И Бошко и Чедомир во Звезда се покажаа катастрофално. Ниту имала Македонија стручен штаб ниту ќе има некогаш. Треба да се работи на играчи...Јонуз може вода да им носи на Тони Савевски.Бошко Ѓуровски и Чеде Јаневски
+1И Бошко и Чедомир во Звезда се покажаа катастрофално. Ниту имала Македонија стручен штаб ниту ќе има некогаш. Треба да се работи на играчи...
Прв пат го слушаш тоа ?кој има денешен Спорт да прочита за Јонуз Изгубиле младинците 7:0 од Србија овој рекол 5:0 сме изгубиле:pos2::pos2:
Ова е 3-4 години старо...кој има денешен Спорт да прочита за Јонуз Изгубиле младинците 7:0 од Србија овој рекол 5:0 сме изгубиле:pos2::pos2:
Мислењево е тиња ко логото од бендот што ти е на аватар .Не знам што мрчите толку а уште човекот ништо не направил.Имавме прескап селектор?Со големо меѓународно искуство?Сменивме еден куп селектори?КОј од кој беше полош.Менталитетот ваш НЕ УКОПУВА ЦЕЛА НАЦИЈА!Дајте му шанса на Човекот па после јадете г*мна.А тој Јаневски ја укопа Звезда што ке ни е нас?Малце чукните тоа главите пред да зборите
izvini drugarce ama za nekoi raboti ne se slozuvam so tebe!!!Мислењево е тиња ко логото од бендот што ти е на аватар .
Извини, кој го криеше дебаклот на пријателскиот меч на младите со Србија ? И Јонуз беше дел од тој нивни срамен " заговор '', јас незнам како после тој Резил на овој човек му дадоа шанса да води сениорски тим, после таква црна дамка во своето менаџирање, типот води фудбалски национален тим, свесен си за значењето на претходниве 3 збора . . . . еве пак, фудбалски НАЦИОНАЛЕН тим .
Сега беше потребен човек кој ке не извади од самото дно, Јонуз не е тој на кој јас му верувам, неговото сиромашно тренерско CV ( плус криењето на резултат ) ми/ни налага да го имам/е тој став, убаво реков во еден мој пост, Јонуз според Хари нормално е да биде адекватен Селектор, зашто такво е и неговото фудбалско искуство, деструктивно, а нели, тоа е основната цел на Хари и ФФМ, деструктивност кон мак.фудбалот .
Чедомир Јаневски во никој случај не ја укопа Ѕвезда, како прво ја наследи во многу лош период, ко второ тимот оваа година беше погоден со голем број скандали кој резултираа и со затворски казни и слично . . . уште од старт, Ѕвезда беше одбележана на пропаст сезонава и тоа е тоа . Го водеше самостојно Бриж, беше дел од Олимпијакос заедно со хрватот Лука Перузовиќ, беше супер фудбалер каде играше и со најдобрата генерација на Вардар заедно со Дарко Панчев, Илија Најдовски, Драган Канатларовски и Васил Рингов, збори 5 јазици ( македонски, српски, англиски, холандски и француски ) и во моментов, беше убедливо најдобриот избор помеѓу понудените, ФАКТ .
Али да идеме контра Македонија, едноставно неможам, постовите во кои некои повикуваат на бојкот се безсмислени, немаат логика, нит Јонуз нит Хари овчарот не вредат колку Македонија и оние кои излегуваат на теренот и даваат Се од себе за нас .
Мене ме разочарува односот на Медиумите, требаше со дрва и камења да фрлаат кон ФФМ уште од старт, кога сите видовме кој Селектор е фаворизиран, со местена анкета на нивниот сајт . . . вака, нивниот за жал неутрален однос дополнително им овозможува на ФФМ да прават што сакаат .
Сакате своевиден протест, ке го правите тоа што го прават во Италија и останатите земји каде преовладуваат Ултрасите, ке направите 100 банери, ке скандирате против ФФМ и вашиот глас ке биде и те како чуен, вака на тастатура и со бојкоти . . . смешно е, и онака 1000 души одат кога игра репрезентацијата, тој бојкот ке биде неприметлив .
Нека се избацат 20 000 против Исланд сега со СВОЈ СТАВ, со транспаренти . . . па ке видите што ке биде низ секој спортски медиум наредниот ден, едноставно, вашиот глас ке биде чуен . :smir:
п.с. Секоја чест за дечките од Македонски Спорт, единствениот медиум кој се обидува да издејствува смена на уништувачите на мак фудбалот, нормално, истото поткерепено со факти и објективни гледишта .
+ Хари мораше да му се оддолжи некако на Јонуз... Па човекот цела кумановска област ја "прекопа" за да направи нелегитимно собрание и да му даде нелегитимна власт на мајмунот, така да...Мислењево е тиња ко логото од бендот што ти е на аватар .
