- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 6.973
- Поени од реакции
- 41.339
Уште е време комитско
Aбе сигурно ќе си живееш подобро со Босанец или Турчин, затоа што имаш поблизок менталитет со нив, отколку со некој утепан Христијанин од Нигерија или Етиопија. Тоа сигурно.И сега кого сметате дека е подобар за сосед , Бошњак или Етиопиец ?
Предпоставувам ја знаете културната вредност и позадината и на едниот и на другиот.
Зависи, овие муслиманите од Босна реално немаат никакви допирни точки со ислам од пиење до јадење свинско и тоа дури и премногу се избегани од некој идеал од тоа што не ме ни чуди после како Србите таму полека но сигурно им ја земаа цела држава. А овие од Етиопија кои се православни барем мене ми оставиле впечаток на добри луѓе настрана што имаат циганска култура немаа зло во нив како муслиманите Арапи и останатите. Скоро сите православни што сум ги запознал од такви делови на светот, како Копти, Палестинци или Африка ми оставиле впечаток на добри луѓе. Мислењата ми ги знаат сите какви ми се ама секогаш по мене ќе биде секој човек си е приказна за себе но не можеш да бидеш и глуп либерал, реалноста е таа дека муслиманите им направија геноцид на сите христијани низ Африка и Азија, не го измислуваме ние тука на форумот.И сега кого сметате дека е подобар за сосед , Бошњак или Етиопиец ?
Предпоставувам ја знаете културната вредност и позадината и на едниот и на другиот.
link ?
Абе ретко ама не има спремни насекаде хахаха, тоа една масовна тепачка со црнгуги и наши во Австралија ли беше?link ?
на случајов да додаам (може надвор од тема али ај), во Грчка еден наш спасува од давење некој француз, сите други на плажа се понашале демке " јас во подрум", никој не ни мрднал да помогне.
Во Перт беше тоа.Абе ретко ама не има спремни насекаде хахаха, тоа една масовна тепачка со црнгуги и наши во Австралија ли беше?
Појма неам дали е вистина. Повеќе го постирав ради зафрканција, да ја дигнеме дијаспорава малку.link ?
на случајов да додаам (може надвор од тема али ај), во Грчка еден наш спасува од давење некој француз, сите други на плажа се понашале демке " јас во подрум", никој не ни мрднал да помогне.
Спасувачи на плажа