Мојата соба - мојот свет?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.072
Сам си имам моја соба ... уживам секогаш кога сум дома , кафе , музиче , форум и некој други работи .... топ :smir:

Кај да е ќе си одам горе и цел спрат ќе е мој :vozbud:
 

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Кул.. тогаш северната страна на мојот свет е разрушена... а во папокот на светот имам кревет врз кој има постелнина, облека, книги и храна, а под кој не се осмелувам да видам што има...
 
G

GoddessOfRock

Гостин
Си имам јас цел комплекс за мене- главна соба и огромна соба за дневни акивности( играње со топка зимото, учење, пишување итн.).
Мојата матична соба се наоѓа на 2 спрат и е средна по големина, ич не ми е по вкус бидејки кога ми ја праве не одлучував јас - сега е розева и сребрена, но се обидувам да ја направам по мој вкус ( ослободив еден цел ѕид и на него цртам кога сум слободна, после на западниот ѕид освен телевизорот се наоѓа еден ќош кој го обожавам- на него е закачена мојата гитара -што ја немам чепнатото веќе 3 дена...)
Мојата споредна соба е на северната страна и е ОГРОМНА и е прилично студена- во неа извршувам дневни активности( учам во неа, таму ми се наоѓаат сите книги, таму пречекувам гости и др), но таа соба е најзначајна бидејки еден дел од неа е специјално направен за сквош( се затвора и ѕидовите се посебно направени).
 

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
собата ми е мевлем
многу е убаво кога си на свое
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
119
Ja ljubam sobata so pogled vo dvorot na Zlatko komsijata, so kos tavan, so parket koj poradi nestrucnosta na majstorite krcka i pri najmalo dvizenje, so star komjuter koj uzasno me nervira koga ke zamrzne, so mnogu polici so knigi i mirizlivi sveki i stapcinja koi i se pasija na sestra mi pomalata...
Go ljubam delot pozadi vratata namenet za bezbrojnite tasni i marami - pasija na dvete sestri Nikolovski!
Gi ljubam 30te ramki so sliki vo koi se zarobeni site prekrasni, radosni i tazni cuvstva na nasite i licata na nasite dragi luge...
No najmnogu go ljubam mojot zid na sonista i spomeni...tamu se site karti od patuvanjata i koncertite, site crtezi i lirski cuvstva so posveti...
Ja ljubam i sestra mi so koja go delam ovoj prostor na potkrovljeto vo semejnata kuka na familija Nikolovski...I neka ne mi dosga tato da se premestam vo drugata soba...sakam da go delam mojot svet so onaa koja najmnogu ja sakam!
Lele be kolku ljubov izrazuvam denes...:pipi:
 

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Bas taka mojata soba e mojot svet.
Pretezno sum tamu, pogolemiot den od slobodnoto vreme dodeka sum doma go pominuvam tamu.Sea sredena e ama nekogas moze da se naleta i na haos a toa e obicno koa sum zafatena po celi denovi na fax i koa ke dojdam gleam samo da si legnam.
Inaku sama si ja srediv, mislam ona sredena e kako so ja sakav.Zidovite mi se zolti i zeleni, zolti zatoa sto sakam leto i zoltata boja mi vleva radost sekogas i toplina, a zelena pak onaka me odmara.
Ima trista djidji midjarnici na site strani, mn mecinja so sum gi dobivala za rodendeni i po razni povodi i stvarno moze da se najde kaj mene svasta.Ima mn detali.
Inaku sama sum vo mojata sobane ja delam so nikogo.
Ama kako i da e toa e moja soba i jas uzivam vo nea toa e sigurno.
 

