НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
Вака изгледа дека Пејсерс е вториот патник,на мое задоволство :D
Филаделфија и Орландо треба да ги отепаат во вака важни утакмици.А мислам дека и со другиве не би биле нешто инфериорни.
Мајами ептен тежок распоред,2порази би трбеало минимум да има.
И Чикаго ќе ги тепа нив. Тесно ќе биди. Мајами нема шанса според мене. A и нека се ебат кога изгубија дома од Денвер и ебаните Њујорк :coffee:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
Па и најдобро би било мајами да испаднат, сигурно полесензалак би биле одколку индиана

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.378
Поени од реакции
1.933
THREE TEAMS, TWO SPOTS!
Bulls Schedule: @Philly, @Brooklyn, Orlando, Brooklyn
Heat: @toronto, @Washington, Cleveland, Washington
Pacers: Milwaukee, @Orlando, @Philly, Atlanta

вака Чикаго изгледа дека оди у сигурен плејоф :)
Сите засега се 38-40
Мајами сепак се надевам од навивачки аспект дека Вашингтон и Кливленд ќе ги одмарат играчите последните утакмици.

G

garthok

Гостин
Мајами сепак се надевам од навивачки аспект дека Вашингтон и Кливленд ќе ги одмарат играчите последните утакмици.
Лично, не верувам. Двете екипи се борат за подобра позиција на истокот.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.378
Поени од реакции
1.933
Лично, не верувам. Двете екипи се борат за подобра позиција на истокот.
Ако ме прашваш мене Кавс не ни му значи дали ќе се први или втори во двата случаи или ќе налетат на бостон или на вашингтон,само Вашингтон ќе здупи оти сакат да тепват за да не се сретнат со Кливленд до конференциското финале ама и Мајами не се за отпишвање ги тепаја Кавс 2 пати ова сезона,1 Вориорс.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
Леле што направија идиотиве Чикаго :tapp::tapp: Никогаш да не се пласираат во плеј оф да дај Господ

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
Миротич циркузантот ни за во МЗТ не би го земал.
Колку водеа таму при крајот 7-8 поени или како и да беше кога гледам само Бруклин поени даваат за 5 секунди ја превртеа :pos:
Па уште и хендикеп -3 на Чикаго. Море мрш таму куртони неписмени. И на она Батлер да му ебам фризурата мајчина

L

Löwe

Гостин
Колку водеа таму при крајот 7-8 поени или како и да беше кога гледам само Бруклин поени даваат за 5 секунди ја превртеа :pos:
Па уште и хендикеп -3 на Чикаго. Море мрш таму куртони неписмени. И на она Батлер да му ебам фризурата мајчина
Батлер е најмалце крив за поразот, да не беше тој 20 разлика ќе изгубеа. На +6 имаа контра на 3 и нешто минути до крај, и Миротич наместо да застане да сопре напад и да држат време, тој фрли alley oop до Батлер ама како Батлер да е 3 метра висок. После тоа следеше 3ка одма на Бруклин.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.778
Поени од реакции
12.112
Батлер е најмалце крив за поразот, да не беше тој 20 разлика ќе изгубеа. На +6 имаа контра на 3 и нешто минути до крај, и Миротич наместо да застане да сопре напад и да држат време, тој фрли alley oop до Батлер ама како Батлер да е 3 метра висок. После тоа следеше 3ка одма на Бруклин.
Ја еба на крајот безвеза шут зеде на -2 промаши и направија лични и отиде Бруклин на 4 разлика. Како и да е, се да им ебам :LOL:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Мајами го тепа Вашингтон во гости..Чикаго изгуби од Бруклин.. Нема шо да барат во плејоф нема потреба од дополнително брукање

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.621
Поени од реакции
1.169
Лејкерси со late playoff push :LOL: Место да танкаат до крај,они им текна да победуваат...околу 50% шанси нивниот пик да отиде кај Фили поточно ако испаднат од топ3:drk:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
Чикаго ќе биде метла , ептен не ги бидува.Полесен тренинг со кој и да паднат.

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Чикаго има две средби со Орландо и Бруклин, Мајами со Кливленд и Вашингтон.
Во случај на ист скор на победи и порази Чикаго е во предност.
Мајами тешко и двете да ги добие со Кливленд и Вашингтон, така да на Чикаго 1 победа практично би требало да му биде доволно.

Инаку ќе има интересни средби во плеј оф на истокот. Индијана може да ја одведе серијата со Бостон на 7 средби.
Торонто ми е без врска тим, ако бидат 3 на исток нивна среќна околност е што во Милвоки само Гркот игра константно добро, Мидлтон има слаб процент на реализација и не е некој кој може да повлече со шут.

Вашингтон е во предност во однос на Атланта и би требало да излезат како победници во таа серија која би можела да оди во 7 натпревари.

Кливленд секако ќе оди во големо финале, излишно е да се дава анализа за нив.
Прашањето е само кои ќе им бидат противниците се до големо финале со Вориорс.

На западот, за Хјустон добро испадна што ќе играат со Оклахома. Да требаше да играат со Мемфис ќе беше потешко за Хјустон, Мемфис ќе стегнеше добра одбрана.

Вориорс и Рокетс се полуфиналисти и Сан Антонио 95% е полуфиналист. Очекувам и Клиперси да поминат со Јута која иако имаше супер сезона, нема да може да биде подобра од Клиперси.

МВП на регуларен дел од сезона треба да биде Вестбрук а не Харден.
Харден има далеку поквалитетни соиграчи и полесно му е да дели асистенции на своите соиграчи.

Впрочем пред некоја сезона Хјустон немаше како сега добар состав и се виде тогаш колкави просеци имаше Харден, имаше далеку послаби просеци отколоку што сега има Вестбрук со слаба Оклахома.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Бруклин се 11-12 во последниве 23 утакмици, ист скор со Кливленд, така да не се чудете што тепаат :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom