Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

Т

Триптико

Гостин
Секој вработен има морални и етички должности на однесување и почитување на правилата на однесување кои ги налага работната организација. Само ние не сваќаме дека демократијата не значи самовластие и хаос.
Ти си ретардиран или така те викаат нагалено? На работно место е едно, дома/на улица/во кафана/на одмор...можам да правам што сакам, колку сакам, како сакам!!! Издавам деловна/службена/професионална или друга тајна? НЕ! Ја навредувам институцијата/фирмата? НЕ! Што ги боли дали јас се дружам со Петко, Јанко, Станко? Да не треба да се правдам и со кого сум во кревет?!? Или можеби таа директорица сакала да му се пикне во гаќи, ама кутрата погрешно го направила тоа :facepalm: Сами си го барате, оправдувајќи го ваквото безобразно однесување на сите, почнувајќи од претпоставените на работа, па до самата држава. Глупаци! Орвел, 1984? Ова ни таму го нема...:mad:

И, да не заборавам. Морални и етички правила на однесување може секој да си ги пикне у г`з! Се што не е пропишано со закон, дома да си го применувате!

Член од
18 април 2014
Мислења
373
Поени од реакции
678
Не значи дека нема такво кај нас, ама премалку се приватните фирми кои ценат и имаат одличен однос спрема вработениот. Но и не е нивна кривица, државата дозволува да се однесуваат така спрема вработените, и тие тоа го прават. Приватњаците се огромни експлоататори и бараат премногу од вработеноте за ништо плата. Спротивно од ова државата бара црвена книшка со никакви квалитети по можност и магариња да има со црвена книшка и нив ќе ги прима. Мада мислам веќе има примено едно 100.000+ магариња :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Секој вработен има морални и етички должности на однесување и почитување на правилата на однесување кои ги налага работната организација. Само ние не сваќаме дека демократијата не значи самовластие и хаос.
Exactly..I treba da se primenuvaat na rabotnoto mesto.Mitinzi i protesti ne se rabotni mesta. Daleku si ti od demokratija.Poveke vlecis na blaga mentalna retardacija!

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ете јас за сендвич се продавам и прост сум, не сум толку паметен и “слободоумен да поддржувам албанизација, федерализација и така влегување на Македонија во големо Косово или голема Албанија.
Ова сериозно ти?

Со Министерството за образование и наука (МОН) неодамна официјално е постигнат консензус за промена на статутот со што се менува и имињата на училишта („Јане Сандански” станува „Јашар-бег во Скопје” и на „Цветан Димов” во „Хасан Приштина “)“, објави Меџити.

За споредба ова е ништо што го направија твоите пајташи во овој правец, поголемата штета е што ја избркаа скоро цела критична маса од оваа држава што може да направи позитивни промени.

Член од
12 мај 2015
Мислења
112
Поени од реакции
172
о оваа одлука за преименување на школите кои ги носат имињата на големите македоски борци Јане Сандански и Цветан Димов кои го дададоа животот за слобота на Македонија. Ова едно големо непочитување на македоскиот народ од страна на албанската популација. Немам ништо против да се ставаат имиња од албаската популација но на нови објекти а не вака со бришење на макдоските и ставање на албански ова со сигурност ви тврдама дека е почеток на крајот на соживот во Македонија

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Еве еден текст од српски Блиц за луѓе од западните демократии кои добиле отказ поради некој свој пост на Фејсбук: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/478618/Ovi-ljudi-su-dobili-otkaz-zbog-svojih-profila-na-Fejsbuku

Ете јас така глуп и туп, не се разбирам во етично и морално однесување надвор од работното место :D
Живееш во Македонија, зошто ги мешаш Србите,Германците,Сиријците,Авганистанците итн.? Каква ретардирана логика имате вие чудо. Не е лесно да си вмровец.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ова сериозно ти?

Со Министерството за образование и наука (МОН) неодамна официјално е постигнат консензус за промена на статутот со што се менува и имињата на училишта („Јане Сандански” станува „Јашар-бег во Скопје” и на „Цветан Димов” во „Хасан Приштина “)“, објави Меџити.

За споредба ова е ништо што го направија твоите пајташи во овој правец, поголемата штета е што ја избркаа скоро цела критична маса од оваа држава што може да направи позитивни промени.
Јас немам свои пајташи, дискриминација на Македонците и македонската култура е промената на македонските имиња на училишта уште од 2002 г., но сепак тоа не толку суштински важно како настојувањата да се албанизира цела Македонија, воведувањето на албанскиот јазик како официјален и федерализацијата на државата.

Ако се навратиме хронолошки, есдеесо делува како албанска национална партија, но нели во Македонија обично партиите се етнички, па се вметна дури и етничкиот елемент во Уставот од 2001 г. Им посакувам многу успех на есдеес во здобивањето на албанско гласачко тело.

Она што се случува со имињата на школите во Чаир е директна последица на 250.000 државјанства дадени пред 1993-1995 г. , рамковниот од 2001 г., законите донесени 2002-2006 г. за јазиците, знамињата и локалната самоуправа и секако законот за територијална поделба со која Чаир од доминантно македонска, стана доминантно албанска општина, преку прекројувањето на општинските граници. Сега ДУИ користи ситуација кога ВМРО е во криза.

П.С. Може ли да се избројат сите училишта кои имаат променети имиња во Тетово, Гостивар, Дебар, Липково и струшките села во периодот 2002-2006 година?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Еве еден текст од српски Блиц за луѓе од западните демократии кои добиле отказ поради некој свој пост на Фејсбук: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/478618/Ovi-ljudi-su-dobili-otkaz-zbog-svojih-profila-na-Fejsbuku

Ете јас така глуп и туп, не се разбирам во етично и морално однесување надвор од работното место :D
Ти ако си го прочитал текстов и си ја сфатил неговата содржина, ја вратот ќе си го видам.

Јас тука не видов ниеден отказ поради политичка причина. Повреда на обврски на работно место, недолично однесување (алкохол, нацистички ствари), итн итн.
Како тоа вработен во јавна администрација, кој пишува против власта/искажува револ против власта, ги прекршува обврските на работното место? Законски точно се предвидени кои се престапите кои може да ги направи еден службеник, да, тука е и политичка пропаганда (не ми текнува точно како беше називот на престапот), но НА работно место, а не надвор од него. А погоди кој прави политичка пропаганда НА работно место? Сега ќе кажеш, зборел после за внатрешни работи на институцијата. Да тоа е точно, но, прво, тоа е откако го добил отказот, второ, тоа е јавна институција која е основана со парите на граѓаните на Р.Македонија и тие имаат право да знаат каде одат и за што се употребуваат нивните пари од даноци и други давачки.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Живееш во Македонија, зошто ги мешаш Србите,Германците,Сиријците,Авганистанците итн.? Каква ретардирана логика имате вие чудо. Не е лесно да си вмровец.
Текстот се однесува на луѓе од западните демократии отпуштени заради свои фејсбук постови. Нели запад ни е нам урнек?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Зошто се мачеме да му објасниме на битушанецот, ајде сите цитирајте го со еден :facepalm: на секој негов пост и да му стане јасно дека не е способен за дискусија. Еве да почнам јас
Јас немам свои пајташи, дискриминација на Македонците и македонската култура е промената на македонските имиња на училишта уште од 2002 г., но сепак тоа не толку суштински важно како настојувањата да се албанизира цела Македонија, воведувањето на албанскиот јазик како официјален и федерализацијата на државата.

Ако се навратиме хронолошки, есдеесо делува како албанска национална партија, но нели во Македонија обично партиите се етнички, па се вметна дури и етничкиот елемент во Уставот од 2001 г. Им посакувам многу успех на есдеес во здобивањето на албанско гласачко тело.

Она што се случува со имињата на школите во Чаир е директна последица на 250.000 државјанства дадени пред 1993-1995 г. , рамковниот од 2001 г., законите донесени 2002-2006 г. за јазиците, знамињата и локалната самоуправа и секако законот за територијална поделба со која Чаир од доминантно македонска, стана доминантно албанска општина, преку прекројувањето на општинските граници. Сега ДУИ користи ситуација кога ВМРО е во криза.

П.С. Може ли да се избројат сите училишта кои имаат променети имиња во Тетово, Гостивар, Дебар, Липково и струшките села во периодот 2002-2006 година?
:facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom