НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Z

zmej gorjanin

Гостин
Комбинирано поени и асистенции ко удел од вкупниот број на поени му е 72%. Тоа се рамни со партијата од 81 поен на Коби и 100 те поени на Вилт Чембрлејн.

Последно уредено од модератор:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.833
Комбинирано поени и асистенции ко удел од вкупниот број на поени му е 72%. Тоа се рамни со партијата од 81 поен на Коби и 100 те поени на Вилт Чембрлејн.
Иако статистички можеби е така, Коби и особено Вилт играа во поинакви услови и со поинакви правила.

(Не го спорам талентот на Лука, напротив Далас и Њујорк се екипи кои ги следам од почеток на сезона - Далас особено баш заради Дончич).

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Заслужено Денвер понатаму, подобро се снајдоа. Од друга страна голема штета за Порлтанд, Лилард на шкрги дишеше секоја утакмица по 45 минути игра.

Да видиме колку се спремни сега Дејвис и ККП и како ќе изиграат.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.499
Поени од реакции
8.047
Браво за Денвер. Страшни последни 15 минути од натпреварот.

Е сеа кај овие другите Џеј Краудер им учука 3 тројки набрзинка.
Искрено, не гледам што имаат Лејкерси да бараат во овој натпревар. Феникс многу подобро се движат и во напад и во одбрана.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Уште сега ќе пишам: И кога би се десило чудо (што нема да се деси) Лејкерс да ја добие утакмицава/серијата, тотално незаслужено би било. И јас лично не би го сакал тоа. Без Дејвис немаат што да понудат за понатаму. Дејвис и Леброн се 80% од тимот.

За Кузма се што може да се каже е на сликава подоле. Евентуално би можел во Бучен Козјак да работи...

kuzma.jpg

Од друга страна секоја чест за Девин Букер, наклон до пода :cuc::cuc::cuc:

Со среќа нека им е на Феникс во 1/2.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.425
Поени од реакции
35.102
Што да се каже, заслужена победа на Феникс... Се разбира без повредите друга приказна ќе беше, дури и без лефтерно однесување во провата утакмица - пак друга приказна ќе беше. Но настрана шббкбб, главната приказна на оваа сезона ќе биде ова следново долу:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.042
Леле Леброн :pos: :facepalm: :facepalm: На 6 мин пред крај таман стигнаа на - 10 зема искочи 2 минути за да ОДМОРЕЛ и им направија 20 разлика. Какво путенце лелелеелелел, од оној тип на луѓе што и на 40 години ја бараат мамичка да им плати сметка за струја у банка.

Разбирам и повреди и се ама резил е изданието на Лејкерс без Дејвис, срам, дно. Не го разбирам Кузма, со оние предиспозиции да играш како Адем Мекиќ е стварно греота. Но, доволно е да му влезете на инстаграм профилот и ќе знаете за каква личност се работи. Се да му ебам што си има.

Многу ме занимаше како би изиграле ЛАЛ и Нетс у финале али мртвиот и стаклен Дејвис заеба работа. Нема везе, Феникс баш добро изиграа и скроз ги искористија слабостите на Лејкерс, у напад ги уништија со централен пик меѓу Пол и Ејтон, од таму и бројот на погодени тројки на Феникс. Само не знам од каде идејата на Вогел пикот да го бранат народски кажано "испод блок", особено кога пикот го игра Букер, топ 10 шутер у лигата... На таков играч или агресивно се оди од страна на центарот, што се вика да го избркаш подалеку од кош или се удвојува. И многу други нејасни работи имаше али небитно, Феникс заслужено се понатаму. За Денвер и Далас ќе се навива од сега натака и секако Бруклин да не освои. :D

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Сега без повредите друга приказна ќе беше а лани Мајами со пола тим кога им играше ЛА заслужено ги тепаа. :pos: :toe:

Подобро што кралот,гоатот и најдобриот играч испадна уште во првиот круг бидејќи ќе беше премногу и ќе паднеше тежок резил да изгубеше уште едно финале.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Само јас ли добивам ултра-мега-гига cringe и ме болат очи кога го читам овој Сааашко или како и да е?

Сунѓерот Боб беше почитлив и помалку бот, у пичку матер.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.425
Поени од реакции
35.102
За Денвер и Далас ќе се навива од сега натака и секако Бруклин да не освои. :D
Koj и да освои титула во оваа сезона со пренабиен распоред и без одмор: Нема да им се брои како „вистинска“ титула, ќе биде „премногу лесно“ пошто сите освен два лански финални 8 тимови не се во втора рунда (заради повреди, итн). Најлесна титула евер! :D

Многу ме занимаше како би изиграле ЛАЛ и Нетс у финале али мртвиот и стаклен Дејвис заеба работа....
Нежен е, и стаклен, ама да бидеме фер... Еден куп играчи се испоповредија оваа сезона. НБА се најкриви за тоа, и нивната алчност. Погледај само колку бек-ту-бек утакмици играа сите тимови - ама немаа сите исто време да одморат. Лузерите од лани се најуспешни годинава, пошто се најодморни.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.042
Нежен е, и стаклен, ама да бидеме фер... Еден куп играчи се испоповредија оваа сезона. НБА се најкриви за тоа, и нивната алчност. Погледај само колку бек-ту-бек утакмици играа сите тимови - ама немаа сите исто време да одморат. Лузерите од лани се најуспешни годинава, пошто се најодморни.
Не ме интересира, за сите е исто како што беше лани баблот за сите ист. Лош менаџмент/ротација на Лејкерс уз доза на несреќа ради повреди и исходот е тој, испаѓање у прва рунда. Не ми е јасно зошто Шрудер не игра во вториот јунит, т.е. јасно ми е пошо нема Лејкерс плеј, ама може и Леброн да ја врши таа работа пошо секако ја дрка топката по 20 секунди. Вака Шрудер е неупотреблив, у одбрана е дно, а Лејкерс немаат ефективен играч од клупа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom