НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ima taktika?????..., ako ima togas BRAVO za vladata i za BC...., ako bila "taktika".....
mene poveke mi licat na mali deca so amerikansko lizavce ....amerikanci...., ako treba tie da ja spasuvaat Makedonija.... togas si e...me mater... :)

PS..Trn...?????

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
нема , не смее сега да се делиме по партии само заедно и обединето и ке истраеме

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Kako shto slusham nema bash taktika, Gospod dava. :)

Ama kje ima, zohsto mora da ima da se spravime so ova premrezhie. Inaku nema kako.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Grcka tolku silna???! da stigna dotuka, i da se pravi samo kako ke kazat tie e za neveruvanje, jas licno ne veruvav ni 1%deka ke nema pokana poradi niv!!!?

a izjavite na SAD deka Mak. ke dobie pokana,i deka tie sega ke se zgrizuvat za bezbednosta na Mak. se samo cista diplomacija nisto poveke!

majkata tolku bea mokni ili vo shto e rabotata???!!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Обама е голем фаворит.
Веќе не. Вчера гледав последни анкети.

Демократи против МекКејн.

Републиканецот им бега за некои 4-5 % што не е малку.

Се надеваме дека ќе остане до крај ваквата предност...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ima taktika?????..., ako ima togas BRAVO za vladata i za BC...., ako bila "taktika".....
mene poveke mi licat na mali deca so amerikansko lizavce ....amerikanci...., ako treba tie da ja spasuvaat Makedonija.... togas si e...me mater... :)

PS..Trn...?????
Нене ако некат не дај боже ти треба да ја спасуваш македонија е тогаш си ебавме матер

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.524
Поени од реакции
22.171

Pricinata za toa e deka McCain ne e tolku konzervativen kako sto bea drugite republikanski kandidati i so toa im zema glasaci na Demokratite. I megu niv e popularen.
McCain so sigurnost bi ja prodolzil politikata na Bush sprema Makedonija.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29

Дај боже да е така.

B

Borg_Drone

Гостин
Ајде ајде сега им покажавме барем на циганите дека неможат да си играат како што сакаат со нас....
Сега ако сме доволно паметни ќе можеме да ги поразиме...да ја дотуркаме работава до ОН и таму ќе ја изгубат битката...

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.854
Поени од реакции
2.069
Тоа е доста позитивно за МекКејн, само нека го биде, затоа што ни треба моќен сојузник во овие моменти.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ги издвоив најрелевантните коментари, па збор два и од мене....

Многу лоша ситуација.Ем Грците ни го начукаа сосе јајца, ем се отвара вратата за НАТО влез на Македонија кога ќе се изнајде решение.Што би значело дека сакаш НАТО нема прекин на преговори. Сепак јас во моментов со 3 тона лутина во мене, сум за прекин на преовори.И тоа да биде јавно кажано уште за време на самитот пред сите претседатели.За да види светот дека не сме безкичмењаци. И фино да си излезат нашиве и да го напуштат.Што кур ние бараме кога не сме членка.
Тоа е целта!
Многу остро око, учиш правниче ќе те биде!

Море треба да престанат туристичкиве агенции да продаваат аражмани. А ако не престанат треба да се делува против таквите

Го подржувам предлогот да се заплашат агенцииве кои соработуваат со Атињаните!

Se nadevam deka sega posle ova so se sluci na Samitot Vladata ke gi primeni kontra merkite so gi najavi pred izvesno vreme protiv grckite pederi ,iako ne veruvam deka ke se sluci toa bidejki ocigledno nema mazi vo Makedonija da go napravat toa...so se odnesuva do USA , na kraj sepak pederski izigra i Bush bidejki ocigledno e deka samo ni mackase oci vo vrska so priemot vo NATO...ako navistina Bush sakase da vlezime vo NATO mozese bez problem da go napravi toa bidejki ja ima mokta za toa...da se izrazam metaforicki mozese uste snosti da mu udri 2 samari na Karamanlis i ke se svrsese rabotata vo nasa korist, no ocigledno e deka USA i nema tolku golem interes da vlezime vo NATO stom ne prezede takvi merki kon grckite pederi...isto taka i Turcija malku ne zaeba bidejki ne go ostvari toa so go najavuvase t.e. deka Turcija ke go blokira clenstvoto na Hrvatska i albanija vo NATO ako Gejlada ne blokira nas...za zal na kraj rabotava izleze ebaniot eban,tepaniot tepan...jebi ga
Od druga strana gledano ova so se sluci moze i da e arno za nas ako i samo ako Vladata navistina gi prezemi kontra merkite kon Gejlada, iako ne veruvam toa da se sluci oti ko so gledam za zal nasive nemaat madinja toa da go napravat

Бравос, од тебе треба да учат сите, го делам истото мислење со тебе!

Грција ги одбива сите предлози од Нимиц, коишто според мое мислење се буквално порачани од нив, и после те блокира за влез во НАТО. Сега имаш „одложена покана“ која би се реализирала при наоѓање на заедно прифатливо решение. Дали Грција воопшто би сакала да ја види земјава во НАТО и ЕУ, па и под сменето име?
Токму така, форумов има корист од тебе!

Се гледаат двоните стандарди.
Кога НАТО ја бомбардираше Србија,имаше вето од две три земји,па пак ја бомбардираа.
Факт е дека ако сакаа да влеземе,ќе влезевме.

Точно!

ха . Грција:
Кое име е прифатливо за вас ?
„Ние не сме тие кои и доделуваме име на БЈРМ “

Дали ќе продолжите со преговори со Нимиц ?
„ Ние му ги понудивме возможните решенија кои се прифатливи за Грција “

Навистина приказна сама по себе :
„Ние не и го оспоривме членството на БЈРМ , така одлучи алијансата “

ДОСТА БЕШЕ ЛАЖНА ДЕМОКРАТИЈА

МАКЕДОНИЈО БИДИ МИ ЖИВА И ЗДРАВА
ВЕЧНО НЕКА ТИ Е ИМЕТО !

Вреди да се прочите уште еднаш.

Горан Момировски од А1 вика дека веста на денот е дека на состанокот на Американците со нашите преставници е дека Американците ке потпишат документ со кој Америка ке ја гарантира безбедноста на Македонија.Во овие 10 дена Милошовски треба да отпатува за Вашингтон да го потпишат тој документ.

Најновиот понуда од САД , Македонија да го признае косово откако земјата не наседна дека ќе биде примена во НАТО и претходно не го призна косово!

Грција искористи вето, само на посуптилен начин.
Инаку, во спротивен случај се е јасно, какво НАТО, каква ЕУ, какви глупости и натегања, се што сакаат е да не поделат, заговор.

Сите се кренаа против Македонија!

САД се обврзаа да ни чуваат грб. Тоа мене ми е доволно.
.
Чист гранап!

Ме изненадија Германците кои беа силно на наша страна па се повлекоа.
Германците се најголеми глумци, го основаа УЧК, а нарачаа гранатирање од истите во Тетово 2001, за да мисли македонскиот народ дека се на наша страна.
Тие се кројачи на гетото во кое се наоѓа Македонија, ја водат истата политика на Балканот последниве 100 години. Прочитај историја ќе ти се разјасни.

PS..Trn...?????
Така мислам и јас. А што мислиш ти ако јас кажам дека театарот е по нарачка на БУШ? Убаво се виде неговата пауза помеѓу ХР,АЛ и МК.
Се виде говорот на телото дека човекот знаел дека Македонија нема да биде поканета и не мрдна со мал прст да го спречи грчкото вето, иако имаше иструменти за тоа. Се сомневам дека го одобрил или нарачал ветото.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ги издвоив најрелевантните коментари, па збор два и од мене..
Не се сеќавам да биравме жири за најрелевантни коментари:pos2:
Без намера за навреда на избраните коментари

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Така мислам и јас. А што мислиш ти ако јас кажам дека театарот е по нарачка на БУШ? Убаво се виде неговата пауза помеѓу ХР,АЛ и МК.
Се виде говорот на телото дека човекот знаел дека Македонија нема да биде поканета и не мрдна со мал прст да го спречи грчкото вето, иако имаше иструменти за тоа. Се сомневам дека го одобрил или нарачал ветото.

Некако држи вода ова што го имаш напишано.Уште не можам да поверувам дека Буш тукутака би отишол во Букурешт и да биде тотално посрамотен.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ili jas gresham ili vie ne gledate: Amerika dobi jaki udari vo Bukuresht. Posebno za Ukraina. Najgolem dobitnik mozhe da e Putin od celiov samit. Samitot na NATO ispadna kako da e debata vo EU, tolku mnogu beshe namalena pozicijata na SAD vo sporedba so drugite.

E sega dali i koj "mestel", znael odnapred, itn., toa nikoj od nas ne mozhe da znae.

Kajgana Shop

На врв Bottom