Можна ли е независност за Косово?

Можна ли е Косово наскоро да добие независнот?

• Вкупно гласачи
    106
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 септември 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Sto se odnesuva na Kosovo nema da dobie celosna nezavisnost tuku nekoja kontrolirana nezavisnost.Ako go priznaat ja otvaraat pandorinata kutija vo evropa.A za nova vojna na Kosovo nema sansi da ima,moze da ima vo Makedonija zosto kriminalot i korupcija vise nikoj nemoze da go kontrolira pa zatoa moze da ima vojna isto kako vo 2001 god.da go prikrijat sopsveniot kriminal ne samo partiite na vlast tuku i tie vo opozicija.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Србите ќе се обидат да си земат малку повеќе од 15% на територијата која сега им припаѓа,се зависи од безбедноста на Трепча и спремноста на Русија за "соработка".

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па тој што ке ја земе Митровица(северниот дел) ја зема и Трепча.

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
За Македонце да не причам сви знају да су генерално најгостољубивији и најпријатељскији народ...
Да, точно е тоа и токму затоа вие не злоупотребувавте и од 1913 до 1945 година вардарскиот дел на Македонија беше под српско ропство, а Македонците беа тероризирани и угнетувани поради тоа што не сакаа да се посрбат. Истата асимилаторска политика продолжува и денес олицетворена во Српската Православна Црква. Непризнавањето на Македонската Црква значи целосно негирање на Македонците и на Македонија. Српската Православна Црква ја продолжува мегаломанската српска политика на Балканот сакајќи од Србија да направи балканска веле-сила. Такво нешто нема да ви успее, а Косово само е доказ за тоа :baeh:

Косово ќе биде независно - тоа е факт.
Улогата на Србија на Балканот веќе станува ништожна - и тоа е факт.

Во последно време единствената проблематична држава на Балканот е Србија. Ниту една европска земја, а да не зборуваме за САД не ја поддржува Србија. Нападот на Србија од страна на НАТО само го потврдува тоа. Србија влезе во групата на држави како Ирак, Иран...

Но, као што ви кажете "Ко високо лети, ниско пада!" То се баш вама догодило. Помнам како Шешељ до пред неколку години, а можеби уште сонува дека Р. Македонија била "Јужна Србија". Ете токму затоа од "Велика Србија" во наредниот период ќе имате само "Београдски пашалак" :baeh:

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Eво ово ти е куме Париз

Ама за ово сборим, политички незнам како, ама до сега никој званичник во Бугарија не е кажувал "Ние сме ЗА", ниту един!

За деленето не знам, ама Трепча на север има инсталации, ама голем дел от мините е во албанската част. Па ако знаеш колку е да строиш инсталации и да копаш поново - сите ке бидат губитници. А и мините нема да бидат нихови - ако се дели Косово - 100% руски, ако не се дели - Амерички, немски или френски. То ти е вистината.

А овај форум го покажува дека сите проблеми са кај нас. Зашто никој не оди да пцуе немци, французи или други велесили, кои су го сачинели овај лонац-поклопац, а само едни други се лупаме. Па бугари и македонци, исто и срби су единствени на балканот, кои могат да си зборуват безпроблем и да се разумеват. Па пробајте со турци, румуни, албанци или грци? Ама на - мржнја велика. Е за то пак ке кажувам - нема нивгаж православците на Балканот добро да видат. Ако самите не го променим ова глупа ситуација.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...mene da vi kazam, najiskreno muabetive od vakov tip nezavisno Kosovo iliti sto ja znam kosovo e na ovie-onie, mi se malce smeshni...izvinete momci ama Kosovo e veke resheno...malce kasnite so muabetite...

...koj e pashata na Kosovo sega momentalno?
...koj moze da ti odzeme toa sto si kupil so pari a ti go prodal nekoj dobrovolno?
...koja e razlikata ako kosovo oficijalno se proglasi za teritorija koa vishe tamu se znae gazdata...isti ti gjavol igra tamu i sea i posle ke igra

...malce ee kasno za raspravii...vistinata e taa...iako ni se dopadnala ili ne na bilo koj od nas...

...jebiga, to je.:(

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Koштуница вели,Србија не сака во НАТО,а тоа фрла нова светлина на целата работа.:)Па затоа темава станува повторно актуелна.

Член од
23 јули 2007
Мислења
166
Поени од реакции
2
zarem srbija ke ja dade zemjata so bogato minato(bitkata na neretva )poprvo ke izbie vojna odkolku nezavisno Kosovo

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
zarem srbija ke ja dade zemjata so bogato minato(bitkata na neretva )poprvo ke izbie vojna odkolku nezavisno Kosovo
Читни малку од темава понапред,или те мрзи,па ќе видиш колку некого го интересира минатото,а и Неретва не е во Косово(да тиам то даскалиците по Географија).:):):)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Уф мори мајко... па добро дека ни си го кажувал битката на Нева...

Седи бе Бугар,па можел и да ја спомне Битката на Марица,само тоа е за на друга тема кога ќе ја делиме Бугарија а не Косово.:)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Да, точно е тоа и токму затоа вие не злоупотребувавте и од 1913 до 1945 година вардарскиот дел на Македонија беше под српско ропство, а Македонците беа тероризирани и угнетувани поради тоа што не сакаа да се посрбат. Истата асимилаторска политика продолжува и денес олицетворена во Српската Православна Црква. Непризнавањето на Македонската Црква значи целосно негирање на Македонците и на Македонија. Српската Православна Црква ја продолжува мегаломанската српска политика на Балканот сакајќи од Србија да направи балканска веле-сила. Такво нешто нема да ви успее, а Косово само е доказ за тоа :baeh:

Косово ќе биде независно - тоа е факт.
Улогата на Србија на Балканот веќе станува ништожна - и тоа е факт.

Во последно време единствената проблематична држава на Балканот е Србија. Ниту една европска земја, а да не зборуваме за САД не ја поддржува Србија. Нападот на Србија од страна на НАТО само го потврдува тоа. Србија влезе во групата на држави како Ирак, Иран...

Но, као што ви кажете "Ко високо лети, ниско пада!" То се баш вама догодило. Помнам како Шешељ до пред неколку години, а можеби уште сонува дека Р. Македонија била "Јужна Србија". Ете токму затоа од "Велика Србија" во наредниот период ќе имате само "Београдски пашалак" :baeh:
Слафко немораш да му се истураш на синиша, тој е еден од тие што јасно му е дека многу терор е ширено по балканов, и нему лично исто така не му се допаѓа, освен тоа не е тие синиша крив што српските владетели а подоцна и власти имале а може и сеуште имаат територијални претензии, па се обидувале и со асимилација полесно да си ги остварат тие претензии, исто како што тоа го правеле и бугарските власти и владетели.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Слафко немораш да му се истураш на синиша, тој е еден од тие што јасно му е дека многу терор е ширено по балканов, и нему лично исто така не му се допаѓа, освен тоа не е тие синиша крив што српските владетели а подоцна и власти имале а може и сеуште имаат територијални претензии, па се обидувале и со асимилација полесно да си ги остварат тие претензии, исто како што тоа го правеле и бугарските власти и владетели.
Се согласувам потполно со постот.

Тоа е една “прекрасна“ македонска особина! Му се правиш јунак на тој што најмалку ти е крив а на тој што треба да му покажеш заби му ќутиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom