- Член од
- 15 август 2009
- Мислења
- 2.023
- Поени од реакции
- 4.874
Вие телетабиси сте се’ што не чини во државата. Не се ни ВМРО ни СДСМ криви. Вие куропушачите сте.
А ова депласирано ли е ?оладете сите вие што во хор неаргументирано викате ; проблемот на @Persey постоел од многу порано
( дадов пример од сфрј), постоел за време на предходниот режим, а ќе постои и во иднина, при било кој режим. Абе една репрезентација кога се менува селектор ги брка тие што не му се по ќеф, по цена на неуспех на репката, а сега некој ќе спречел државна устанива да отпушта луѓе... си има правници и закон, се друго е депласирано ...
Tака е. Ние сме сите партиски мегафони, скоро цел форум, само вие петмина куропушачи сте реални и објективни.тука се продава само демагогија, без обзир дали се работи за платеници или изгубени случаи... млад човек, работноспособен не седи 24/7 пред ПЦ... или се работи за платеник или нешто не е во ред. Јас сум во пензија, ама и јас не седам цело време пред ПЦ, а и тоа е успат, имам други поважни работи на ПЦ, ова веб страна е во минус...
И пак да напомнам, во влезот кај живеам сите и млади и стари работаат и се згрижени, само има една жена која никогаш не работала, без квалификација, домаќинка, повремено кога и требаа пари чистеше влез. Младите сите работаат, некој и бираат работи а никој нема врска со ниедна партија. Само еден оди по партии, а тој највеќе има проблем со вработување, дали струката не му чини незнам... но и тој навоѓа работа, со мали паузи ако менува.
Вие сите сте партиски мегафони, ниту еден не е неутрален. И не знам што ви вредио сами себе да си докажувате а бегате од факти ?
Прашање за сите, седам на повеќе македонски форуми, и на сите форуми скоро сите дечки се разбрани и знаат што се случува во државата, и прашањево ми е како бе ако еве на три македонски форуми мнозинството од членови се анти режимски ориентирани, па на избори 2016 пак ќе имаат 500.000 гласови+ како тоа?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Не знам дали сте приметиле, пензионерите се една од поголемите демографски групи во државава и една од нај-"таргетираните" во последната деценија.Туку, сериозно си во пензија? Стар човек си?
Затоа што не си научил да разликуваш реалност од фантазија или кафански муабети. Ако седиш да ги анализираш форумите ќе приметиш дека сите се паметни, убави а богами има и еден куп силни кои маваат боксови преку монитор. Вистината е малку посурова...Прашање за сите, седам на повеќе македонски форуми, и на сите форуми скоро сите дечки се разбрани и знаат што се случува во државата, и прашањево ми е како бе ако еве на три македонски форуми мнозинството од членови се анти режимски ориентирани, па на избори 2016 пак ќе имаат 500.000 гласови+ како тоа?
Македонија е релативно слаба по членови на социјални мрежи. Ако некој форум има 400 000 членови не одземи му една нула минимум поради дупли јузери и ќе ја добиеш приближната цифра на членови на форум. Исто важи и за помалите форуми.Прашање за сите, седам на повеќе македонски форуми, и на сите форуми скоро сите дечки се разбрани и знаат што се случува во државата, и прашањево ми е како бе ако еве на три македонски форуми мнозинството од членови се анти режимски ориентирани, па на избори 2016 пак ќе имаат 500.000 гласови+ како тоа?
Абе чичко, многу ме насмеа. Дај кажи кој е рецептот, и како се вработуваат тие од твој влез, па и јас да се вработам ...тука се продава само демагогија, без обзир дали се работи за платеници или изгубени случаи... млад човек, работноспособен не седи 24/7 пред ПЦ... или се работи за платеник или нешто не е во ред. Јас сум во пензија, ама и јас не седам цело време пред ПЦ, а и тоа е успат, имам други поважни работи на ПЦ, ова веб страна е во минус...
И пак да напомнам, во влезот кај живеам сите и млади и стари работаат и се згрижени, само има една жена која никогаш не работала, без квалификација, домаќинка, повремено кога и требаа пари чистеше влез. Младите сите работаат, некој и бираат работи а никој нема врска со ниедна партија. Само еден оди по партии, а тој највеќе има проблем со вработување, дали струката не му чини незнам... но и тој навоѓа работа, со мали паузи ако менува.
Вие сите сте партиски мегафони, ниту еден не е неутрален. И не знам што ви вредио сами себе да си докажувате а бегате од факти ?
Епа тоа ти викам. Заев веќе потпиша договор, кој вика дека ќе се оддржат избори во Април. До тие избори СДСМ треба да се врати во Собрание, а Владата има обврска да ја усогласи изборната регулатива со препораките на ОБСЕ и да преговара со ЕУ и Хан за поглавјата 23 и 24, при што ќе се спроведува стандардниот европски скрининг.Да се разбереме само, Груевски НЕМА да организира избори. Никогаш повеќе, а најмалку оние во Април. Односно, може да органзира избори без опозиција, кои нема ништо да сменат, и кој никој од надвор нема да ги аминува. На избори кои НЕМА да го организира Груевски, работите ќе бидат малку поинакви.
Која е поврзаноста на постов со темата?Ееее горди Македонци брее, абе комедии е оваа нација, пишман сум што сум се родил тука и тоа многу пишман. Отсекогаш ме нервирало кога се препукува народ за партии, за религиии и тн и тн, е тоа е македончето само за тоа го бива, а за корисни работи и за нешто што ќе придонесе за светов немаме дарба.
Мислам дека на овој народ побитно му е да јади гомна за комшијата отколку да си ја гледа работичката и да работи. Шпиун до шпиун ти е нацијава, а тоа произлегува од неспособноста, произлегува од навиките што ги има стекнато низ годините уназад и никако не сака да излезе од „зоната на комфорт“, иако повеќе може да се каже „зона на пропаст“. Додека трча народ да му пикне 100 евра на докторот за да го прегледа подобро и истиот ги зема иако тоа е спротивно на се што учел, пиши пропало од државата. Не дека тоа го нема надвор, во суштина не постојат совршени општества, не постојат совршени луѓе, али ние ја претеравме.
На форум кога ве чита човек, слободно може да се чуди како е дојдена државава во оваа ситуација, се паметни луѓе, луѓе кои мислат со своја глава, не подмитуваат, не бараат врски за вработување и тн и тн, али за жал реалноста е сосема друга.
Не се лутете кога ќе ви ја земат „браќата“ државата тие што се чукате како големи Македонци по гради. И тие се делат на партии, али се држат заедно и се поддржуваат кога треба да се изборат за нешто што им оди во прилог, а вие големите Македонци што се препукувате, за една мочана платичка од 20к ќе си продадете газ, ако ви тропнат и ви кажат дека ќе добиете работа.
Партиските препукувања низ цела тема.Која е поврзаноста на постов со темата?![]()
Тие се избришани а твојот пост не е во контекст со темата. Еве ти што мислиш за тоа што му се случило на @Persey ? Знаеш ли за таква слична ситуација? Го прочита ли воведот на темава?Партиските препукувања низ цела тема.