Муслиманството vs Рисјанството, разлики и сличности

Член од
7 април 2005
Мислења
13
Поени од реакции
0
ALOOOOO ALOOOOO ke ja molam muslimanskata populacia na kanalov da mi odgovori na prasanjeto ako moze se razbira i ako ne se stramat da pisuvaat za istoto se razbira ... moram da se navratam uste ednas sory ...mislam nisto licno protiv nikoj sem onaka nekako citatot za muslimanskata religija zavrsi so slednive recenici ....ПС: Се обидов да опфатам некои поважни делови што мислам дека повеќето од дискутантите тука не ги запазиле. Ако евентуално има нешто одредено што ве интересира кажете па ке елаборираме.

Koga veke se raboti za expertsko poznavanje na kuranot bi te zamolil da go prolistas uste ednas ,ama malku podetalno pri krajot kade sto stoi deka ....Koga ke dojde sudniot den tokmu bas onoj nasiot ISUS ke se simne od neboto i 40tina dni ke odi od poedinka na poedinka niz celava zemjina topka i ke go prasuva poedinecno sekogo , koj e tvojot kral i koj e tvojot bog i nezavisno od koga religija, rasa i nacija ke poteknuvas site onie sto nema da se pokorat pred nego ke bidat nisteni za cela vecnost ....a za da nenaideme na ""elaboriranje"" poftorno i nepotrebno veruvam deka nekoj od muslimanive na forumov imaat kuran sto im se naoga pri raka pa moze nekade pri krajot da go procitat i da se uverat vo istoto ova sto go pisav sega tuka ...i ajde napeto e veke da se palamudi za temava nie sme losi vie ste dobri i toa e sto e takvi sme kako sto sme no sepak mora da go pocituvame i sakame nasiot neprijatel onakov kakov sto e ...''Bratstvo i edinstvo

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Во Библијата се вели... Внимавајте на лажните пророци, кои доаѓаат во овчја кожа но внатре се вистински волци (м.з. кој проповедаше мир а беше освојувач?) ке ти препознаете по нивните плодови. Грозјето не се бере од откорнати и скапани грмушки. Секое добро дрво носи добри плодови. Секое лошо дрво носи лоши плодови. Лошото дрво не може да донесе добри плодови и обратно.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Dani^^^ напиша:
Друго-Во исламот е дозволено насилство кон оној што ќе те нападне а во христијанството се вели-Оној што ќе те удри сврти му го и другиот образ и сакај го непријателот како ближен свој.Не убивај!
Ало, ти не би се бранила од насилство? Кој нормален човек го врти вториот образ? Тоа е и еден од најголемите проблеми кои го имам со христијанството. Нема шанси да не се бранам и да не ги бранам своите ближни. Оваа инструкција се коси со здравиот разум, и го засилува ефектот на овцата. Стоички да трпиш насилие. Свашта...

Член од
7 април 2005
Мислења
13
Поени од реакции
0
!BRAVO! e ova e veke hristijanin i kraj i da umram da nezalam :)

Mislev na ova ...kolku sve tuka vo ovie nekolku reda e kazano koj e koj i koj e sto i kako i zasto i ic da nekomentirame veke ...
Во Библијата се вели... Внимавајте на лажните пророци, кои доаѓаат во овчја кожа но внатре се вистински волци (м.з. кој проповедаше мир а беше освојувач?) ке ти препознаете по нивните плодови. Грозјето не се бере од откорнати и скапани грмушки. Секое добро дрво носи добри плодови. Секое лошо дрво носи лоши плодови. Лошото дрво не може да донесе добри плодови и обратно.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
НиколаП ти текнува кога ти реков дека Исус бил безгрешен ти се шудеше. Исус вели да се стремиме кон тоа! А никој не може да го достигне него затоа што тој е самиот Господ.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
aLveGa напиша:
!BRAVO! e ova e veke hristijanin i kraj i da umram da nezalam :)

Mislev na ova ...kolku sve tuka vo ovie nekolku reda e kazano koj e koj i koj e sto i kako i zasto i ic da nekomentirame veke ...

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
NikolaP напиша:
Ало, ти не би се бранила од насилство? Кој нормален човек го врти вториот образ? Тоа е и еден од најголемите проблеми кои го имам со христијанството. Нема шанси да не се бранам и да не ги бранам своите ближни. Оваа инструкција се коси со здравиот разум, и го засилува ефектот на овцата. Стоички да трпиш насилие. Свашта...
Не е битно дали јас мислам дека треба или да го вртам другиот образ-битно мојата религија го отфрла насилството во која е да е форма и во која и да е прилика -зошто само така ќе бидам добар христијанин

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Алвега.... момент.... ти преведувам.

3DS

Член од
19 јануари 2006
Мислења
52
Поени од реакции
0
CopyOfDeath напиша:
Библијата не е напишана од Човек Боже сачувај Па сите настани шо се запишани се запишани од луге т.е човек

А човек како чове кога пишува добива инспирација и додава свои Филови во случките

Неверувам Во приказни напишани од луге

иако сум Првославен Христијанин

Pa koj rece ne e napisana od covek.Jas rekov e bazirana vrz nastani koi lujgeto gi videle(cuda od Isus) za razlika od direktno serviranje na Kuranot(kniga) bez gledanje na nikakvo cudo od mohamed i Alah

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Dani^^^ напиша:
Не е битно дали јас мислам дека треба или да го вртам другиот образ-битно мојата религија го отфрла насилството во која е да е форма и во која и да е прилика -зошто само така ќе бидам добар христијанин
Ова баш и не ми е ептен јасно...
Твојата религија ако е таква, значи ти и да не ги почитуваш нејзините кодекси, сепак како припадник на таа религија, си добар верник???
Ај донт гет ит...
Ама ајде, христијаните секогаш кога немаат добри аргументи, почнуваат безмислици да шлапаат во своја одбрана. Не знам за муслиманите, ама не сум чул до сега.
Коранот и Библијата се ветви книги. Неприлагодени за денешнината. Секако, некои вредности се безвремени, ама книгите не треба од збор до збор да се земаат. Треба да се разграничи помеѓу корисното и мртвиот терет.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ај смирете страсти дека ќе ја заклучам темава ... еднаш да не можело нормално да се дискутира.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
NikolaP напиша:
Ова баш и не ми е ептен јасно...
Твојата религија ако е таква, значи ти и да не ги почитуваш нејзините кодекси, сепак како припадник на таа религија, си добар верник???
Ај донт гет ит...
Ама ајде, христијаните секогаш кога немаат добри аргументи, почнуваат безмислици да шлапаат во своја одбрана. Не знам за муслиманите, ама не сум чул до сега.
Коранот и Библијата се ветви книги. Неприлагодени за денешнината. Секако, некои вредности се безвремени, ама книгите не треба од збор до збор да се земаат. Треба да се разграничи помеѓу корисното и мртвиот терет.

Па коа не ми ги разбираш зборовите нема да ти биде јасно.Јас реков дека ќе бидам добар верник ако го одбивам насилството од себе т.е праам како што заповеда Исус што не значи дека јас го правам тоа. Поентата ми беше the big picture општо на што не учи религијата-а наше е колку ќе го прифатиме.

А за болдираното...бидејќи не си ни христијанин немаш што да кажуваш за христијаните какви се -зошто ако ти си објективен тогаш нема толку коранот да си го земаш при срце..

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Оу Дани... Не сум знаел дека ако сега не сум христијанин, или муслиман немам право да дискутирам на тие теми...
За твоја информација, христијанин сум бил едно 15, 16 години. И тоа апла христијанин.Така да добро знам за што зборувам.
А онака, ок, сега знам на што мислиш. Ама признај, нели е глупа барем таа мисла? Сврти го другиот образ. Не си добар верник. Него глуп верник. Овца спремна за клање.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
NikolaP напиша:
Оу Дани... Не сум знаел дека ако сега не сум христијанин, или муслиман немам право да дискутирам на тие теми...
За твоја информација, христијанин сум бил едно 15, 16 години. И тоа апла христијанин.Така да добро знам за што зборувам.
А онака, ок, сега знам на што мислиш. Ама признај, нели е глупа барем таа мисла? Сврти го другиот образ. Не си добар верник. Него глуп верник. Овца спремна за клање.
Не не не,јас не реков дека нетреба да дискутираш на темава пошто не си верник туку за тој дел дека христијаните тропале глупости -за тоа реков дека немаш право да збориш зошто не си христијанин и тоа може како навреда да се сфати.Инаку зошто да не-баш е добро на оваа темА да пишува некој што не е пристрасен и што пообјективно би гледал од еден верник...

Член од
7 април 2005
Мислења
13
Поени од реакции
0
Upsss snema nekolku pastovi sto se sluci :((
Baska so bidna so prevodot Manga hehehe :) svastarija :)
Ajde do kaj si ti kazav pri krajot ili sedna da go citas od novo cel :)
Baska samo za tvojata replika sedam uste da neizleze deka begam od ona sto go kazav a radi istata kasnam na trening :) se nadevam deka ke si toleranten i ke ubrzas MANGA hehehe

Kajgana Shop

На врв Bottom