Меѓународно движење против промена на името

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Освен тоа што ќе ве означат како спамери јас не гледам ништо паметно тука.Со тоа ништо не се постигнува апсолутно ништо.Како што мене би ме интересирало да читам грчко писмо во кое се опишува како тоа Македонија е грчка и бла бла бла така и некој друг би го интересирало ова.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Фала Никол4о на поддршката
и навистина не ми е јасно вие со ваков став што дека коментирате
тоа дека некој од нас ќе натерате да се откаже нема, оти многу вакви пораки и не биле бележани како спам и иницијативата не би требало да остане само на ова и тука да запре

И ако има некој подобра идеја оти не ја кажува,
не ги чувајте за себе, не бидете скржави

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не дека не ве подржувам или пак дека сакам да се откажете.Само ова што го правите речиси и да нема ефект.Ми се допаѓа промовирањето на Македонија и нејзината историја само не на оваков начин.Поголем ефект ќе има доколку се изработи веб страна отколку вака со спамирање.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Штом го правиме, планираме да има ефект и ти кажав дека планот не е да се запре на ова и ова не е промоција туку запознавање на другите со наметнат проблем. И не е ова прва иницијатива.

За страни и блогови има колку сакаш.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Грција: Ако треба Македонија ќе го смени и Уставот

На темава сметам дека најприкладно место и е тука.

пс. знам дека е укинат подфорумот политика но сметам дека најдобро е да се остави како засебна тема бидејќи тоа е единствениот начин да наиде на поголем одзив.

Григорис Делавекурас, портпаролот на грчко МНР вели дека Милошоски и власта во Скопје бараат изговори за да избегнат да преговараат, а не дека Грција е причина што нема напредок во преговорите

- Бараме ерга омнес решение кое ќе се имплементира, а ако тоа значи и промена на уставот на ФИРОМ, тогаш ќе треба и тоа да се случи - сметаат од грчкото МНР. Според изјавите на грчкиот портпарол тамошното МНР смета дека Македонија на секој можен начин ги прекршувала одлуките на ОН и на времената спогодба поради што бараат решение кое би стапило во сила за севкупна употреба.
Григорис Делавекурас, портпаролот на грчко МНР вели дека Милошоски и власта во Скопје бараат изговори за да избегнат да преговараат, а не дека Грција е причина што нема напредок во преговорите.

Од грчкото МНР сметаат дека е потребна одговорна влада што ќе донесе одговорни одлуки за да се дојде до заемно прифатливо решение за проблемот кој што влијае врз целиот регион.

- Грчката страна е во постојан контакт со медијаторот Нимиц, но се уште немаат информација за нова средба со преговарачите на двете земји. Потребна е политичка волја од страна на Македонија за да се затвори долгогодишниот проблем со името, а ако не се реши, тогаш земјата не може да се интегрира ниту во НАТО, ниту во ЕУ – рече портпаролот Григорис Делавекурас.
На што големиот другар од Скопија се надоврзува.

Црвенковски: Погубната политика на Груевски не обедини сите

Македонија не ја искористи шансата и извесно е не можеме да се надеваме на позитивен исход од Брисел, следува период на разочарување, според информациите на Црвенковски се очекува засилен ангажман на САД.

Доколку и на НАТО самитот дојдеме без решение за името Македонија, вели ќе влезе во долга изолација и иднината на државата ќе се доведе во прашање. Несериозни би биле доколку до самитот се работи на предвремени избори, но доколку нема решение меѓу Македонија и Грција тие ќе бидат неопходни.

„Ние ќе имаме политичка ситуација, да не ја наречам политичка криза која што единствено може да биде надмината со предвремени парламентарни избори“, изјави Бранко Црвенковски, претседател на СДСМ.

Погубната политика на Груевски не обедини сите, а на добар пат е да ја обедини и цела Македонија против него, вели Црвенковски, нема споредба во квалитетот на опозициската и владината коалиција.

„Тито Петковски, Ѓорги Оровчанец, Стојан Андов, Љупчо Јордановски да не ги редам сите се политички величини за Амди Бајрам, Борис Стојменов, Љубисав Иванов Ѕинго“, додаде Бранко Црвенковски, претседател на СДСМ.

Три партии на Србите во Македонија и партнерот на Груевски-Ќахил, сфатиле дека Владата ја носи државата во погрешна и опасна насока и затоа и тие се дел од опозицискиот фронт.

„Моите пријатели постојано ми велат дека никој подобро од Србите не ја разбира погубноста на забеганиот национализам и лажен патриотизам, со кои Груевски го дели народот“, вели Аднан Ќахил, партија за движење на турците во Македонија.

Организирана поддршка од партискиот подмладок. Со начинот на дејствување не сакаат да бидат споредувани со колегите од ВМРО-ДПМНЕ, но на сите млади им порачаа што треба да направат во ова топло лето-да гледаат фудбал, да фатат дечко или девојка и да бидат горди Македонци.

Моето прашање гласи:

Дали постојат огромни шанси Грујо да оди во опоцизија, а со тоа и да се смени името знаејќи дека сите помали сателит партии(ако се двоумат ќе бидат соодветно наградени/искеширани) ќе се придружат на здружената опозиција?

ВМРО+Ѕинго+Павле Трајанов+Амди Бајрам+Лиле Поповска

против

СДС+Тито Петковски+Ѓорги Оровчанец+Стојан Андов+Љупчо Јордановски+Љубе Бошковски+Љубчо Георгиевски+ДУИ+ДПА+Имер Селмани+партијата на србите,партијата на бошњаците+партијата на турците+Фиат Цановски

T

Tetro

Гостин
Утка

Он-топик: Промена на устав, по свирка на гејците=самоубиство и тоа масовно.

М

Мартин`

Гостин
Ако случајно дојдат на власт СДС и сменат име, една граѓанска војна против предавнициве па нека го јадат .!. !

Член од
28 мај 2010
Мислења
201
Поени од реакции
25
Предавници хахаха , па вистина си е вистина !!!

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Дајте бе луѓе не се заебавајте, сериозна е работава.

Дали постојат огромни шанси Грујо да оди во опоцизија, а со тоа и да се смени името знаејќи дека сите помали сателит партии(ако се двоумат ќе бидат соодветно наградени/искеширани) ќе се придружат на здружената опозиција?

против

СДС+Тито Петковски+Ѓорги Оровчанец+Стојан Андов+Љупчо Јордановски+Љубе Бошковски+Љубчо Георгиевски+ДУИ+ДПА+Имер Селмани+партијата на србите,партијата на бошњаците+партијата на турците+Фиат Цановски
Истово им се случи и на радикалите во Србија и покрај освоеното мнозинство никој неќеше да коалицира со нив.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Само лаат како по обичај џукелите арапски од југ. Името никогаш нема да се смени.

F

FilipMacedon

Гостин
Македонија:Ако треба Грција ке го јаде мадето со праз

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.879
Поени од реакции
4.582
na politickata scena se e mosno
mozno e i nekako da se smeni imeto, no posle toa sigurno sledi uste edna graganska vojna sto ke eskalira nasekade, zs sekade vrie
samo jas neznam zs nas bi ne fakalo panika za menjavanje na imeto
USA ne priznaj
RUSIJA ne priznaja
KINA ne priznaja
uste 4-5 clenki ne sum siguren bas, na ON da ne priznaat i ke imame dvo tretinsko mnozinstvo, sto znaci apsolutnba pobeda na Makedonija vo OON, bez kompromis bez kurci palci
samo i toa e malku nedostizno radi francuziote
bitno e
nie sme vo mnogu povolna situacija vo ovie pregovori i ne treba da izbrzuvame
nekoj samo saka da ja izoblici taa situacija i da stvori panika so sto moze poveke da kari
koj saka da mu go napraj kefot neka poveli
veke odamna stana jasno deka bc se bori strogo za pari i za nisto dr, toj ednas go smeni ustavot i znameto na Makedonija duri i polovicno imeto go smeni, ne bi me cudelo da go smeni i celosno za dobra suma
a grujo dali ke go smeni ke pokaze vremeto, jas cisto sumjam, no vo politikata se e mozno,
ne bi me cudelo seto ova da e maslo na gejlada zs grujo zasega vazi za tvrd orev, so ne e slucaj so BC

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Важи бе нема проблем, само нека кажат, ако не у нивно собрание нека изгласаат нов устав за нас. Бог да чува и да брани, ретардирани говеда.

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Oва грциве си е*але мамето.Џабе им е се...Македонија ке си остане Македонија и нема да менува никаков устав и никакво име.Ај што паметни бе:nerv:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Важи бе нема проблем, само нека кажат, ако не у нивно собрание нека изгласаат нов устав за нас. Бог да чува и да брани, ретардирани говеда.
Голема е веројатноста да го сменат името ако се земе во предвид дека обединетата опозиција ќе стори се за да го бутне Груевски од власт.

еве го соодносот:

против

СДС+ЛДП+Тито Петковски+Ѓорги Оровчанец+Стојан Андов+Љупчо Јордановски+Љубе Бошковски+Љубчо Георгиевски+ДУИ+ДПА+Имер Селмани+партијата на србите,партијата на бошњаците+партијата на турците+Фиат Цановски

Kajgana Shop

На врв Bottom