Музичко име на тапет : Coldplay

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Да не бегаш од своите чувства :pos:
Aooooo :D

Како сум се соживувал со ГНР у пм. Дури и Редиохед ги запоставив едно време ради нив од толку што ми легнаа.

Туку најдете си фанови да ја подрашириме темава, не дека вака не ја бива,туку поубо е да има повеќе учесници.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Шо се секираш ти нас ни е интересно и вака. Отиде во темата за ГнР демек да покани фанови а уствари тој хејтерите ги бара :mad:

Ај еден лирикс да уживаме во убавиот збор:

When you're talkin' to yourself
And nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone
(Alone)

So nobody ever told you baby
How it was gonna be
So what'll happen to you baby
Guess we'll have to wait and see
One, two

Old at heart but I'm only twenty eight
And I'm much too young
To let love break my heart
Young at heart but it's getting much too late
To find ourselves so far apart

I don't know how you're s'posed to find me lately
An what more could you ask from me
How could you say that I never needed you
When you took everything
Said you took everything from me

Young at heart an it gets so hard to wait
When no one I know can seem to help me now
Old at heart but I musn't hesitate
If I'm to find my own way out

Still talkin' to myself
And nobody's home
(Alone)

So nobody ever told us baby
How it was gonna be
So what'll happen to us baby
Guess we'll have to wait and see

When I find out all the reasons
Maybe I'll find another way
Find another day
With all the changing seasons of my life
Maybe I'll get it right next time
An now that you've been broken down
Got your head out of the clouds
You're back down on the ground

And you don't talk so loud
An you don't walk so proud
Any more, and what for

Well I jumped into the river
Too many times to make it home
I'm out here on my own, an drifting all alone
If it doesn't show give it time
To read between the lines

'Cause I see the storm getting closer
And the waves they get so high
Seems everything we've ever known's here
Why must it drift away and die

I'll never find anyone to replace you
Guess I'll have to make it through, this time - oh this time
Without you
I knew the storm was getting closer
And all my friends said I was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to di

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Уште колку има до нареден тапет и шо катара че биди ако не е сапрајз?

W

Werther

Гостин
Уште колку има до нареден тапет и шо катара че биди ако не е сапрајз?
Од утре нареден, така ми рекоа. Ако некој фан подзаборавил нешто, нека допише. :)

Инаку, за утре дојава кој ќе биде на тапет има ? :coffee:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Нема конкретен план колку шо знам, така да, рецимо, предлози нешо?

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Не можи Нешнл. Рано им е за ваква јавна егзекуција. Нака се Дорси, се сложуем за нив.

Член од
2 јули 2012
Мислења
8
Поени од реакции
17
Убаво забегавме од муабетот.
Муабетот околу Арангел е потрошен, а ми се свиѓа твојот сомнеж околу Скорпионс. Бенд кој има постава за која 98 посто од бендовите кои имаат ванвременски гитаристи, текстописци пејачи и слично можат да сонуваат. Вокалот, well, му носат вода 7 кома нешто милијарди на планетава.

Или толку ги познаваш Скорпиите, или друго нема. Освен онаа дијагноза што ја давам јас многу често - онаа Виејџуан познавателка на бендови.

„да бе, ги имам слушано, ама шо е она море rock you like a hurricane, многу е лејм“ „Прееска на Vh1 ја даваа“.

Да, пиф паф пуф е длабока песна. Исто ко rock you like a hurricane. Но, не мора да ми дообјаснуваш зошто се сомневаш окоу Скорпиите. Такви муабети сакам само во живо. Вака не. Џабе е.

Репликата ти беше лејм прееска, а сега веќе не е ни реплика. појќе ко на фрустрација ми личи. И корен на некој твој проблем. :D

Од мојот муабет кој веќе мора да го напишам на клингонски за да го разбереш, ти се зафаќаш за мојата можна лага околу литературата и твоето константно напинање зошто не сум се појавил на форумов низ литература за да покажам на таквите ко тебе дека сепак сум литературно поткован и, она што те боли најмногу, признат. Значи, од аргументот дека квалитетот не важи од поднебјето, ти отиде на тој муабет. Инстантно.

