Тој ти е корисничкиот број кога си се регистрирал во УЈП а пасвордот ти е ист.Кога одиш во УЈП во подрумот кај што се читачите за да скенираш сметки на тој начин се логираш.Инаку уште пред саат и пол не сакаше преку емаил адреса а преку кориснички број работи.Пак не работи Moj ДДВ. Не може да се најавиш а не работи и сајтот e-pdd.ujp.gov.mk
А знае некој каков е тој киос мод?
Прегледај го приврзокот 429048
За Мој ДДВ најдобро е да одиш во дирекцијата на УЈП и со лична карта ќе те регистрираат за 5 минути.Тука нели беше за регистрирање профил на УЈП за да се користи и Мој ДДВ?
Е сега ми бара Даночен идентификационен број и каде требаше да го барам тој број?
Прв пат сакам сам да регистрирам па не знам точно како идеше постапкава.
Овде пишува дека тој даночен број е уствари матичниот на секој од нас:Тука нели беше за регистрирање профил на УЈП за да се користи и Мој ДДВ?
Е сега ми бара Даночен идентификационен број и каде требаше да го барам тој број?
Прв пат сакам сам да регистрирам па не знам точно како идеше постапкава.
Ај прво ќе пробам сам па ако не бива ќе одам до УЈП.За Мој ДДВ најдобро е да одиш во дирекцијата на УЈП и со лична карта ќе те регистрираат за 5 минути.
Автоматски споено мислење:
Овде пишува дека тој даночен број е уствари матичниот на секој од нас:
Управа за Јавни Приходи на Република Северна Македонија
Како даночен орган кој функционира единствено на територијата на Република Северна Македонија, УЈП оперативно ја спроведува даночната политика и врши наплата на даноци и други јавни давачки.www.ujp.gov.mk
Ne.Дали некој е запознаен дали сметка со износ над 30К може да се скенира на читачите во УЈП, пример купиш ТВ и преку апликацијата не ти дава, може ли во УЈП?
Denes mi uplatile mene....заспааа овие за повратов вмровониве
Samo edna ,,konstatacija,,.Ако на некој му треба нека скенира. Не се кој знае колку ама подобро нешто одколку ништо. Ќе му заврши работа на некој кој е при крај. Ако најдам уште некој денов случајно ќе објавам
Прегледај го приврзокот 439540Прегледај го приврзокот 439541
Прегледај го приврзокот 439542
Прегледај го приврзокот 439543
А таа од денешен датум втората скенирана ли е? Само што бев во 11 часот на каса пазарев во Стокомак. Не сум ја ни скенирал таа воопшто.Samo edna ,,konstatacija,,.
Na zena mi sestra //na gosti ni e doma// raboti vo UJP, sega ,,stotuku gi proveri,, smetkive. Istite skenirani se ,,instantno po izdavanjeto,, , a ti ,,gi objavuvas,, za ,,dobro delo,,.
Vo nejzinata ,,sluzbena aplikacija,, cita datum i cas koga istite ,,se izdadeni i skenirani,,.
Dobro delo, so laga e nedobro.
Sekoe dobro
Jas ne lazam.А таа од денешен датум скенирана ли е? Само што бев во 11 часот на каса пазарев во Стокомак. Не сум ја ни скенирал таа.
И таа од 23.12 што е последна никому не сум ја дал да ја скенира
Добро не ми беше намератаа да ве лажам а со лажење ништо јас не добивам особено не од сметкиве.Jas ne lazam.
Screenshoots od ,,sluzbena aplikacija,, so detalni podatoci ,,po smetka,, nema da vidis.
Znaes samiot koga, ,,sto e skenirano,,.
,,ne e vkusno,, i dobronamerno kon bilo koj clen na forumot ,,toa koe go pravis,, t.e. napravi. Za tvojata psiha se raboti, zatoa ,,prstot na celo,,! Ne e arno.
Pozdrav i sekoe dobro uste ednas.
Momce, ne e taka. Ti se obrakam ,,so momce,, bidejki pomaliot si mi e tvoja vozrast.Добро не ми беше намератаа да ве лажам а со лажење ништо јас не добивам особено не од сметкиве.
Чудно ми е таа едната од денешен датум како е можно да е веќе скенирана.
Можеби некој одма ја скенирал пред ти да пишеш. Не е битно веќе и онака сумите не се премногу големи. Ако имам денеска уште нешто пазарено ќе ставам тука сметка па ако ви успее да ја скенирате со среќа да си ги користите колку и да се пари.