Тажно детство си ималОд мал си навивам за Клиперс
Запад: Клиперс - Денвер, време е за одмазда од лани.
Исток: Бруклин - Атланта 4-1
Бруклин освојува.
Не значи ако Атланта вчера поведе дека ќе игра финале на истокот!Предикција финалиња, одиме:
Исток: Атланта-Милвоки
Запад: Јута-Денвер
Хардавеј имаше солидна сезона но потфрли во неколку натпревари против Клиперс. Ама реално он си ја врши улогата која му е дадена. Истото важи и за Брунсон, Finney-Smith, Ричардсон итн. Не се они криви што Порзингис одигра очајно, и не можеме да очекуваме други играчи да ги надокнадат тие поени. Далас без Дончиќ се потпросечна екипа, и затоа би го кривил само Порзингис.Бруклин - Фила
Јута - Феникс
Во Далас фали тип на играч ко Харис (бруклин) или Клеј Томпсон. Ова дрвово од 220цм и Хардавеј треба одма да ги набркаат.
Seth Curry lani bese odlicen.. go zamenija so redick koj se povredi.. vtora zvezda na 4/5ka im treba plus soliden plejБруклин - Фила
Јута - Феникс
Во Далас фали тип на играч ко Харис (бруклин) или Клеј Томпсон. Ова дрвово од 220цм и Хардавеј треба одма да ги набркаат.
Toa подвлеченото е доволно за пораз против било кој солиден плејоф тим.Друг проблем се шутерите, односно немањето на истите. Џабе предност преку Дејвис или Леброн кога тоа не се искористува ефективно. Ги дупнаа обрачите Метјус, Морис, Кузма и компанија, дно дупнаа. Мене лично ми е интересно кога ќе видам различни стилови на игра, ете Лејкерс игра кошарка која не е типична за модернава кошарка, ама брате ова беше прелошо против Феникс. Јебига, 2021 година е, ера на шут од далечина е и нема бегање од тоа.
Трето, апсолутно е во право трт за Леброн и неговото немање на одредени работи во напад. Ликот не знае да игра без топка, нема скок шут од полудистанца, нема шут од дриблинг, едино фрла цигли од 8-9 метри и чат пат ќе влезе некоја. Затоа се ежам кога ќе кажат најталентиран дека бил, реално тоа е навреда за сите што го познаваат спортот наречен кошарка. Околу физичките предиспозиции, интелигенцијата, нема збор и излишни се зборови овде.
Не... Веројатно сите ги нервира, или сите освен навијачите на Атланта (и понекој залутан).Само мене ме нервира Јанг?