Монти Пајтон

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Правото значење и вредност на Монти Пајтон нема да биде разбрано уште најмалку 100 години...едни од најзначајните личности на нашево време...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Значи јас многу повеќе го сакам тој специфичен хумор, не оној американски типичен за Friends, некој од глумците оди па ќе се сопне и сета публика паѓа од смеење. Тоа мене не ми е смешно.
Не знам зошто велите дека шегите во Монти Пајтон се тешки за сфаќање, т.е. дека филмот е смешен само на паметни. Пример:
Во The meaning of life, професорот кога им демонстрира на учениците за секс, смешно е, ама не толку за да се изгазиш од смеење. И што има во таа сцена тешко за разбирање?
Во The life of Bryan, повторно не треба да си многу паметен за да сфатиш што е смешното кога војниците ќе го тераат Брајан да пишува "графити" против нив, заради неговите грешки во правописот. И повторно, се насмевнав, ама не се изгазив од смеење. Каде е тука тоа "треба да си препаметен за да сфатиш што е смешно"?
И трет пример, пак во The meaning of life, сцената кога тој богатиот и кажува на жена му дека се измислени кондоми, не е тешко да се сфати зошто е смешно, и по трет пат, се насмевнав скромно, но не паднав од столица од смеење.
Ти си очигледно девојка која многу малку се смее. Но, не ти мешам, веројатно треба и сериозни луѓе да има на светот.

Видиш, ја на сите тие сцени се превртувам од смеење. А ти ме прашуваш што има смешно во нив? Не знам, едноставно будат многу смеа во мене. На истиот начин и јас не разбирам како постарите генерации се смеат на Тесна кожа на работи кои мене ми се као да гледам англиска драма. :pov: Но, вкусови, вкусови.

Зошто мислам дека се тое интелигентни шеги, па затоа што се како Head And Shoulders, три во едно, покрај основната шега која ја приметуваат сите, со себе носи уште мал милион други глупости кажани меѓу редови. Првата сцена што ја спомна со сексот, е смешна сама по себе заради муабетот со сексот, но истовремено дава пример како ни изгледа образованието, и сигурно уште илјада работи кои се провлекуваат низ секоја реченица. Во American Pie е лесно, гледаш како типот ја ебе питата и се смееш.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Извинете на оф-топиков,ама Тесна Кожа немој да ја чепкаш. :)

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Хаха како сум се смеел на тоа со таа свинјата кога ќе јаде у ресторан. Хаха Meaning of Life мислам дека беше

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Најзакон... хмм најзакон е обраќањето кон овците :pos:

...I'm not :pos: :pos: :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Баш пред некој ден го изгледав Моnty Pyton and the Holy Grail. Дефинитивно специфичен хумор кој не е за сите. Некому е ремек-дело некому најидиотско нешто излезено во форма на филм. Јас се пресмеав.

:pipi:

Член од
26 октомври 2009
Мислења
13
Поени од реакции
1
Баш пред некој ден го изгледав Моnty Pyton and the Holy Grail. Дефинитивно специфичен хумор кој не е за сите. Некому е ремек-дело некому најидиотско нешто излезено во форма на филм. Јас се пресмеав.

:pipi:
Филмот е лудница. :tv:

Д Килер Факинг Бани. :pos2:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Животот си го остаив на видеово...ке умрев од смеење...

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183

"This isn't an argument"
"Yes it is..."
"No it isn't, it's just contradiction!"
"No it isn't..."
"Yes it is, you just contradicted me!"
"No I didn't..."
"Oy! you did!"
"Look, if I argue with you, I must take up a contrary position"
"But it isn't just saying 'No it isn't' "
"Yes it is..."
"No it isn't!"

100 yards for people with no sense of direction

He's not pining, he's passed on. This parrot is no more. He has ceased to be. He's expired and gone to meet his maker. He's a stiff, bereft of life, he rests in peace. If you hadn't have nailed him to the perch he'd be pushing up the daisies. He's rung down the curtain and joined the choir invisible.
This is an ex-parrot!

:pos:

D

DartWader

Гостин
Како се викаше тој дел со вицот од кој се умира од смеење ? Морам да го најдам :pos2:

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248

Watch both of them.

Како се викаше тој дел со вицот од кој се умира од смеење ? Морам да го најдам :pos2:

Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

Х

Ханзо

Гостин
А некому е двете. Мене ми е идиотско нешто на кое се мочам од смеење. :) Now go away or I shall taunt you a second time!
Zwei peanuts were walking down the strasse... :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom