Мигрантите низ Македонија

Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
Tака? Ти од лично искуство зборуваш?
Тeбе исто џандарите те носеле во тој-фор тоалет и те терале урина да пиеш? Или знаеш некој што му се десило вакво нешто? (а да не е љубител на уролагниа, садо-мазо, и слични активности)

Што правеле нашите џандари милијарда пати?
Терале невини луѓе да пијат мочка, и ги тепале без причина??

Kaко и секогаш, твојот допир со реалноста - е прилично полош и од твојот осет за објективност.[DOUBLEPOST=1457486645][/DOUBLEPOST]
Кажа кој... Лажгото?


Најпосле и да е така, како што не е - не заборавај во овој случај на чија страна се џандарите.
Дај разбудете се веќе еднаш.
Тој шљамот што тогаш наводно „не пружал отпор“, тој истиот претходно фрлал со карпи и камења и повредувал џандари.
Најпосле фер плеј нема, не постои. Витешки фантазии за „ферка“, двобој на чесни противници, итн... И џандарите треба да се заштитат некако.



А ако ти мислиш поинаку, тогаш повели Ти замени ги момците што на граница ти (ни) го чуваат газот.
Другар, не ми продавај на мене муабети, и држење лекции, тоа на овие културниве марксисти и "антифашисти" продавај им го, мене не.

А од каде знаеш ти кај работам моментално. Втора работа што има јас да ги заменувам не сум војник или полицаец јас да ги заменувам, не смеам ни да поседувам автоматско оружје. Кога "ќе" бидам, војник или полицаец (а тоа тешко остварливо), или ќе добијам калашников без да лежам затвор ако го поседувам, тогаш. Сега јас работам друго на граница.
 

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Кога официјално "прифатниот центар" ќе биде преименуван во мигрантски камп??
Боце?! Хорхе?!
 
Член од
16 април 2010
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.502
шоизрод ќе беше ти, у која дупка тебе те правеле.....
нека ги земат од граница без ќотек и кај тебе у двор, се надевам и ќерка имаш

:pos::pos::pos:
Прво немој да вреѓаш, разговарај убаво, тоа каде сум јас роден, а прашање каде ти си роден и во која канализација е друга тема, не сме ние тема на разговор. Втора работа немам двор, ниту ќерка, а гледам на форумов многу сте сите осилени. Ајде соберете се и дете бранете ја границата место тука да се силите на тастаура, на топличко.[DOUBLEPOST=1457881554][/DOUBLEPOST]
Досега се напишани 357 страници на темава. На секоја од нив таканаречените Хуманисти само кукаат како опесправени биле Арапите и Муслиманите,но на ниедна страница не ги ни спомнуваат Украинците, Ромите и другите кои беа депортирани од Германија по брза постапка. Тој селективен пристап ги дискредитира како хуманисти, така да би ве замолил да не ги нарекуваме веке така, сепак тоа е мисловна именка за неколкуте збунети ликови на форумов.
За Ромите и Украинците НВОата немаат пари и не се во нивни интерес. За Арапите имаат:tapp: бидејќи се наменети за предизвикување на конфликти меѓу народите и домородците.
 
Последно уредено:
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.737
Поени од реакции
9.829
Capture.PNG

Меркел денес доби поздрав од германскиот народ. Ги употребија сите легални и нелегални методи против АфД, од школски весник до државните телевизии и останати медиуми сите ги демонизираа и го плашеа германскиот народ да не гласа против нив, но не им успеа. Трета партија во 2 покраини, втора најголема партија во третата покраина што гласаше денес. Одбројани и се деновите и неа и на сите што насила увезуваат муџахедини без да го прашаат народот. Нека си бара место во Јужна Америка, ништо чудно да заврши таму, иако за некој што ја предаде Германија и цела Европа тоа е премија и недоволна казна.
 
B

Borg_Drone

Гостин
/\
Искрено, не очекував дека толку брзо ќе се случи некаква пресвртница во мислењето на Германците, но, ете, и тоа се случи. Чим и Шпигел пишува за „црна недела“ тогаш дефинитивно се случило нешто. Сега ако дефинитивно после ова Меркел не превземе нешто и не го смени мислењето што го имаше досега, тогаш во 2017 година не ѝ бега клоцата. А партијата „Алтернатива за Германија“ ако дојде до власт во Германија тогаш нема ниту еден мигрант да остане во Германија. Сите ќе ги депортираат со директен чартер-лет за земјата од која се дојдени.
 