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Тоа е толку точно. Мојата соба е мојот свет собран на едно место.
Најпријатно се чуствувам во нејзе и е само моја, така да можам да правам што сакам, можам да ја уредувам како сакам. Честопати излегувам во конфликт со мајка ми кога ќе сака нешто да ми помогне, и сега кога земе да ми помага во расчистувањето јас секогаш и велам ајде излези јас сама ќе ја средам. Таа се налути и ме прашува, зошто.
Па сега којзнае јас што сум оставила нешто и сум го заборавила дека таму стои и сега ако таа виде и ајдеее почнува сценариото на мајка ми :tapp:.
И и велам- ако најдеш нешто што не треба, после ќе му суфлираш, така да остави ме сама да си ги средам моите работи.
Исто така ме нервира кога некои работи ќе ми ги остави на некое место и после сакала, нејќела како во земја да пропаднале, оди па ѓи најди, нема шанса.
Па ... My Room, My World, My Rules.
 

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Си имам моја соба горе на спрат.Направена е по мој вкус и скоро сам јас си ја уредив и и средив.Така да може да се каже е мој свет.:pipi:
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
мојата соба е на најгорниот спрат поправо најгорниот спрат е мој хаха и топ ми е можам да седам со 10 другари до сабајле и на никој не пречам не се ни осеќа...имало денови кога не ни сум се симињал да ги видам моите...топ ми е имам на тераса решо ке си сварам кафенце ке зеам нешто за јадење и цел ден седам
 

МургоДШит

Чаршиска џукела
Член од
3 ноември 2008
Мислења
128
Поени од реакции
19
Порано појше си ја сакав. Сега ми е нешто као автобуска станица.

C'est la vie.
 

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
дефинитивно најубавото место на светот кај што можам најубаво да се опуштам да правам што сакам да се одвојам малку од реалниот свет и да живеам во фантазиите,мечињата перниците постерите сликите компјутерот:pipi:
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Дали вашата соба ја чувствувате како ваше катче,како ваш свет?
Дали собата за вас е само обична соба за преспивање?
Дали сте сами во соба или ја делите?
Уредена е по ваша желба?
Секогаш е средена или се е хаотично?


.
..мојата соба..ја делим.. и за нигде е..увек е расфрлана со алишта...со книги и листои насекаде...секогаш е ко да паднала бомба во неа..ама сепак ја сакам..мноооогу....и никаде не ми е толку удобно за спиење како во мојот кревет! и само пола можем да кажем е по мој укус!!!
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.505
Поени од реакции
33.665
Фрли бомба мегу луѓе на фудбалско светско првенство.
Таква ми е собата, само место раце нози.. алишта, кеси од смоки етц.. :kesa:
 
Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Мојата соба е мој свет во кој одвреме навреме мајка ми се обидува да воведе ред.

Значи. Немам брат и сестра. Да, од размазените сум. Собата ми е прилично пространа и тоа е најубавото нешто во врска со неа. Ѕидовите ми се сини, завесите темно виолетови (дури и мрачни), тепихот сино-виолетов. Другото не ми е во тон.

Од една страна, доста девојачка ми е собата. Со многу плишани животни, етикети од облека, каталози од бутици, сувенирчиња од ваму-таму, некои срцесто-романтични сликички и свеќи. Од друга страна, имам големо биро и плус уште една маса каде задолжително се расфрлани еден куп книги, обетки, еве моментално празно чинивче од пудинг и две чаши, две опаковки од чоколадо, неколку помади, чешли, кабли и така натака, што значи дека не ми е баш толку девојачка собата:) И два стола, еден за седење, друг за фрлање облека на него :) Ок, средувам кога ми доаѓаат гости или кога одложувам да седнам да учам... Имам еден телевизор шугав што само неколку наши телевизии (од кои два пати а1) фаќа, еден клавир што се` послабо го дружам и еден компјутер што не може да се одмори од мене...

Си ја сакам собата. Баш е јас. Не може повеќе да личи на мене.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
:helou:Pa onakaa .. hahaha .. Pogolemiot del od denot go pominuvam vo dnevna :) inache vleguvam za da si legnam,da gledam nekogash tv,ova-ona :D Ne e mnogu sredena,ali nema veze :pos2:
Ajde pozz :salut:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom