Миксање, продуцирање електронска музика - се околу ова

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
На FoLk studio. А за слајд ефект ке му ставиш vibrato на бузукито.
A јас за ова го искористив Chachak VST:

http://www.speedyshare.com/files/22173706/gjupska_muzika.mp3

Позззз.:smir:
ama mislam deka toa nema mnogu da pomogne

bidejki vibrato e gore/dole a ja baram samo gore odnosno up slide

ps. inaku mislam deka imas greska ulodiranoto ne e ciganska tuku srpska ako ne se lazam.

ti go imas otsviremo?

S

StormRage

Гостин
Еве мала професионална помош... само шо неаме Logic :(

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
http://soundcloud.com/soundscape-2/hello

Ова е мојот задњи ремикс, во фрути лупс со основни VSTi и семплови.

Незнам кај беше темата за ваши дела и срања па си постирам овде, сакам критики ако е можно. Нормално од луѓе што го имаат чуено и оргиналот на еванесенс.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.169
Поени од реакции
16.303
laik sum, dali ima alatki so koj audio -video snimka od live izvedba moze da se reparira, t.e. zvukot od peacot ( pa i instrumentite ) da se zameni so kvaliteten audiofajl (studiski snimen), a da se iskoristat od Live izvedbata samo glasovite na publikata , bidejki vo video spotot ima dosta kadri so publikata .. ??

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Лаик си, ама може, али ќе треба многу работа, Симни програм за видео едит.. и потроши си го животот :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.343
Работи некој ableton овде? Не мислам на миксови, лепења, зборам за продукција...па да си помуабетиме.
Бев 5 години на Cubase sx3, и таман кога излезе 5ката, сите на неа, јас на Ableton 8...немам коментар, се најдобро само што има малку потивок out од cubase/nuendo, арно ама затоа на сите други полиња, барем според мене го кине во 10 класи! Можеби сега се дигнаа steinberg по примерот на Logic платформа, арно ама некако не ми се мења па сега ableton...морам да признаам дека имам поголем простор за креација...и секако шибаат releases е не :icon_lol:
А да, ми default-ните плагини се профи до јаја, а и финалниот микс вади малку полигава и помека ама ептен профи продукција.
поздрави

пс : поздрав до мај брада Кискин

Член од
2 декември 2007
Мислења
37
Поени од реакции
1
Правење електронска музика

Znaci, za site zainteresirani za ovaa tema davajte soveti za pocetnici, softwear za pravenje muzika, preporaki, kompozicija na elektronska muzika i sl, pisuvajte site sto se zanimavate muzika isto taka ako moze da ostavate linkovi so sample - ovi, loop -ovi, vst file - ovi drum kits i sl.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Aaa...da ne znae nekoj kako da snimam 3 gitari oddelno na kompjuter i posle da gi spojam snimkite?

Член од
22 мај 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
Ae citam produkcija ova ona , a da ve zaprasam ima li leb od ovaa rabota produkcijava na house muzika? :)
poz

Kajgana Shop

На врв Bottom