Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Што ве гледам чудни, утре да дојде на власт другава партија, пола од овие што моментално изиграваат тврдокорни патриоти ќе се префрлат кај нив и ќе станат СОРОСОИДИ.
Јебига, тие не размислуваат со сопствена глава, каде имаат повеќе корист, таму ќе одат. Ќе ги бранат до смрт интересите на партијата, ќе си ги продадат своите чеда за да си го обезбедат својот гз за во иднина.

А ние неутралните што ќе правиме? Ние секогаш ќе бидеме топовско месо за нив, ние ќе бидеме малоумните кои размислуваат со сопствена глава, или едноставно кажано, ние ќе страдаме за да овие со партискиве книшки да имаат безбедна иднина.

Ќе повторам уште еднаш, многу е лесно да се смени книшката, кој ќе дојде на власт ќе си се префрлат кај него, вечно ќе се влечат по газот на партиите, а таквите луѓе од типот на Персеј ќе си одат од државава и ќе си работат на брод.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.710
Поени од реакции
16.924
тука се продава само демагогија, без обзир дали се работи за платеници или изгубени случаи... млад човек, работноспособен не седи 24/7 пред ПЦ... или се работи за платеник или нешто не е во ред. Јас сум во пензија, ама и јас не седам цело време пред ПЦ, а и тоа е успат, имам други поважни работи на ПЦ, ова веб страна е во минус...

И пак да напомнам, во влезот кај живеам сите и млади и стари работаат и се згрижени, само има една жена која никогаш не работала, без квалификација, домаќинка, повремено кога и требаа пари чистеше влез. Младите сите работаат, некој и бираат работи а никој нема врска со ниедна партија. Само еден оди по партии, а тој највеќе има проблем со вработување, дали струката не му чини незнам... но и тој навоѓа работа, со мали паузи ако менува.
Вие сите сте партиски мегафони, ниту еден не е неутрален. И не знам што ви вредио сами себе да си докажувате а бегате од факти ?

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
оладете сите вие што во хор неаргументирано викате ; проблемот на @Persey постоел од многу порано
( дадов пример од сфрј), постоел за време на предходниот режим, а ќе постои и во иднина, при било кој режим. Абе една репрезентација кога се менува селектор ги брка тие што не му се по ќеф, по цена на неуспех на репката, а сега некој ќе спречел државна устанива да отпушта луѓе... си има правници и закон, се друго е депласирано ...
А ова депласирано ли е ? :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
тука се продава само демагогија, без обзир дали се работи за платеници или изгубени случаи... млад човек, работноспособен не седи 24/7 пред ПЦ... или се работи за платеник или нешто не е во ред. Јас сум во пензија, ама и јас не седам цело време пред ПЦ, а и тоа е успат, имам други поважни работи на ПЦ, ова веб страна е во минус...

И пак да напомнам, во влезот кај живеам сите и млади и стари работаат и се згрижени, само има една жена која никогаш не работала, без квалификација, домаќинка, повремено кога и требаа пари чистеше влез. Младите сите работаат, некој и бираат работи а никој нема врска со ниедна партија. Само еден оди по партии, а тој највеќе има проблем со вработување, дали струката не му чини незнам... но и тој навоѓа работа, со мали паузи ако менува.
Вие сите сте партиски мегафони, ниту еден не е неутрален. И не знам што ви вредио сами себе да си докажувате а бегате од факти ?
Tака е. Ние сме сите партиски мегафони, скоро цел форум, само вие петмина куропушачи сте реални и објективни.

Туку, сериозно си во пензија? Стар човек си? Ако си стар, земи отепај се. Ако си живеел преку 65 години, и ова е она што си станал, веднаш отепај се.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Прашање за сите, седам на повеќе македонски форуми, и на сите форуми скоро сите дечки се разбрани и знаат што се случува во државата, и прашањево ми е како бе ако еве на три македонски форуми мнозинството од членови се анти режимски ориентирани, па на избори 2016 пак ќе имаат 500.000 гласови+ како тоа?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Туку, сериозно си во пензија? Стар човек си?
Не знам дали сте приметиле, пензионерите се една од поголемите демографски групи во државава и една од нај-"таргетираните" во последната деценија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Прашање за сите, седам на повеќе македонски форуми, и на сите форуми скоро сите дечки се разбрани и знаат што се случува во државата, и прашањево ми е како бе ако еве на три македонски форуми мнозинството од членови се анти режимски ориентирани, па на избори 2016 пак ќе имаат 500.000 гласови+ како тоа?

Затоа што не си научил да разликуваш реалност од фантазија или кафански муабети. Ако седиш да ги анализираш форумите ќе приметиш дека сите се паметни, убави а богами има и еден куп силни кои маваат боксови преку монитор. Вистината е малку посурова...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.726
Поени од реакции
13.464

Македонија е релативно слаба по членови на социјални мрежи. Ако некој форум има 400 000 членови не одземи му една нула минимум поради дупли јузери и ќе ја добиеш приближната цифра на членови на форум. Исто важи и за помалите форуми.
Од друга страна имаш гласачка машинерија, ете и Сталкерот ти пиша за реципроцитет пензионери - младо чељаде, што не е далеку од вистината. И на крај имаш рурална средина убога целосно населена во град за бадаава, фамилии цели напикани во едно станче во (централно) градско подрачје - цела една нивна егзистенција зависи од поединецот дали и колку ќе лепи плакати. Прочитај го првиот пост на Олимпија, и ред други, ќе се судриш со реалната слика.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Абе чичко, многу ме насмеа. Дај кажи кој е рецептот, и како се вработуваат тие од твој влез, па и јас да се вработам ...

Невработен сум година дена, и тапкам во место. Дипломирав со висок просек (ете просекот не е битен ајде), немам партиска книшка, немам никаква врска за да се вработам. Аплицирано имам на безброј конкурси, одговор сум добил само од 10 %, а 5 % ме викнале на интервју. Првото интервју на кое бев, беа презадоволни од мене, но не ме примија бидејќи главниот извршен директор имал свое дете кое сакал да го вработи , иако од човечки ресурси ми рекоа дека имам најголеми шанси од сите кандидати (ниту ме известија дека сум одбиен, ништо)... Другите случаи беа слични, да не навлагам подетално, знаеш и ти како оди работата, само се правиш налудничав.

Во меѓувреме, барав човек да ме препорача да истоварам камиони.(пошто нели и за истовар е потребно препорака). За ебени пари, бидејќи ми беше срам на моите да им барам кеш да излезам во град. И тоа го има периодично, само кога имаат потреба (неколку дена во два месеца).

А ако сите кажуваш дека се партиски мегафони јас од твојот скоцкан пост, после првите два реда можам да заклучам дека си ист профил на човек како и сите оние што се радуваат на квалитетниот сладолед што им го дале во шаторите, и оние кои се возат со ЈСП од прва до последна станица вторник и петок само за да им помине време дур да почнат вестите на Сител и Канал5.

Изнеси ги сите факти од кои другите бегаат , да видиме кои се и какви се тие !

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Да се разбереме само, Груевски НЕМА да организира избори. Никогаш повеќе, а најмалку оние во Април. Односно, може да органзира избори без опозиција, кои нема ништо да сменат, и кој никој од надвор нема да ги аминува. На избори кои НЕМА да го организира Груевски, работите ќе бидат малку поинакви.
Епа тоа ти викам. Заев веќе потпиша договор, кој вика дека ќе се оддржат избори во Април. До тие избори СДСМ треба да се врати во Собрание, а Владата има обврска да ја усогласи изборната регулатива со препораките на ОБСЕ и да преговара со ЕУ и Хан за поглавјата 23 и 24, при што ќе се спроведува стандардниот европски скрининг.

Сега, без разлика дали СДСМ ќе учествува или не на тие избори, тие избори ќе се оддржат и ќе бидат аминувани од меѓународниот фактор. И ЕУ и САД излегоа со соопштенија во кои повикаа сите страни да се придржуваат кон договореното. Денес Груевски е тој што нуди решенија и е кооперативен, Заев е тој што по умот на Фрле и Геро одбива се. На крај, како и сите други што оделе по нивен ум, ќе заврши во затвор. А некој друг наместо него, ќе ја однесе СДСМ на изборите кои веќе се договорени.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Aj намалете со политика, да не ја затвараме темава ради константно терање инает за политика и офтопици.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ееее горди Македонци брее, абе комедии е оваа нација, пишман сум што сум се родил тука и тоа многу пишман. Отсекогаш ме нервирало кога се препукува народ за партии, за религиии и тн и тн, е тоа е македончето само за тоа го бива, а за корисни работи и за нешто што ќе придонесе за светов немаме дарба.
Мислам дека на овој народ побитно му е да јади гомна за комшијата отколку да си ја гледа работичката и да работи. Шпиун до шпиун ти е нацијава, а тоа произлегува од неспособноста, произлегува од навиките што ги има стекнато низ годините уназад и никако не сака да излезе од „зоната на комфорт“, иако повеќе може да се каже „зона на пропаст“. Додека трча народ да му пикне 100 евра на докторот за да го прегледа подобро и истиот ги зема иако тоа е спротивно на се што учел, пиши пропало од државата. Не дека тоа го нема надвор, во суштина не постојат совршени општества, не постојат совршени луѓе, али ние ја претеравме.

На форум кога ве чита човек, слободно може да се чуди како е дојдена државава во оваа ситуација, се паметни луѓе, луѓе кои мислат со своја глава, не подмитуваат, не бараат врски за вработување и тн и тн, али за жал реалноста е сосема друга.

Не се лутете кога ќе ви ја земат „браќата“ државата тие што се чукате како големи Македонци по гради. И тие се делат на партии, али се држат заедно и се поддржуваат кога треба да се изборат за нешто што им оди во прилог, а вие големите Македонци што се препукувате, за една мочана платичка од 20к ќе си продадете газ, ако ви тропнат и ви кажат дека ќе добиете работа.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ееее горди Македонци брее, абе комедии е оваа нација, пишман сум што сум се родил тука и тоа многу пишман. Отсекогаш ме нервирало кога се препукува народ за партии, за религиии и тн и тн, е тоа е македончето само за тоа го бива, а за корисни работи и за нешто што ќе придонесе за светов немаме дарба.
Мислам дека на овој народ побитно му е да јади гомна за комшијата отколку да си ја гледа работичката и да работи. Шпиун до шпиун ти е нацијава, а тоа произлегува од неспособноста, произлегува од навиките што ги има стекнато низ годините уназад и никако не сака да излезе од „зоната на комфорт“, иако повеќе може да се каже „зона на пропаст“. Додека трча народ да му пикне 100 евра на докторот за да го прегледа подобро и истиот ги зема иако тоа е спротивно на се што учел, пиши пропало од државата. Не дека тоа го нема надвор, во суштина не постојат совршени општества, не постојат совршени луѓе, али ние ја претеравме.

На форум кога ве чита човек, слободно може да се чуди како е дојдена државава во оваа ситуација, се паметни луѓе, луѓе кои мислат со своја глава, не подмитуваат, не бараат врски за вработување и тн и тн, али за жал реалноста е сосема друга.

Не се лутете кога ќе ви ја земат „браќата“ државата тие што се чукате како големи Македонци по гради. И тие се делат на партии, али се држат заедно и се поддржуваат кога треба да се изборат за нешто што им оди во прилог, а вие големите Македонци што се препукувате, за една мочана платичка од 20к ќе си продадете газ, ако ви тропнат и ви кажат дека ќе добиете работа.
Која е поврзаноста на постов со темата? :pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Партиските препукувања низ цела тема.
Тие се избришани а твојот пост не е во контекст со темата. Еве ти што мислиш за тоа што му се случило на @Persey ? Знаеш ли за таква слична ситуација? Го прочита ли воведот на темава?

Kajgana Shop

На врв Bottom