Извини, кој го криеше дебаклот на пријателскиот меч на младите со Србија ? И Јонуз беше дел од тој нивни срамен " заговор '', јас незнам како после тој Резил на овој човек му дадоа шанса да води сениорски тим, после таква црна дамка во своето менаџирање, типот води фудбалски национален тим, свесен си за значењето на претходниве 3 збора . . . . еве пак, фудбалски НАЦИОНАЛЕН тим .
Сега беше потребен човек кој ке не извади од самото дно, Јонуз не е тој на кој јас му верувам, неговото сиромашно тренерско CV ( плус криењето на резултат ) ми/ни налага да го имам/е тој став, убаво реков во еден мој пост, Јонуз според Хари нормално е да биде адекватен Селектор, зашто такво е и неговото фудбалско искуство, деструктивно, а нели, тоа е основната цел на Хари и ФФМ, деструктивност кон мак.фудбалот .
Чедомир Јаневски во никој случај не ја укопа Ѕвезда, како прво ја наследи во многу лош период, ко второ тимот оваа година беше погоден со голем број скандали кој резултираа и со затворски казни и слично . . . уште од старт, Ѕвезда беше одбележана на пропаст сезонава и тоа е тоа . Го водеше самостојно Бриж, беше дел од Олимпијакос заедно со хрватот Лука Перузовиќ, беше супер фудбалер каде играше и со најдобрата генерација на Вардар заедно со Дарко Панчев, Илија Најдовски, Драган Канатларовски и Васил Рингов, збори 5 јазици ( македонски, српски, англиски, холандски и француски ) и во моментов, беше убедливо најдобриот избор помеѓу понудените, ФАКТ .
Али да идеме контра Македонија, едноставно неможам, постовите во кои некои повикуваат на бојкот се безсмислени, немаат логика, нит Јонуз нит Хари овчарот не вредат колку Македонија и оние кои излегуваат на теренот и даваат Се од себе за нас .
Мене ме разочарува односот на Медиумите, требаше со дрва и камења да фрлаат кон ФФМ уште од старт, кога сите видовме кој Селектор е фаворизиран, со местена анкета на нивниот сајт . . . вака, нивниот за жал неутрален однос дополнително им овозможува на ФФМ да прават што сакаат .
Сакате своевиден протест, ке го правите тоа што го прават во Италија и останатите земји каде преовладуваат Ултрасите, ке направите 100 банери, ке скандирате против ФФМ и вашиот глас ке биде и те како чуен, вака на тастатура и со бојкоти . . . смешно е, и онака 1000 души одат кога игра репрезентацијата, тој бојкот ке биде неприметлив .
Нека се избацат 20 000 против Исланд сега со СВОЈ СТАВ, со транспаренти . . . па ке видите што ке биде низ секој спортски медиум наредниот ден, едноставно, вашиот глас ке биде чуен . :smir:
п.с. Секоја чест за дечките од Македонски Спорт, единствениот медиум кој се обидува да издејствува смена на уништувачите на мак фудбалот, нормално, истото поткерепено со факти и објективни гледишта .
1. Чекај малце, криење на конечен резултат од тренер за тебе е онака, океј, сеедно . . . епа за мене е крајно несериозно и омаловажувачки од некој кој води наши надежни фудбалери, тоа многу говори за неговиот '' сериозен '' пристап во работата која ја има .izvini drugarce ama za nekoi raboti ne se slozuvam so tebe!!!
1.za utakmicata so srbija, ne samo ti, tuku i mn drugi kritikuvate...zosto??? samo to go imate...kazi drugo neso...plus, na taa utakmica jonuz probuvase cela nova reprezentacija..ama nema vrska...CV-to na jonuz i ne e taka loso kako so velite..so bilo koj tim vo makedonija izboruva evro nastap, so i ne e taka loso...
2. a za janevski...vo nikoj slucaj ne smeese da dozvoli da se sluci ova so i se sluci na zvezda..3-to mesto, gubi doma od vojvodina vadi remi so ekipa so se bori za opstanok, pa so i ako timot bil vo kriza? kakva i da e situacijata, zvezda vo srbija e to so e celtic vo skotska...nema opravduvanje...
3. avanturata vo briz mu traese kolku edna polusezona i go izbrkaa, vo olimpijakos bese pomosnik, kako so kaza, taka da uspesite mu se pripisuvaat na GLAVNIOT TRENER...nikade se nema zadrzano poveke od 6 meseci...znaci nema kontinuitet kako so bara rabotata so nacionalniot tim...a kako so mozime site da vidima negovata reputacija paga..ako bil dobar igrac NE ZNACI DEKA KE BIDI DOBAR TRENER...FAKT
a za mak. sport, nemoj da me smees..pa polosi i posubjektivni novinari od niv NEMA NIKADE..toj vesnik treba da se ukini...nosi \samo zlo na makedonskiot sport...plus za tie pari...namesto 16, treba barem duplo poveke da pisuvaat...so lezenje i laenje zemaat pari!!!
pozz:helou: