МојДДВ - проект за поврат на ДДВ кај граѓаните

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Пак не работи Moj ДДВ. Не може да се најавиш а не работи и сајтот e-pdd.ujp.gov.mk

А знае некој каков е тој киос мод?

1000007548.jpg

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.069
Поени од реакции
5.989
Пак не работи Moj ДДВ. Не може да се најавиш а не работи и сајтот e-pdd.ujp.gov.mk

А знае некој каков е тој киос мод?

Прегледај го приврзокот 429048
Тој ти е корисничкиот број кога си се регистрирал во УЈП а пасвордот ти е ист.Кога одиш во УЈП во подрумот кај што се читачите за да скенираш сметки на тој начин се логираш.Инаку уште пред саат и пол не сакаше преку емаил адреса а преку кориснички број работи.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Тука нели беше за регистрирање профил на УЈП за да се користи и Мој ДДВ?

Е сега ми бара Даночен идентификационен број и каде требаше да го барам тој број?

Прв пат сакам сам да регистрирам па не знам точно како идеше постапкава.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.069
Поени од реакции
5.989

Е сега ми бара Даночен идентификационен број и каде требаше да го барам тој број?

За Мој ДДВ најдобро е да одиш во дирекцијата на УЈП и со лична карта ќе те регистрираат за 5 минути.
Автоматски споено мислење:

Овде пишува дека тој даночен број е уствари матичниот на секој од нас:

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
За Мој ДДВ најдобро е да одиш во дирекцијата на УЈП и со лична карта ќе те регистрираат за 5 минути.
Автоматски споено мислење:

Овде пишува дека тој даночен број е уствари матичниот на секој од нас:
Ај прво ќе пробам сам па ако не бива ќе одам до УЈП.

Член од
1 јануари 2013
Мислења
43
Поени од реакции
25
Дали некој е запознаен дали сметка со износ над 30К може да се скенира на читачите во УЈП, пример купиш ТВ и преку апликацијата не ти дава, може ли во УЈП?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Ако на некој му треба нека скенира. Не се кој знае колку ама подобро нешто одколку ништо. Ќе му заврши работа на некој кој е при крај. Ако најдам уште некој денов случајно ќе објавам
1000008990.jpg 1000008988.jpg
1000008986.jpg
1000008985.jpg

Член од
28 ноември 2022
Мислења
433
Поени од реакции
792
Ако на некој му треба нека скенира. Не се кој знае колку ама подобро нешто одколку ништо. Ќе му заврши работа на некој кој е при крај. Ако најдам уште некој денов случајно ќе објавам
Прегледај го приврзокот 439540Прегледај го приврзокот 439541
Прегледај го приврзокот 439542
Прегледај го приврзокот 439543
Samo edna ,,konstatacija,,.
Na zena mi sestra //na gosti ni e doma// raboti vo UJP, sega ,,stotuku gi proveri,, smetkive. Istite skenirani se ,,instantno po izdavanjeto,, , a ti ,,gi objavuvas,, za ,,dobro delo,,.
Vo nejzinata ,,sluzbena aplikacija,, cita datum i cas koga istite ,,se izdadeni i skenirani,,.

Dobro delo, so laga e nedobro.
Sekoe dobro

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Samo edna ,,konstatacija,,.
Na zena mi sestra //na gosti ni e doma// raboti vo UJP, sega ,,stotuku gi proveri,, smetkive. Istite skenirani se ,,instantno po izdavanjeto,, , a ti ,,gi objavuvas,, za ,,dobro delo,,.
Vo nejzinata ,,sluzbena aplikacija,, cita datum i cas koga istite ,,se izdadeni i skenirani,,.

Dobro delo, so laga e nedobro.
Sekoe dobro
А таа од денешен датум втората скенирана ли е? Само што бев во 11 часот на каса пазарев во Стокомак. Не сум ја ни скенирал таа воопшто.

И таа од 23.12 што последна ја ставив никому не сум ја дал да ја скенира :eek:

За другите две и не сум баш сигурен дали се скенирани. Не ми е намерата да ве лажам тие ми останале во џеб и решив да ги ставам на форумов.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
433
Поени од реакции
792
А таа од денешен датум скенирана ли е? Само што бев во 11 часот на каса пазарев во Стокомак. Не сум ја ни скенирал таа.

И таа од 23.12 што е последна никому не сум ја дал да ја скенира :eek:
Jas ne lazam.
Screenshoots od ,,sluzbena aplikacija,, so detalni podatoci ,,po smetka,, nema da vidis.
Znaes samiot koga, ,,sto e skenirano,,.
,,ne e vkusno,, i dobronamerno kon bilo koj clen na forumot ,,toa koe go pravis,, t.e. napravi. Za tvojata psiha se raboti, zatoa ,,prstot na celo,,! Ne e arno.

Pozdrav i sekoe dobro uste ednas.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.828
Поени од реакции
8.241
Jas ne lazam.
Screenshoots od ,,sluzbena aplikacija,, so detalni podatoci ,,po smetka,, nema da vidis.
Znaes samiot koga, ,,sto e skenirano,,.
,,ne e vkusno,, i dobronamerno kon bilo koj clen na forumot ,,toa koe go pravis,, t.e. napravi. Za tvojata psiha se raboti, zatoa ,,prstot na celo,,! Ne e arno.

Pozdrav i sekoe dobro uste ednas.
Добро не ми беше намератаа да ве лажам а со лажење ништо јас не добивам особено не од сметкиве.

Чудно ми е таа едната од денешен датум како е можно да е веќе скенирана.

Можеби некој одма ја скенирал пред ти да пишеш. Не е битно веќе и онака сумите не се премногу големи. Ако имам денеска уште нешто пазарено ќе ставам тука сметка па ако ви успее да ја скенирате со среќа да си ги користите колку и да се пари.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
433
Поени од реакции
792
Добро не ми беше намератаа да ве лажам а со лажење ништо јас не добивам особено не од сметкиве.

Чудно ми е таа едната од денешен датум како е можно да е веќе скенирана.

Можеби некој одма ја скенирал пред ти да пишеш. Не е битно веќе и онака сумите не се премногу големи. Ако имам денеска уште нешто пазарено ќе ставам тука сметка па ако ви успее да ја скенирате со среќа да си ги користите колку и да се пари.
Momce, ne e taka. Ti se obrakam ,,so momce,, bidejki pomaliot si mi e tvoja vozrast.
Skenirani se ,,pred da gi objavis,,.
Zaklucno deka ,,od tuka,, nikoj ne gi skeniral.
Iluzorno e ,,da se dokazuvame,,. I samiot ,,se nadevam si svesen,, deka ne e arno ,,deloto,,.

Jas i soprugata ,,koga ke go ispolnime,, limitot za povrat , zenata gi ,,podaruva smetkite,, //validni// vo fb grupa ,,domakinski muabeti,, vo poraka na ,,onie koi baraat,,.

Bez dopolnitelni ,,citati i raspravii,, , dokolku vistinski sakas nekomu da pomognes, pomogni, no ,,ne se majtapi,,. Nie mesecov ,,go ispolnivme limitot,, imavme trosoci.
Stavaj samo validni smetki ako imas , ,,mozebi nekomu ke mu se od polza,,.

A sega finalno ,,ke te pozdravam,, i ti posakuvam ubav docek na novata godina.

Kajgana Shop

На врв Bottom