- Член од
- 10 мај 2009
- Мислења
- 1.880
- Поени од реакции
- 1.990
овие шут за победа имале бе Индијана, ама Мајлс промашил ццц, интересна утакмица сум пропуштил
Валанчиунас исто слаб особено во дефанзива.
Против Пeџа Самарџиски на Европско.Кога тоа Валанчунас бил добар у дефанзива ?
Док е преценет тренер, во последните години дури и слаб тренер. 0 прилагодување има во него. Синоќа беше тактички изгазен од Снајдер. Петорката на Јута со Фејворс центар и Џо-Џо стреч четворка беше одлична, ги сомелија, Блејк не можеше да го следи Џо-Џо, спејсингот беше одличен и лесно влегуваа во рекетот со што и Џордан мораше да помага па Фејворс имаше лесни забивања. Според мене најголема грешка на Док е што цело време заедно ги игра и Блејк и Пол па кога ќе одмаарат се многу слаби и во тие минути Јута направи неколку серии.Јута е навистина квалитетна, и пред денешниов меч мислев дека ќе ги поминат, само мислев дека барем во првиот меч Клиперси нема да дозволат брејк. Клиперс играат добро на периоди, ама очигледно им фали менталитет, Док е одличен тренер, но во Клиперс никако да направи некој успех.
Кливленд е во една голема криза, се надевам дека нема да направат некои бруки, бидејќи само Кливленд па и Бостон можат да парираат на екипите од Западот.
Потајно се надевам дека Вашингтон ќе успеат да влезат во големото финале, многу симпатична екипа ми се особено Гортат, кој е многу потценет играч според мене а си врши сосема пристојна работа на теренот.
Се надевам дека на западот ќе гледаме страшна кошарка особено на Хјустон-Оклахома и јаки партии од Харден и Расел...
Има новости за Руди?Док е преценет тренер, во последните години дури и слаб тренер. 0 прилагодување има во него. Синоќа беше тактички изгазен од Снајдер. Петорката на Јута со Фејворс центар и Џо-Џо стреч четворка беше одлична, ги сомелија, Блејк не можеше да го следи Џо-Џо, спејсингот беше одличен и лесно влегуваа во рекетот со што и Џордан мораше да помага па Фејворс имаше лесни забивања. Според мене најголема грешка на Док е што цело време заедно ги игра и Блејк и Пол па кога ќе одмаарат се многу слаби и во тие минути Јута направи неколку серии.
За Снајдер немам зборови, човекот заслужува да биди тренер на годината, синоќа му се повредува убедливо најдобриот играч и повторно успева да склопи некоја постава да победи на гостински терен. Одлуката во случај да примат кош да не се земи тајмаут и да се нападни Крафорд беше предобра, знаеше дека Клиперс преземаат на секој пик-анд-рол, дури и клупата скокна од среќа кога Крафорд го презеде Џонсон.
Bone contusion, нема повреди на лигаментите. Изтегнато било и помодрено од ударот, прогнозираат 2 недели пауза. Тешко ќе е без него, барем на 2-2 да се врати да имаат некакви шанси, тешко дека ќе издржат без него.Има новости за Руди?