Дали сум дал некој показател или не, ме заболе. Знаеш колку? Многу.

Дали ќе ми веруваш ти, ме заболе. Знаеш колку? Ептеееен. Онака со звонечко ептееен во сечиии уши.

И за крај, на постов.

Зошто ми веруваш за Зепелин, кога се немам произјаснато на Форумов? Зошто?

Зепелин се слаб залак за литература? Нешто ме тера да мислам дека не си баш некој познавач на делото на Зепелиновци, но на крајот - ме заболе.

Иглс, ако ги знаеш, праам циркумцизија на старост. И тн и тн.

И како поврзуваш познавање на литература со слушање музика, ме фасцинира.
Нешто налик 15 годишно детенце кое јаде ќотек од другарите (if any) и јаде контениери оти сака да фаќа риби кои поминале пубертет со реплики од World of Worldcraft.

Сакаш да најдам на Форумов литературно докажани (според тебе) момци и девојки кои имаат вкус за музика ко евреин што има предиспозиции за спорт?
И како го објаснуваш мојот музички вкус?

И што ако јас се занимавам со литература, и сум напишал книга за Доплеровиот ефект?

Или за тебе е литратура само опишување на кафеава врата на 76 страници, веднаш пред заплетот, каде што ќе има ходник со металик плочки?

So many questions, so little time. :D
lame, lame...
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 14:56 ---
Извинете што доцнам, но да видев порано, ќе ве поштедев од многу непотребен текст, напишан претходно за Архангел. Едноставно, релацијата џанк - Архангел не оди заедно. Членовите едноставно не користеа стимулативни средства помодерни од ракија и пиво.
Крај.
Терај даље

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ГНР? Среќа шо ме цитира членов погоре, па ќе невидев дека има нешто за бенд како ГНР. А што да пишам? Ке пишам малку, оти не е фер.

Не е фер од моја страна да се расфрлам со зборови за бенд како Гансен Розе. Натпросечен бенд, со самото тоа што не е просечен. Нели.
Длабоки текстови. Убиствени рифови. Препознатлива надпросечност во музиката. Тоа што се наштимани за пола тон разлика од „стандардот“ само кажува дека не се од оваа планета. Ко Архангел и Фллојд шо не се, рецимо. Двоец кој воопшто не потсеќа на Пејџ и Плант. Двоец кој ги одбележа uber квалитетните 90ти години. Двоец кој направи албум наречен „апетит за деструкција“. Тоа ти е ко Плави Оркестар да направи албум „Анархија ол овер Сарајево“. Рецимо.

Али стварта е тоа што се натпросечен бенд. Онака, ко за Сусаро.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
The Doors е поранешна рок група од САД формирана во 1965, во Лос Анџелес, Калифорнија. Музиката на The Doors вклучува текстови со социјални, политички и психолошки влијанија воглавно напишани од Џим Морисон. Прецизните удари на Џон Денсмор, органата и бас органата на Реј Манзарек и иновативниот стил на Роби Крајгер со видливи влијанија од фламенго, џез, блуз, класичната и индијанската музика, во комбинација со длабокиот, сугестивен и харизматичен глас на Џим Морисон биле добитната комбинација.

Сеа воведот го ставив пократок, прво да ви оставам простор вие да пишете повеќе за нив, второ и главно ме фати мрза. Ајде дечки, шкртнете два три петнаис иљади збора за вратите.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А што да се пише за “Вратите“. Најоригиналниот и највеличествениот бенд што постоел. Секој би погрешил кога би пробал да го дефинира нивниот стил. Затоа и ќе кажам едноставно: Нивниот стил е "The Doors". Секоја песна е ремек дело на свој начин.
Една од највеличенствените.

И посветено на најдобриот поет меѓу пејачите

Kajgana Shop

На врв Bottom