Toecutter
Biafran Baby
Правото значење и вредност на Монти Пајтон нема да биде разбрано уште најмалку 100 години...едни од најзначајните личности на нашево време...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи јас многу повеќе го сакам тој специфичен хумор, не оној американски типичен за Friends, некој од глумците оди па ќе се сопне и сета публика паѓа од смеење. Тоа мене не ми е смешно.
Не знам зошто велите дека шегите во Монти Пајтон се тешки за сфаќање, т.е. дека филмот е смешен само на паметни. Пример:
Во The meaning of life, професорот кога им демонстрира на учениците за секс, смешно е, ама не толку за да се изгазиш од смеење. И што има во таа сцена тешко за разбирање?
Во The life of Bryan, повторно не треба да си многу паметен за да сфатиш што е смешното кога војниците ќе го тераат Брајан да пишува "графити" против нив, заради неговите грешки во правописот. И повторно, се насмевнав, ама не се изгазив од смеење. Каде е тука тоа "треба да си препаметен за да сфатиш што е смешно"?
И трет пример, пак во The meaning of life, сцената кога тој богатиот и кажува на жена му дека се измислени кондоми, не е тешко да се сфати зошто е смешно, и по трет пат, се насмевнав скромно, но не паднав од столица од смеење.
Баш пред некој ден го изгледав Моnty Pyton and the Holy Grail. Дефинитивно специфичен хумор кој не е за сите. Некому е ремек-дело некому најидиотско нешто излезено во форма на филм. Јас се пресмеав.
![]()
Како се викаше тој дел со вицот од кој се умира од смеење ? Морам да го најдам :pos2:
А некому е двете. Мене ми е идиотско нешто на кое се мочам од смеење.Баш пред некој ден го изгледав Моnty Pyton and the Holy Grail. Дефинитивно специфичен хумор кој не е за сите. Некому е ремек-дело некому најидиотско нешто излезено во форма на филм. Јас се пресмеав.
Zwei peanuts were walking down the strasse...Како се викаше тој дел со вицот од кој се умира од смеење ? Морам да го најдам :pos2: