Мили називи

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Си се викаме Мило најчесто... :)

Член од
3 септември 2008
Мислења
49
Поени од реакции
0
inace sakam koga ke mi kaze "aj ti malo ne lomoti mnogu" ili neso u stilot na "sonce" "sunshine" itn
isto i on saka da go vikam sonce ili magar4e
bas sme slatki neli? hahaha

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Сонце, прасе, куче и гомце. :pipi: Тие ми се од милост, со нив искажувам љубов. Ектремно ретко кажувам маче или срце. Ама, ептен ретко. Останатите познати галовни називи (злато, срцка, бебе...) ги користам во иронија или за нешто така слично змиско. :pipi:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како и поголемиот дел заљубени луѓе и мене ме фаќаат напади и изливи на емоции преку такви називи.:)

Обично викам бебе, зашто ми е асоцијација на нешто преубаво, пренежно и затоа највеќе го употребувам тој израз.

Назив што ич не го сакам е мило затоа што ми е некако како тренд во последниве 2 -3 години секој втор пар си се вика мило. И од моја уста нема излезено никогаш мило, ниту пак ќе излезе.:)

А во нормални случаи, го викам по име, ама си го употребувам и изразот бебе. Сладок ми е зборот, шо да праам. Шут ми.:pipi:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Немам време ја за многу емоции оти сум бизнисмен и зафатен со земјоделието, али ко ќе ми дојди благото, му велам на невестата “Елај мори, пикни се под мене“

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
прасенце, бишенце, толумбичка, фљонгичка, малак, буци, срце и.т.н

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мразам такви називи и не ги употребуам никогаш.
Има поубави начини да се искаже нежност.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Леле колку нема да го слушне тоа од мене...:pos2:
Уствари ќе го слушне...ја тие зборови ги употребувам само кога ќе ме изнервира многу, па така нагалено од преголема иронија си го викам, да не го тепам де :vozbud::vozbud:

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Абе шоубоо име си имам,нема потреба од никакви називи,просто самото име ми асоцира на нежност :pos:
Не озбилно,ептен ме нервираат срциња,златциња и таквите називи,зошто се употребувани од секого и зошто мразам лигавење,ако ме вика така нека ме вика само кој сме сами и САМО тогаш.(и таман ќе се налутам и нема да му текне више :icon_bigg)
А ја него по име го викам,не сум по романтикеве и нежностиве :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не озбилно,ептен ме нервираат срциња,златциња и таквите називи,зошто се употребувани од секого...
Де бе па и вие, шо ако биле употребувани од секого, тие се универзално прифатените лигави зборчиња и не може сеа секој нов пар нови да си смислува. :icon_lol: И вие па многу сакате да сте посебни, его-трипови, еее :baeh: :)

И јас, како и сите обични смртници освен овие сепаратистиве ко членката погоре:), ги користам таквите романтични зборчиња и дури ми е чудно после раскинување на пример, не сум навикната да му се обраќам на човекот по име. :kesa: И слатко ми е мене кога ми се обраќаат така, покрај името, некако ми означува блискост, нежност.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
какви називи бе срцка,сонце,слаткичко нема врска се се тоа булшит, само по име како што се викаш :toe:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
О, колку сум лева за вакви ствари. :icon_lol:

На жалост, не сум ја по романтики, лигавења, срценценценценценценца и остали бљувотини. Ретко ме фаќа такво расположение, неколку пати годишно можда. :icon_lol: Ги неќам сеа, шо да праам. Деминутивите и енглеските мили називи (мили називи бе :icon_lol: ) особено.

Си имам име, надимак... Иако Кики и те како звучи лигаво, тоа, и верзии од него се сосема ок. :)

А "мило" ме курчи. :icon_lol:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хм... мене женската понекогаш ме вика мачор :) Инаку освен срцка, си се викаме на име.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
О, колку сум лева за вакви ствари. :icon_lol:

На жалост, не сум ја по романтики, лигавења, срценценценценценценца и остали бљувотини. Ретко ме фаќа такво расположение, неколку пати годишно можда. :icon_lol: Ги неќам сеа, шо да праам. Деминутивите и енглеските мили називи (мили називи бе :icon_lol: ) особено.

Си имам име, надимак... Иако Кики и те како звучи лигаво, тоа, и верзии од него се сосема ок. :)

А "мило" ме курчи. :icon_lol:
Освем тоа Кики :pos: во случајов Ники се слагам со се погоре кажано.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Hate pet-names...:toe:
...кој к**...некој може да си помисли : лол овие не знаат како се викаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom