќ се потпросечна екипа, и затоа би го кривил само Порзингис.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Бруклин - Фила
Јута - Феникс

Во Далас фали тип на играч ко Харис (бруклин) или Клеј Томпсон. Ова дрвово од 220цм и Хардавеј треба одма да ги набркаат.
Seth Curry lani bese odlicen.. go zamenija so redick koj se povredi.. vtora zvezda na 4/5ka im treba plus soliden plej

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.315
Поени од реакции
34.920
Друг проблем се шутерите, односно немањето на истите. Џабе предност преку Дејвис или Леброн кога тоа не се искористува ефективно. Ги дупнаа обрачите Метјус, Морис, Кузма и компанија, дно дупнаа. Мене лично ми е интересно кога ќе видам различни стилови на игра, ете Лејкерс игра кошарка која не е типична за модернава кошарка, ама брате ова беше прелошо против Феникс. Јебига, 2021 година е, ера на шут од далечина е и нема бегање од тоа.

Трето, апсолутно е во право трт за Леброн и неговото немање на одредени работи во напад. Ликот не знае да игра без топка, нема скок шут од полудистанца, нема шут од дриблинг, едино фрла цигли од 8-9 метри и чат пат ќе влезе некоја. Затоа се ежам кога ќе кажат најталентиран дека бил, реално тоа е навреда за сите што го познаваат спортот наречен кошарка. Околу физичките предиспозиции, интелигенцијата, нема збор и излишни се зборови овде.
Toa подвлеченото е доволно за пораз против било кој солиден плејоф тим.
Фул стоп.

Сите понатамошни анализи паѓања во несвест од трт се излишни. Леброн претерувал со тројки? Па што друго да прави кога на влезови е удвојуван и утројуван? Влегува и мора да вади надвор топка кон слободен играч кој нели е - слободен - и треба да шутира - и дадениот „шутер“ шутира со 20-тина проценти.

Може ќе беше изгубена серијата дури и со неповреден АД, со вакво лошо шутирање. Или некако ако се провлечеа, во следните рунди ќе изгубеа од некој што игра подобра одбрана под кош.

Тоа е тоа. Со ~дваесетина проценти шут од надвор толку се може. Џабе е понатаму анализирање, Леброн колку сака може да се понаша (или да не се понаша) како ку*ртон, да фрла цигли, и да не игра одбрана. Едноставно без шут се губи, посебно во плејоф кога и најглуп тренер е доволно добар да знае дека мора да направи гужва во рекет против тим кој игра под кош.

Само мене ме нервира Јанг?
Не... Веројатно сите ги нервира, или сите освен навијачите на Атланта (и понекој залутан). :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Барем веќе кога испаднаа Лејкерс од ПО може барем до крај на сезона да не поштедите со анализи?

Мислам глупо е сега јас за Спарс да пишувам, Марли за Пистонс, Драгон за Репторс…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom