- Член од
- 13 февруари 2007
- Мислења
- 5
- Поени од реакции
- 0
Problemot so suvata koza go imaat poveketo mladi vo posledno vreme.Inaku mislam deka toa e rezultat na mnogu faktori megu koi go izfdvojuvam i koristenjeto na brzi i nezdravi jadenja.Porano lugeto t.e.generaciite na nasite roditeli imale i seuste imaat normalen tip na koza i ne im e potreben nekoj poseben tretman,za razlika od nas.Tie i ne koristele nesto posebno za nega na kozata pa i nemaat tolku problemi.Jas mislam deka i poveketo problemi na kozata si gi pravime i samite nie bidejki koristime se ama bas se za sto ke slusneme.Tuka e nasata greska bidejki ako momentalno koristime nekoja krema koja veke nasata koza ja prifatila i i odgovara,a pak od prijatelkata slusneme deka taa koristi druga"POUBAVA"krema vednas ja menime taa sto ja koristime.Samata koza ne moze tolku lesno da gi istrpi tie promeni i reagira obicno so mozolcinja ,akni,mitiseri(crnki) i drugi anomalii.Zatoa ako veke sme nasle nesto sto ni odgovara na kozata ne treba da go menuvame po nikoja cena ,osven ako samata koza ne se zasiti od momentalnata krema.Zasituvanjeto ke go osetime koga nema da go ima istiot efekt od kremot kako porano. Inaku i jas imam suva koza i momentalno upotrebuvam krem od badem sto e mnogu dobar za suvata koza no ja tretiram kozata i so peeling i maski za mnogu suva i osetliva koza.