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.092
Поени од реакции
3.274
И после нашиот Хорке ќе бил казнет од Меркела,
кога оваа година ќе и се напикат уште 2 милиони (тали)занти, ќе доживее поголем дебакал!!!

Е сега од каде ќе поминат, па во договорот со Турција потпишале, за секој што ќе биде вратен во Турција од Грција да прифатат по еден Сириец, тука Турција ќе ги ротира едни исти личности нон стоп, а за награда ќе праќа Сиријци,
погодете каде сакаат да одат, дајчланија и никаде на друго место.
Втора опција, ако Турција не ги праќа Сиријците, ќе ги пушти пак по море сите во Грција, а Грција ќе ни ги бута на нас.
Ама ние не би требало да ги прифаќаме и ќе има проблеми околу Солунско поле, што не и одговара, имајте на ум дека тие ќе доваѓаат секојдневно, нема одеднаш да бидат на Македонската граница.

Поради тоа јас мислам дека ќе проба да и ги напика на Албанија и со бродови кон Италија,
кај нас веројатно ќе поминуваат во илегала преку планински патчиња, ама ако се голема група ќе бидат лесно забележани и можеме да ги препратиме назад во Грција,
затоа мислам дека Грција ќе ја употреби Албанија, таму во епир нема некаков голем туризам, а и нема многу население за да им сметаат.
 
B

Borg_Drone

Гостин
Ова Хорхе гарант во коалиција со Иван Исцелителот направил Меркел да доживее дебакл. It's Horhe's fault.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.236
Поени од реакции
21.536
Denesen rezultat:

Baden-Württemberg: Najlos rezultat na CDU dosega
Rheinland-Pfalz: Najlos rezultat na CDU dosega
Sachsen-Anhalt: Vtor najlos rezultat na CDU dosega

AFD sekade dvocifreno, vo Sachsen-Anhalt na start 24% i vtora sila.

Pricina: Politikata na Merkel vo migrantskata kriza.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.408
Поени од реакции
29.898
...гледам на форумов многу сте сите осилени. Ајде соберете се и дете бранете ја границата место тука да се силите на тастаура, на топличко.
Бачка, ама ти си тој што ги критикуваш граничарите. Не гледам многу од другиве овде да имаат замерка за методите со кои граничарите сите нас ни осигуруваат безбедност од инвазијата на имигранти.
Практично, штом ти ги критикуваш - ти би требало да идеш да им покажеш на граничарите како „правилно“ да си ја работат работа. ;)[DOUBLEPOST=1457903439][/DOUBLEPOST]
Другар, не ми продавај на мене муабети, и држење лекции, тоа на овие културниве марксисти и "антифашисти" продавај им го, мене не.

А од каде знаеш ти кај работам моментално. Втора работа што има јас да ги заменувам не сум војник или полицаец јас да ги заменувам, не смеам ни да поседувам автоматско оружје. Кога "ќе" бидам, војник или полицаец (а тоа тешко остварливо), или ќе добијам калашников без да лежам затвор ако го поседувам, тогаш.
Toчно, Ти не можеш да ги замениш војниците и полицајците - во тоа и беше поентата!
Ти си на удобно, топло место. Вечер може да излезеш до град. Може и ќе ебнеш нешто, а ако не, ако ништо друго барем ќе испиеш по некоја пијачка со друштвото и добро ќе се проведеш.

Но во исто време додека ти си го тераш кеифот, има некој дежурен на границите. Некој што ти го чува газето. Затоа што ТИ НЕ СИ ВОЈНИК, НИТУ ПОЛИЦАЕАЦ.
Затоа мора да има некој граничар да те чува. Некој што ќе стои исправено на браникот на државата, додека баграта го мава со карпи и камења.
Затоа што ти не можеш ни себе да се да се одбраниш, не па некој друг.

Сети се на тоа. Сети се на тоа кога следен пат ќе добиеш желба да го плукаш и пцуеш за „бруталност“ некој, кој по службена должност си го ризикува животот за Ти да можеш вечер безбедно да искочиш во провод и нели можеби и да ебнеш нешто (или па тебе да те онадат, ако тоа ти е филмот - сеедно).


Ебаго, ако чуварите на твојата безбедност малку ги „свиткале“ правилата за подобро да си ја извршат работата, и подобро да те заштитат и тебе - па тоа не е само во нивна корист. Тоа е и во твоја корист.

Затоа ти велам, пријави се Ти за граничар - па иди Ти „хумано“ брани ја државата. Тогаш ќе можам да ти кажам: „Друже Holy Temple, можеби понекогаш си глуп - ама Ти баче си заслужил да те толерираме кога си глуп“.

Иако искрено, се си мислам дека после неколу дена на граница нема толку да кажуваш приказни за некави измислени права на тие што ќе те маваат со карпи и камења.
Нејсе. Еве во продолжение еден соодветен извадок, од еден филм што нема да згрешиш ако го погледаш цел:
 
Последно уредено:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.787
Поени од реакции
4.441
:pos::pos::pos:
Прво немој да вреѓаш, разговарај убаво, тоа каде сум јас роден, а прашање каде ти си роден и во која канализација е друга тема, не сме ние тема на разговор. Втора работа немам двор, ниту ќерка, а гледам на форумов многу сте сите осилени. Ајде соберете се и дете бранете ја границата место тука да се силите на тастаура, на топличко.
јас не вреѓам, онака поставувам прашање шо изрод си ти?
Јас не сум ниту силен ниту опасен, ниту на некого му се заканувам. Многу милост и љубов покажавте за животни што ја малтретираат нашата полиција и војска. Можеби сси навикнат да си правиш муабети со деца ама овој пат правиш муабет со професионален војник. Вообичаено луѓето ги величат Бог и војниците само по потреба. Јас лично не барам да ја величиш армијата, далеку од тоа, ама да плукаш по луѓето што ти ја чуваат безбедноста е во најмала рака идиотски.
Незнам како се некои невини страдате од полиција, еве јас никој пат не сум ги предизвикал, па секој пат биле фини со мене. Навивач сум за Бореци генерално сите спортски екипи од Велес и околијата ама пендрек немам изедено.
Запамти во таа твоја глава ако имаш способност за тоа дека додека ти си куцкаш на тастатура дома некој спие на полско креветче кое е полуискинато, носи иста униформа секој ден без разлика колку тревоги имал, јаде само конзервирана храна и има ограничена количина на флаширана вода за пиење. Туширањето е привилегија, ретките моменти на пауза и релаксација се јак луксуз кој е уништен од некој текст прочитан на форум од фаци како тебе.
Тоа ни е нас и на полицајците работа, ние не кукаме поради тоа, ама пред да нападнеш некого размисли си кој си и од каде доаѓаш, кои се твоите аргументи и зошто си ти заслужен и си земаш право да ги критикуваш? Што денес направи ти за твојата држава? Како ти денес допринесе за тешката ситуација во државава?
еве ЈФК те поздрави
 
Член од
15 ноември 2014
Мислења
324
Поени од реакции
314
Прегледај го приврзокот 141453

Меркел денес доби поздрав од германскиот народ. Ги употребија сите легални и нелегални методи против АфД, од школски весник до државните телевизии и останати медиуми сите ги демонизираа и го плашеа германскиот народ да не гласа против нив, но не им успеа. Трета партија во 2 покраини, втора најголема партија во третата покраина што гласаше денес. Одбројани и се деновите и неа и на сите што насила увезуваат муџахедини без да го прашаат народот. Нека си бара место во Јужна Америка, ништо чудно да заврши таму, иако за некој што ја предаде Германија и цела Европа тоа е премија и недоволна казна.
Denesen rezultat:

Baden-Württemberg: Najlos rezultat na CDU dosega
Rheinland-Pfalz: Najlos rezultat na CDU dosega
Sachsen-Anhalt: Vtor najlos rezultat na CDU dosega

AFD sekade dvocifreno, vo Sachsen-Anhalt na start 24% i vtora sila.

Pricina: Politikata na Merkel vo migrantskata kriza.
...se treseshe gora se rodi AfD ! Neznam sho tolkava senzacija, rezultatite bea poznati i ochekuvani i pred izborite, nema tuka nikakov shok, nitu pak neshto novo.

Istoto se sluchi i vo Francija neodamna, Marie Le Pen (so Front National =AfD) zabelezha nezapamten uspeh na izborite, pa ja izigraa vo vtor krug.

Neshto slichno se sluchi i vo Avstrija, na lokalnite vo nekoi pokraini, FPÖ pandan na AfD sobra isto golem broj glasovi.

Toa e sekako posledica na migrantskata kriza i problemite koi gi nosi, pa DEL od narodot vleguva vo ekstremno scenario, no ne i celo opshtestvo.

I, ne im berete gajle na Germancite i Merkel, utre kje bide eden nov i sosema normalen den, ama vo Germanija, shto ne bi rekol i vo MK.
 
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.402
Поени од реакции
5.877
Ima kaj tie sto ne se sigurni dali da glasaat za partijata na merkel ili za novata desnica. Kaj niv moze da ima klucno vlijanie i so ogled deka mnogu tesni ke bidat utresnite izbori sosema dobro e tajmingot na ivanov. Bild e najcitan vesnik vo germanija i vesnik na narodot. Samite gledate deka mnogu drugi go citiraat zatoa e malce glupo da se smeeme demek ivanov vakov takov.

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk
Точно дека има гласачи кои не се сигурни за кого ќе гласаат ама шансите дека некој ќе се одлучи во Германија за кого би гласал врз база на евентуално прочитано интервју со претседател на Македонија (релевантноста на тоа во германски контекст којзнае каква е) во весник...застани малку и размисли колку е тоа веројатно. Значи си седи некој Конрад или Ханс во Дармштат, пие кафе, чита весникот и наеднаш решава дека ќе гласа за некои друг, мислам аман. Клучно влијание лол, интервјуто на Хорхе би било на 999 место на листата на клучни влијанија.

Ете сега изгубила Меркелица во Рајнланд Фалц, сигурно било поради Хорхета, што ти значи влијание.
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.236
Поени од реакции
21.536
...se treseshe gora se rodi AfD ! Neznam sho tolkava senzacija, rezultatite bea poznati i ochekuvani i pred izborite, nema tuka nikakov shok, nitu pak neshto novo.

Istoto se sluchi i vo Francija neodamna, Marie Le Pen (so Front National =AfD) zabelezha nezapamten uspeh na izborite, pa ja izigraa vo vtor krug.

Neshto slichno se sluchi i vo Avstrija, na lokalnite vo nekoi pokraini, FPÖ pandan na AfD sobra isto golem broj glasovi.

Toa e sekako posledica na migrantskata kriza i problemite koi gi nosi, pa DEL od narodot vleguva vo ekstremno scenario, no ne i celo opshtestvo.

I, ne im berete gajle na Germancite i Merkel, utre kje bide eden nov i sosema normalen den, ama vo Germanija, shto ne bi rekol i vo MK.
Ne se ocekuvase vo olka mera. Germancite nemaat navika da glasaat mnogu desnicarski partii, CDU i CSU uspevaa da gi soberat desnicarite, osven najzatucanite nacisti. No sega za prv pat ima partija, mislam na seriozna partija, desno od CDU i mozno e toa da bide trajno. Socialdemokratite trajno izgubija glasaci kon Levicarite die Linke i zelenite i tie nema da se vratat. Se gleda na denesnite rezultati koi se vo 2 pokraini pod 15%. CDU e pred mnogu opasna situacija i Merkel mora da si odi poskoro. CSU odamna se sooci so problemot AFD i zatoa glumi opozicija iako e na vlast. KE bide interesno kako ke se dvizat rabotite ama Merkel veke pocna da menuva kurs vo nejzin stil, poleka no sigurno. Ironicno e sto zatvaranjeto na balkanskata ruta i pomaga.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.408
Поени од реакции
29.898
...додека ти си куцкаш на тастатура дома некој спие на полско креветче кое е полуискинато, носи иста униформа секој ден без разлика колку тревоги имал, јаде само конзервирана храна и има ограничена количина на флаширана вода за пиење. Туширањето е привилегија, ретките моменти на пауза и релаксација се јак луксуз кој е уништен од некој текст прочитан на форум од фаци како тебе.
Тоа ни е нас и на полицајците работа, ние не кукаме поради тоа, ама пред да нападнеш некого размисли си кој си и од каде доаѓаш, кои се твоите аргументи и зошто си ти заслужен и си земаш право да ги критикуваш? Што денес направи ти за твојата држава? Како ти денес допринесе за тешката ситуација во државава?
еве ЈФК те поздрави
Слава ви вам граничарите.
Да знаете дека најголемиот дел од народот го цени вашиот труд и жртвување. Понекое дечиште што од бес и немање што да прави со себе - јаде бурек по форуми, таквите се директен продукт на укинувањето на задолжителната воена обврска. Покрај таквите има и изроди од НВО, кои се директно платени да кењаат за бранителите. Но ќе повторам, најголемиот дел од народот го цени трудпт и жртвувањето на граничарите (полицијата и армијата заедно).

Момакот од погоре, да поминел низ еден воен рок - немаше сега да живее во облаците, во некои розови приказни. Ќе му беа појасно некои работи.
Најмалку заради тоа треба да се врати задолжителната обврска за служење војска.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom